3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ

Αμπαλάρουμε τα leftovers της προηγούμενης ημέρας σε κομψό καλάθι, παίρνουμε κι ένα καρό τραπεζομάντιλο και πεταγόμαστε για πικ νικ σε 3 κοντινές τοποθεσίες. Έτοιμοι;

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ

Αμπαλάρουμε τα leftovers της προηγούμενης ημέρας σε κομψό καλάθι, παίρνουμε κι ένα καρό τραπεζομάντιλο και πεταγόμαστε για πικνίκ σε 3 κοντινές τοποθεσίες. Έτοιμοι;

Χαλαρά στη Λίμνη Δόξα

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ - εικόνα 1

Είτε αποφασίσετε να έρθετε από τον πιο σύντομο δρόμο μέσω Κιάτου που θα σας περάσει και από τη Στυμφαλία, είτε πιάσετε την ανηφόρα από το Δερβένι για να γνωρίσετε και το γραφικό χωριό της Ευρωστίνης, το αλπικό τοπίο της Λίμνης Δόξα θα σας μαγέψει το ίδιο. Τριγύρω οι επιβλητικές βουνοκορφές της Ζήριας, του Χελμού και της Ντουρντουβάνας. Περιμετρικά μια πράσινη αγκαλιά από πανύψηλα έλατα, δρυς, πεύκα και φουντουκιές. Και τα πάντα να αντανακλώνται στα πανέμορφα νερά της λίμνης που δεσπόζει στο κέντρο. Κάντε τη βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που ενώνεται με την ακτή με μια λεπτή λωρίδα γης και μετά διαλέξτε πόστο για να απλώσετε την…πραμάτεια σας.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ.

Από τους Δελφούς προς το Χρισσό

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ - εικόνα 2

Υπάρχει που λέτε ένα κατηφορικό μονοπάτι που ξεκινά μέσα από τους Δελφούς (αναζητήστε τις πινακίδες) και οδηγεί στο γειτονικό χωριό Χρισσό. Δεν χρειάζεται καν να το περπατήσετε ολόκληρο, καθώς πολύ σύντομα θα αντικρίσετε υπέροχες απλωσιές καλυμμένες με κάθε λογής πολύχρωμα λουλούδια, με τα οποία θα πλέξετε το μαγιάτικο στεφάνι σας. Ξαπλωμένοι δε στο λουλουδένιο στρώμα θα απολαύσετε ένα δελφικό τοπίο στα καλύτερά του, με τον απέραντο ελαιώνα της Άμφισσας να τρέχει να συναντήσει τα γαλανά νερά του Κρισσαίου Κόλπου που αγκαλιάζει την Ιτέα και το Γαλαξίδι. Αν, πάλι, θέλετε να προσδώσετε αρχαιολογική εσάνς στην εξόρμησή σας, θυμηθείτε ότι το θαυμάσιο Ιερό Αθηνάς Προναίας απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών είναι επισκέψιμο και τις αργίες.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ.

Πλάι σε πηγές κι αρχαία

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ - εικόνα 3

Ανάμεσα στην κοιλάδα του βοιωτικού Κηφισού και στα «πόδια» του Παρνασσού, η Σουβάλα ή Πολύδροσος είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ενδιαφέρουσα κίνηση. Διασχίζοντας το χωριό πάρτε το δρόμο που οδηγεί στο βυζαντινό μνημείο της Αγίας Ελεούσας, από τα καλύτερα διατηρημένα της Φωκίδας, και λίγο παραπέρα στην ειδυλλιακή τοποθεσία απ’ όπου αναβλύζουν οι πηγές του βοιωτικού Κηφισού. Τα νερά και τα πλατάνια δημιουργούν ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό πλάι στις πηγές, ωστόσο τριγύρω θα βρείτε κι άλλα ωραία πόστα για να στρώσετε την κουβέρτα σας. Πάνω από τις πηγές υπάρχουν ακόμα κάποια ερείπια από την επίσης βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ μπορείτε κάλλιστα να ολοκληρώσετε την εκδρομή σας με καφεδάκι στην κεντρική πλατεία της Σουβάλας.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.