8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη!

Από την Τζια, την Αίγινα, την Παύλιανη και την Εύβοια μέχρι το Ναύπλιο, τους Δελφούς, την ορεινή Κορινθία και το Αίγιο, ιδού μερικές προτάσεις για να αλλάξετε τον αέρα σας.

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη!

Από την Τζια, την Αίγινα, την Παύλιανη και την Εύβοια μέχρι το Ναύπλιο, τους Δελφούς, την ορεινή Κορινθία και το Αίγιο, ιδού μερικές προτάσεις για να αλλάξετε τον αέρα σας.

Ορεινή Κορινθία

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 1
Λίμνη Δόξα

Ανηφορίστε από το Κιάτο για τη low profile περιοχή του Φενεού, όπου από τη μία πλευρά δεσπόζει η λίμνη Δόξα και από την άλλη το γραφικό κεφαλοχώρι της Γκούρας, που ατενίζει τον κάμπο με τα ξακουστά όσπρια και στέλνει το μάτι σου μέχρι τον Χελμό. Η λίμνη Δόξα –ιδανική τόσο για έναν κυκλωτικό περίπατο όσο και για πικνίκ– περιβάλλεται από ένα μεικτό δάσος με έλατα, δρυς, πεύκα και φουντουκιές, ενώ από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ή να πάρετε το μονοπάτι που περνά από το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου και σκαρφαλώνει στην κορυφή της Ντουρντουβάνας.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Αίγιο

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 2
Αλυκή Αιγίου

Με την Ολυμπία Οδό επιτέλους έτοιμη και ονομαστική διάρκεια διαδρομής μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε πιο καλά το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας. Με αφετηρία τα Ψηλά Αλώνια στο κέντρο της πόλης, που είναι το καλύτερο μπαλκόνι του Κορινθιακού, κατηφορίστε τα σκαλάκια περνώντας από την προσφάτως πεζοδρομημένη γειτονιά του Αγίου Ανδρέα, για να καταλήξετε στην παραλία και στο λιμάνι της πόλης με τα cafés και την περαντζάδα. Περπατήστε ή νοικιάστε ποδήλατο για να φτάσετε μέχρι τις Αλυκές στα ανατολικά, έναν μίνι υδροβιότοπο δίπλα στην παραλία της Αλυκής. Οι φίλοι των ορεινών διαδρομών κατευθυνθείτε προς το Πυργάκι και τη Φτέρη, ενώ όσοι ψάχνετε επαφή με τη θάλασσα θα βρείτε αυτό που θέλετε στην Άκολη και στο Λαμπίρι κατευθυνόμενοι από τον επαρχιακό δρόμο προς Πάτρα.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Ναύπλιο

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 3
Ναύπλιο

Δεν το βαριόμαστε ποτέ διότι μας ανταμείβει πάντα με αγαπημένες εικόνες, βόλτες στα γραφικά σοκάκια που κρύβουν εκπλήξεις και μια μοναδική καρτποσταλική ομορφιά. Η αρχή γίνεται από την Πλατεία Συντάγματος με τα πανέμορφα κτίρια εποχής και το αέναο ραχάτι. Η θέα από το Παλαμήδι, η βόλτα από την παραλία μέχρι το βράχο της Ακροναυπλίας και, φυσικά, το Μπούρτζι στο βάθος, σαν θαλάσσιος δορυφόρος της πόλης, είναι τα highlights ­μιας μονοήμερης στην αργολική πρωτεύουσα.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Στα ψηλά της Εύβοιας

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 4
Στενή Εύβοιας

Μετά το ύψος της Αρτάκης, στα δεξιά αρχίζει η φιδογυριστή ανάβαση στις πλαγιές του βουνού για την ωραιότερη ορεινή εκδρομή της Εύβοιας. Η Στενή, η οποία απέχει μόλις 29 χλμ. από τη Χαλκίδα, απλώνεται στους πρόποδες της Δίρφης σε μια ρεματιά με πλατάνια. Η οργιαστική βλάστηση­ και τα τρεχούμενα νερά δημιουργούν ένα τοπίο ειδυλλιακό, με επίκεντρο την πλατεία με τις περίφημες κρεατοταβέρνες και σήμα κατατεθέν τις πετρόχτιστες βρύσες στα δρομάκια του χωριού – με το όνομά της η καθεμία. Ανηφορίζοντας κι άλλο με το αυτοκίνητο, οι εντυπωσιακές στροφές του δρόμου περνούν μέσα από καστανιές κι έλατα για να καταλήξουν σε ένα διάσελο στα 1.200 μέτρα. Στη συνέχεια ο δρόμος κατηφορίζει προς το χωριό Στρόπωνες (17 χλμ. μετά τη Στενή), που συνδυάζει θέα τόσο στα βουνά όσο και στη θάλασσα, σε ένα γαλήνιο σημείο με κατάφυτες πλαγιές.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Αίγινα

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 5
Αίγινα

Ίσως η κλασικότερη μονοήμερη του Αργοσαρωνικού, μόλις 35 λεπτά με ιπτάμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά (προνοήστε για το εισιτήριο της επιστροφής). Με αφετηρία πάντα τη γραφική περαντζάδα στην προκυμαία, όπου δεσπόζουν τα αμαξάκια, τα πολύχρωμα νεοκλασικά, τα πλωτά μανάβικα και τα καΐκια, χαθείτε στα σοκάκια γύρω από την ψαραγορά και αναζητήστε τα επιβλητικά δημόσια κτίρια της εποχής του Καποδίστρια όπως το Κυβερνείο. Οι φαν του πεταλιού πάρτε μαζί σας και το ποδήλατο ή νοικιάστε ένα – ο παραλιακός δρόμος προσφέρεται για ωραιότατη ποδηλατάδα. Αν θέλετε μια πιο μακρινή βόλτα μα καθόλου απαγορευτική από άποψη χρόνου κατευθυνθείτε προς την Πέρδικα, περνώντας από τις όμορφες παλιές επαύλεις, και καταλήξτε στο γραφικό λιμανάκι για καφέ ή φαγητό.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Δελφοί

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 6
Δελφοί

Πάρτε το κατηφορικό μονοπάτι που ξεκινάει μέσα από την πόλη των Δελφών (θα βρείτε πινακίδες στον κεντρικό δρόμο) και οδηγεί στο γειτονικό Χρισσό με υπέροχη θέα στη δελφική κοιλάδα. Δεν χρειάζεται καν να το περπατήσετε ολόκληρο. αρκεί να εντοπίσετε το ιδανικό για εσάς λουλουδιασμένο πόστο όπου θα απλώσετε την κουβερτούλα σας για ένα εύκολο πικνίκ. Ώρα για καφεδάκι; Βρίσκεστε ακριβώς ανάμεσα στην Αράχοβα και στο Γαλαξίδι, οπότε διαλέγετε και παίρνετε...

Περισσότερα για την περιοχή εδώ, εδώ κι εδώ

Παύλιανη

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 7
Παύλιανη

Χρονικά οριακή η μονοήμερη στην Παύλιανη, όμως αξίζει τον κόπο. Σε απόσταση δυόμισι ωρών (οι περισσότερες σε πολύ καλό οδικό δίκτυο) από την Αθήνα, η Κάτω και –κυρίως­– η Άνω Παύλιανη, η οποία είναι πιο γραφική, σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε στις νότιες πλαγιές της Οίτης και κυριολεκτικά μια ανάσα από τον επιβλητικό εθνικό δρυμό.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Τζια

8 εύκολες μονοήμερες για να πιάσετε... τον Μάρτη! - εικόνα 8
Τζια

Ντυμένη με τα όμορφα χρώματα της άνοιξης, η Τζια είναι το πιο κοντινό κυκλαδονήσι της Αθήνας με αφετηρία το λιμάνι του Λαυρίου. Οι βόλτες στη γραφική Χώρα και τα ποτάκια με θέα στα αραγμένα σκάφη του Βουρκαρίου είναι πάντα ψηλά στη λίστα μας. Η τζιώτικη ύπαιθρος, τα αρχαία μονοπάτια και η αρχαία πόλη της Καρθαίας σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε, αν ψάχνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Περισσότερα για την περιοχή
εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.