9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες

Η διάθεση σηκώνει εύκολη εκδρομή με αύρα διακοπών; Ακολουθούν μερικές προτάσεις για κάθε γούστο μαζί με το απαραίτητο know-how.

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες

All time classic Αίγινα

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 1

Το νησί της διπλανής πόρτας, μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, αποτελεί την πιο βολική λύση για κοντινή (ακόμη και ημερήσια) εκδρομή με άρωμα νησιού. Συνδυάστε τις βουτιές με αρχαιολογικούς περιπάτους στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, και το Ναό της Αφαίας στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου πάνω από το θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, λίγο προτού καταλήξετε για ουζοκατανύξεις στα σοκάκια της πόλης.

Περισσότερα εδώ

Σαν σε νησί στο Γαλαξίδι

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 2

Καθόλου άδικα, το Γαλαξίδι αποκαλείται και νησί της Ρούμελης. Με φόντο τις πλαγιές του Παρνασσού, η ήρεμη αρχοντιά του μας συνεπαίρνει πάντα το ίδιο, είτε σεργιανίζοντας στα ανηφορικά σοκάκια μέχρι το μεγαλοπρεπή ναό του Αγ.Νικολάου είτε κάνοντας την αγαπημένη μας βόλτα προς την πλατεία Μάμα και από εκεί μέχρι τον πευκόφυτο λόφο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο τέρμα της περαντζάδας για να ρομαντζάρουμε με θέα στο νησάκι του Αϊ-Γιώργη.
Περισσότερα εδώ

Πόρος κοντινός και νέο-ρετρό

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 3

Αν δεν επιλέξουμε τη λύση του φέρι από Πειραιά, ύστερα από μόλις δύο κάτι και ώρες οδήγησης φτάνουμε στο λιμάνι του Γαλατά για να περάσουμε πανεύκολα στον αντικρινό Πόρο. Τις βόλτες στην πάντα πολύβουη περαντζάδα του λιμανιού με τις καφετέριες και τα ταβερνάκια ακολουθούν οι βουτιές στο Ασκέλι, το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο ή στο Λιμανάκι της Αγάπης και το Ρώσικο Ναύσταθμο, αν έχουμε ρομαντικές διαθέσεις.
Περισσότερα εδώ

Στην Εύβοια των πολλών επιλογών

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 4

Πολύ κοντά στην Αθήνα, νησί "του σαββατοκύριακου" αλλά και τόπος διακοπών για πολλούς, ενώνεται με τη στεριά με ferry boat από τον Ωρωπό και τη Ραφήνα, ενώ η γέφυρα της Χαλκίδας κρατά ανοιχτό το νησί στους εκδρομείς όλες τις εποχές του χρόνου. Από τη Χαλκίδα οι δρόμοι οδηγούν είτε στην πιο αναπτυγμένη τουριστικά βόρεια Εύβοια είτε στην πιο άγνωστη αλλά αυθεντική νότια Εύβοια.
Περισσότερα εδώ

Γιατί όχι στα Καμένα Βούρλα;

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 5

Χτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Κνημίς, τα Καμένα Βούρλα παραμένουν για τους περισσότερους άγνωστα κι ανεξερεύνητα. Αν δεν ενδώσετε σε θεραπείες περιποίησης, μπορείτε κάλλιστα να χαρείτε τα καθαρά και ήρεμα της μεγάλης παραλίας της πόλης, να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες ή να σκαρφαλώσετε εύκολα και γρήγορα στα κοντινά βουνά της Φθιώτιδας.
Περισσότερα εδώ

Λουτράκι με αύρα εποχής

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 6

Ούτως ή άλλως προορισμός για κάθε εποχή, αλλά και ηλικία, η αγαπημένη λουτρόπολη φαντάζει πάντα δελεαστική επιλογή. Ακόμα και την Παλαιά Εθνική να πάρεις ούτε που θα καταλάβεις πότε έφτασες, άσε που η διαδρομή είναι σκέτη μαγεία. Θα απολαύσεις το πέρα-δώθε στην περαντζάδα με τους φοίνικες, θα βουτήξεις σε μια από τις καθαρότερες θάλασσες, θα πιεις καφέδες και ποτάκια και θα γυρίσεις πλήρης και ευτυχής.

Περισσότερα εδώ

Ναύπλιο για πάντα

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 7

Αν καταφέρετε να ξεφύγετε από τη γοητεία της Παλιάς Πόλης και της ιταλιάνικης Πλατείας Συντάγματος, οι πιο δημοφιλείς παραλίες του Ναυπλίου είναι η οργανωμένη πλαζ του μικρού κόλπου της Αρβανιτιάς με άσπρα βότσαλα και τιρκουάζ νερά και η μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα, που απλώνεται σ’ έναν κόλπο νότια της πόλης και προσφέρεται για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.
Περισσότερα εδώ

Καταπράσινο Ξυλόκαστρο

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 8

Παρά τις σύγχρονες πολυώροφες πολυκατοικίες με τα εξοχικά διαμερίσματα των μόνιμων παραθεριστών, το Ξυλόκαστρο διατηρεί μια χαλαρωτική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με αύρα άλλων εποχών. Θα βουτήξετε μπροστά στο προστατευόμενο παραλιακό πευκοδάσος του Πευκιά και θα ολοκληρώσετε την εξόρμηση με βόλτες για καφέ και ποτάκι στην περαντζάδα.
Περισσότερα εδώ

Παράλια Αττικής

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες - εικόνα 9

Με μια τεράστια ακτογραμμή που δεν της λείπει τίποτα, τα αθηναϊκά παράλια προσφέρουν ωραιότατες αφορμές για εκδρομές με ιστορικό, γαστρονομικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Κλασικές επιλογές ο άξονας μέχρι το Σούνιο, η Βραυρώνα, ο Ωρωπός, αλλά και η περιοχή του Μαραθώνα που συνδυάζει φύση, διασκέδαση και σπορ.

Περισσότερα εδώ

Αναδημοσίευση από το αρχείο του Αθηνόραμα Travel.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.