Μαίναλο, Ζήρια, Χελμός, Πάρνωνας, Ταΰγετος, μερικά από τα ομορφότερα βουνά της χώρας, ορίζουν το...
Αχανείς παραλίες με χρυσή άμμο, πολυτελή resorts με τη σφραγίδα κορυφαίων διεθνών brands resorts...
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι.
Ένα ταξίδι μύησης στο κρασί, στους μύθους και στις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, ό,τι πρέπει για την πρώτη κοντινή απόδραση μετά το lockdown.
Έξι από τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ανά την Ελλάδα μάς ανοίγουν την κουζίνα τους και μας συστήνουν τα νέα πιάτα αλλά και διαχρονικές σπεσιαλιτέ τους.
Τοπική ελληνική κουζίνα με αρβανίτικες πινελιές αλλά και μοντέρνα resto αξιολογημένα από τον Alpha Guide στον αγαπημένο προορισμό του Σαββατοκύριακου.
Αν την Καθαρά Δευτέρα ξυπνήσετε με διάθεση για εκδρομή, ιδού 8 προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με κοινό χαρακτηριστικό τον παφλασμό των κυμάτων και την μαεστρία στη ψαροφαγία.
Όλα όσα δεν πρέπει να χάσουμε σε ένα (ή και περισσότερα) weekend τώρα που με το νέο δρόμο έχουμε κάθε λόγο να επισκεφθούμε την Πάτρα ακόμη κι εκτός καρναβαλιού.
Αν και σε απόσταση 1,5 περίπου ώρας από την Αθήνα, με πανέμορφους αρχαιολογικούς χώρους και αμπελώνες σε ένα τοπίο ήρεμης μεσογειακής γοητείας, η Νεμέα παραμένει μια ακόμη terra incognita για τους περισσότερους ταξιδιώτες της Πελοποννήσου.
Από την 9η Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα μέχρι την παραδοσιακή φουφού για κάστανα και τα διάσημα ρακοκάζανα που μας περιμένουν από άκρη σε άκρη της χώρας, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι γεμάτοι με προτάσεις για γευστικές αποδράσεις.
Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Πέρα από ένας προορισμός διακοπών υψηλού επιπέδου, η «Costa Navarino» έχει εξελιχτεί σε σημαντικό spot γευστικών απολαύσεων. Δοκιμάσαμε τα πολλά διαφορετικά εστιατόρια του resort στο πλαίσιο των ταξιδιών γευσιγνωσίας των Χρυσών Σκούφων και αναμεταδίδουμε.
Ο Βαλσάμης Δουκάκης έζησε την ανοιξιάτικη εμπειρία της «Costa Navarino», έφτιαξε και έφαγε χυλοπίτες, έμαθε τα τελευταία νέα και είδε στην πράξη πώς αποδίδει η μοναδική αυτή διασύνδεση της μονάδας με το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, η ορεινή Κορινθία είναι ταμάμ για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη.
Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της, αξιολογημένες από τον AlphaGuide.
Η χειμωνιάτικη γαστρονομία της ορεινής Ελλάδας έχει γήινη γοητεία και φτιάχνει στο άψε σβήσε κοινότητες γύρω από το ποτήρι και το πιρούνι. Τσιμπολογάμε μερικά από τα best of του γευστικού δυναμικού των αγαπημένων χειμερινών προορισμών και κάνουμε στάση σε ξεχωριστές ταβέρνες και εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε.
Από τις κοντινές πλαγιές της ορεινής Πελοποννήσου μέχρι εκείνες του Παρνασσού και του Καρπενησίου και από τον Βόλο με τις ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις μέχρι το κλασικό Πήλιο και τα βραβευμένα εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας, οι χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στους πιο δημοφιλείς προορισμούς έχουν τη γεύση που τους ταιριάζει.
Από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του πρώτου wine spa resort στην Ελλάδα έχει αρχίσει και το «α» βρέθηκε πρώτο στο εργοτάξιό του και μίλησε με τους ανθρώπους του.
Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.
Η θεαματική εξέλιξη των αθηναϊκών μπαρ δεν άφησε ασυγκίνητα τα νυχτερινά στέκια της επαρχίας, τα οποία ενσωματώθηκαν και με το παραπάνω στο κίνημα της χρυσής εποχής του mixology.