Μαίναλο, Ζήρια, Χελμός, Πάρνωνας, Ταΰγετος, μερικά από τα ομορφότερα βουνά της χώρας, ορίζουν το...
Αχανείς παραλίες με χρυσή άμμο, πολυτελή resorts με τη σφραγίδα κορυφαίων διεθνών brands resorts...
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι. Αν και το τελευταίο δεν μπορούμε να σας το υποσχεθούμε.
To golf resort είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Ρίχνουμε μια νόστιμη ματιά σε τέσσερα εστιατόριά του, ντυμένη με ωραίες οινικές εμπειρίες.
Αν και σε απόσταση 1,5 περίπου ώρας από την Αθήνα, με πανέμορφους αρχαιολογικούς χώρους και αμπελώνες σε ένα τοπίο ήρεμης μεσογειακής γοητείας, η Νεμέα παραμένει μια ακόμη terra incognita για τους περισσότερους ταξιδιώτες της Πελοποννήσου.
Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Από την 9η Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα μέχρι την παραδοσιακή φουφού για κάστανα και τα διάσημα ρακοκάζανα που μας περιμένουν από άκρη σε άκρη της χώρας, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι γεμάτοι με προτάσεις για γευστικές αποδράσεις.
Όλα όσα δεν πρέπει να χάσουμε σε ένα (ή και περισσότερα) weekend τώρα που με το νέο δρόμο έχουμε κάθε λόγο να επισκεφθούμε την Πάτρα ακόμη κι εκτός καρναβαλιού.
Αν την Καθαρά Δευτέρα ξυπνήσετε με διάθεση για εκδρομή, ιδού 8 προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με κοινό χαρακτηριστικό τον παφλασμό των κυμάτων και την μαεστρία στη ψαροφαγία.
Τοπική ελληνική κουζίνα με αρβανίτικες πινελιές αλλά και μοντέρνα resto αξιολογημένα από τον Alpha Guide στον αγαπημένο προορισμό του Σαββατοκύριακου.
Έξι από τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ανά την Ελλάδα μάς ανοίγουν την κουζίνα τους και μας συστήνουν τα νέα πιάτα αλλά και διαχρονικές σπεσιαλιτέ τους.
Ένα ταξίδι μύησης στο κρασί, στους μύθους και στις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, ό,τι πρέπει για την πρώτη κοντινή απόδραση μετά το lockdown.
Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, η ορεινή Κορινθία είναι ταμάμ για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη.
Οι τοπικές γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας ανθούν. Η Μεσσηνία παίρνει τη σκυτάλη από τη Σαντορίνη και τρέχει μαζί της στον ελληνικό γευστικό στίβο. Ζήτω η «γαλανόλευκη» γαστρονομία!
Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι γιορτές με αφορμή τη συγκομιδή των προϊόντων του φθινοπώρου και τα καζανέματα μας βάζουν σε mood για ταξίδι. Συγκεντρώσαμε διαφορετικά ραντεβού ανά την Ελλάδα.
Οι ιδιοκτήτες δύο δημοφιλών εστιατορίων σε δύο εξίσου δημοφιλείς προορισμούς της εποχής, τη Βυτίνα στην ορεινή Αρκαδία και την Τσαγκαράδα στο Πήλιο, μας ανοίγουν την κουζίνα τους, μας δελεάζουν με πιάτα στο πνεύμα των εορτών και μας δίνουν τα δικά τους tips για σπέσιαλ χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.
Για όσους από εσάς η πυξίδα των χριστουγεννιάτικων διακοπών δείχνει απαρέγκλιτα βουνό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις πιο νόστιμες στάσεις από την ορεινή Αρκαδία, τον Παρνασσό και το Πήλιο μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, το Λιτόχωρο και την ακριτική Φλώρινα.
Μοιάζει σαν να βρίσκονται στην ίδια θέση από πάντα και μετρούν πολλές δεκαετίες λειτουργίας και εκατομμύρια σερβιρισμένων πιάτων.
Η θεαματική εξέλιξη των αθηναϊκών μπαρ δεν άφησε ασυγκίνητα τα νυχτερινά στέκια της επαρχίας, τα οποία ενσωματώθηκαν και με το παραπάνω στο κίνημα της χρυσής εποχής του mixology.
Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.