8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea

Αν την Καθαρά Δευτέρα ξυπνήσετε με διάθεση για εκδρομή, ιδού 8 προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με κοινό χαρακτηριστικό τον παφλασμό των κυμάτων και την μαεστρία στη ψαροφαγία.

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea

Αν την Καθαρά Δευτέρα ξυπνήσετε με διάθεση για εκδρομή, ιδού 8 προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με κοινό χαρακτηριστικό τον παφλασμό των κυμάτων και την μαεστρία στη ψαροφαγία.

Αίγινα

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 1

Μην ακούτε νησί και τρομάζετε. Το μεγαλύτερο παιδί του Σαρωνικού βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά με το φέρι μποτ, για αυτό και αποτελεί hot spot για να πετάξετε τον αετό. Μπορεί η καρδιά της πόλης να αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι και την κεντρική προκυμαία, όπου οι ταξιδιώτες πηγαινοέρχονται με ποδήλατα και άμαξες, οι μικροπωλητές απλώνουν την πραγμάτια τους σε υπαίθριους πάγκους και οι εστιάτορες κερνούν ούζο και λιχουδιές, ωστόσο το νησί έχει πολύ περισσότερα να μοιραστεί με τους επισκέπτες του, αφού στα ενδότερα του παρουσιάζει ακόμα πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες γωνιές. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να φύγετε από το νησί με γεμάτες… φιστίκια τσέπες!

Που να φάτε: Με θέα στις ψαρόβαρκες που λικνίζονται στον ρυθμό των κυμάτων, απολαύστε ολόφρεσκα ψάρια, όστρακα και ιδιαίτερα ορεκτικά στον «Σκοτάδη», μια από τις δημοφιλέστερες διευθύνσεις στο λιμάνι του νησιού. Δοκιμάστε τις σουπιές κρασάτες και θα μας θυμηθείτε!

Περισσότερα για την Αίγινα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Γαλαξίδι

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 2

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή αλλά τόσο γοητευτική νησίδα που φέρνει σε επαφή το γαλάζιο της θάλασσας με τις γήινες αποχρώσεις του βουνού. Στους δρόμους του Γαλαξιδίου, η γοητευτική ατμόσφαιρα του παρελθόντος παραμείνει άθικτη, χάρη στην αγάπη των ντόπιων για την παράδοση. Οι περίπατοι ξεκινούν από το κεντρικό λιμάνι με τις πολύχρωμες βάρκες και καταλήγουν στο πευκόφυτο λόφο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, όπου θα μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά τα επιβλητικά πυργόσπιτα της κωμόπολης. Μάλιστα την Καθαρά Δευτέρα, στα γραφικά σοκάκια του Γαλαξιδίου αναβιώνει το έθιμο των «Αλευρομουτζουρωμάτων», όπου ντόπιοι και μη ντύνονται πρόχειρα, βάφονται με αλεύρι και φούμο και επιδίδονται σε μάχη μέχρι τελικής πτώσεως.

Που να φάτε: Όσον αφορά τη γεύση, η «Μαρίτσα» είναι το καμάρι του Γαλαξιδίου. Τοποθετημένη πάνω στη προβλήτα, γεμίζει αρώματα την γύρω περιοχή, ενώ οι περαστικοί δύσκολα αντιστέκονται στις πίτες και τους μεζέδες της κυρίας Μαρίας.

Περισσότερα για το Γαλαξίδι καθώς και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Τζια

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 3

Γραφικά λιμανάκια, λιθόστρωτα αρχαία σοκάκια, εκκλησάκια που μοιάζουν σφηνωμένα μέσα στους βράχους, καλά κρυμμένες αμμουδερές παραλίες, απόμερες πέτρινες κατοικίες και δάση με βελανιδιές είναι μόνο ελάχιστα από τα στοιχεία που προικίζουν το κοντινότερο στην Αθήνα κυκλαδονήσι. Η Τζια χρειάζεται περπάτημα και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ιουλίδα, που ειδικεύεται στο ηλιοβασίλεμα. Εδώ βρίσκονται τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου αλλά και μερικά από τα πιο δημοφιλή και ταυτόχρονα επιβλητικά κτήρια της Τζιας, όπως το Δημαρχείο της Χώρας με την πρωτότυπη διακόσμηση και το νεοκλασσικό που άλλοτε στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο του νησιού. Καιρού επιτρέποντος και πριν πέσετε με τα μούτρα στα όστρακα και τους μεζέδες, μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα στην Αρχαία Καρθαία, την ιστορική πόλη της Τζιας. Ότι και αν επιλέξετε να κάνετε, να ξέρετε ότι σας παρακολουθεί το επιβλητικό πέτρινο λιοντάρι που περιφρουρεί το νησί. Μην το φοβηθείτε όμως!!

Που να φάτε: Τα τραπέζια στο ξύλινο ντεκ της παραλίας στρώνονται και το «Άλας Porto Koundouros», το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου, σερβίρει τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα μαγειρευτά ενώ τα φρέσκα ψάρια στη σχάρα δίνουν και παίρνουν.

Περισσότερα για την Τζια καθώς και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Ναύπακτος

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 4

Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου αλλά και στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου, η Ναύπακτος κερδίζει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις των εκδρομέων, χάρη στην βενετσιάνικη φινέτσα και την διακριτική γοητεία της. Η απόδρασή σας εδώ, μπορεί να ξεκινήσει από την εξερεύνηση της Καστροπολιτείας της Ρούμελης, όπου πρωταγωνιστεί η πέτρα, ενώ όσο προχωράτε πιο βαθιά στο εσωτερικό της παραθαλάσσιας πόλης, οι εικόνες γίνονται όλο και πιο όμορφες. Γραφικές γειτονιές, προσεγμένα αρχοντικά, λουλουδιασμένες αυλές σας οδηγούν στο επιβλητικό κάστρο, που αποτελεί σημαία της Ναυπάκτου. Το ενετικό λιμάνι και το Στενοπάζαρο, όπου βρίσκονται τα εστιατόρια, τα ταβερνάκια και τα καφέ δίνουν πνοή στην πόλη ενώ στα must see συγκαταλέγεται και το εντυπωσιακό ρολόι της Ναυπάκτου, από το οποίο μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα με την πόλη και τον Κορινθιακό Κόλπο στο πιάτο.

Που να φάτε: Και μιας και είπαμε πιάτο, το καλύτερο με διαφορά φαγητό της Ναυπάκτου θα το βρείτε στην «Κουζίνα Μαρία Λόη» (2634038411), όπου τα πολύχρωμα τραπέζια καταλαμβάνουν το πλακόστρωτο σοκάκι και φτάνουν ως το λιμανάκι.

Περισσότερα για την Ναύπακτο καθώς και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Ναύπλιο

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 5

Η πιο όμορφη και ταυτόχρονα αριστοκρατική «γειτόνισσα» της πρωτεύουσας, χτισμένη πλάι στο κύμα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για Καθαροδευτεριώτικη μονοήμερη εκδρομή. Με αφετηρία τον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, ξεχυθείτε στα γεμάτα χρώματα και αρώματα γραφικά καλντερίμια της Παλιάς Πόλης, πάνω από το κεφάλι της οποίας στέκουν αγέρωχα τα δύο ενετικά κάστρα, Παλαμίδι και Ακροναυπλιά, που απλόχερα χαρίζουν στους επισκέπτες την πιο breathtaking θέα στην πόλη. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα βενετσιάνικα αρχοντικά με τα πολύχρωμα λουλούδια στα μπαλκόνια, τις τουρκικές κρήνες και τα χαμάμ, τα μικρά καταστήματα καθώς και στις ιστορικές καλοδιατηρημένες εκκλησίες, έχοντας πάντα συντροφιά την εικόνα του επιβλητικού Μπούρτζι, που στέκεται επιβλητικό στη μέση του ομώνυμου ξερονησιού. Όσο περνάει η ώρα, οι περατζάδες πλάι στο κύμα γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες, αφού το ηλιοβασίλεμα χρωματίζει τα πάντα γύρω.

Που να φάτε: Η μέρα επιβάλλει ψάρι και εσείς δεν έχετε παρά να πιάσετε τραπέζι στον «Σαβούρα» που κάθε άλλο παρά σαβούρες θα σας τρατάρει. Στα τραπεζάκια του, που στήνονται πάνω στο κύμα καταφτάνουν γευστικοί θαλασσινοί μεζέδες, ενώ οι αισθήσεις «ξυπνούν» στο άρωμα και την όψη της γαριδομακαρονάδας και της λαχταριστής ψαρόσουπας.

Περισσότερα για το Ναύπλιο καθώς και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Χαλκίδα

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 6

Κούλουμα και Χαλκίδα πάνε πακέτο! Πλάι στη θάλασσα, μια ώρα μακριά από την Αθήνα και με έφεση στην ψαροφαγία, η παραθαλάσσια πόλη είναι το μέρος που ψάχνετε, αφού μοιάζει να φτιάχτηκε αποκλειστικά για διακοπές. Μέχρι να σας ανοίξει η όρεξη, κάντε μια μεγάλη εξερευνητική βόλτα στη μακροσκελή πεζοδρομημένη παραλία, όπου χτυπά η καρδιά της Χαλκίδας. Τα όρια της παραλίας σηματοδοτούνται από την μία από την Παλιά Κινητή Γέφυρα και το εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι από την άλλη, που ακροβατεί πάνω στον βράχο. Την προσοχή σας αξίζει και η παλιά Χαλκίδα, που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας μόλις στρίψετε στην οδό Σταμάτη.

Που να φάτε: Η παραθαλάσσια πόλη της Εύβοιας φημίζεται για την μαεστρία της στο ψάρι, με κορυφαίο τον «Καπετάνιο» (2221028191), που μπορεί να μετρά 46 χρόνια στο χώρο της εστίασης, αλλά ακόμα εντυπωσιάζει χάρη στα ολόφρεσκα όστρακα αλλά και τις 80 στο σύνολο ετικέτες σε ούζα και τσίπουρα.

Περισσότερα για την Χαλκίδα καθώς και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Πόρος

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 7

Το δεύτερο-μετά την Αίγινα- δυνατότερο χαρτί του Αργοσαρονικού ενδείκνυται για απόδραση-αστραπή από την Αθήνα. Η μικροσκοπική Χώρα, λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, διατηρεί ατόφια την παλαιική της γοητεία, ενώ τα στενά δρομάκια που οδηγούν στα ενδότερα του μικροσκοπικού νησιού είναι ότι πρέπει για ατμοσφαιρικές περατζάδες την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Ωστόσο απαράμιλλης ομορφιάς θεωρείται και η «Παλιά Χώρα» με την γραφική πλατεία δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Στα hightlights του Πόρου ανήκει και το επιβλητικό Ρολόι, σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927, που χτισμένο στο ψηλότερο σημείο του νησιού, προσφέρει πανοραμική θέα μέχρι την Πελοπόννησο, που απλώνεται απέναντι του.

Που να φάτε: Carpaccio ξιφία έχετε δοκιμάσει; Ευκαιρία να το γευτείτε στο παραλιακό εστιατόριο «Primasera» στη Πούντα, μαζί με μια μεγάλη γκάμα σε θαλασσινά και μεζέδες με άποψη. Τα γευστικά πιάτα έρχεται να συνοδεύσει το δικής τους παραγωγής, φρουτώδες βαρελίσιο κρασί.

Περισσότερα για τον Πόρο καθώς και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Καμένα Βούρλα

8 μονοήμερες εκδρομές για Κούλουμα by the sea - εικόνα 8

Ο αγαπημένος προορισμός των spa lovers, εξαιτίας των ιαματικών πηγών και των wellness hotels, παραμένει ακόμα αρκετά ανεξερεύνητος από τα υπόλοιπα target groups. Η Καθαρά Δευτέρα θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αφορμή για να ανακαλύψετε τα καλά κρυμμένα διαμαντάκια των Καμένων Βούρλων, που αμφιθεατρικά χτισμένα στους πρόποδες του βουνού Κνημίς, προσφέρουν μαγευτική θέα προς τα χωριά της Φθιώτιδας και την γύρω περιοχή. Η πόλη περηφανεύεται για την παραλία της, η οποία τα απογεύματα αποτελεί meeting point για όσους επιθυμούν να θαυμάσουν το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, απολαμβάνοντας τα γευστικά ψάρια των εστιατορίων, που γνωρίζουν καλά από ψαροφαγία.

Που να φάτε: Τι καλύτερο από φρέσκο ψάρι κατευθείαν από την πηγή. O Φαλαράς είναι ψαράς και έτσι στην ταβέρνα του «Τα Φαλαραίικα» θα βρείτε ανά πάσα στιγμή ολόφρεσκα θαλασσινά από τον Ευβοϊκό κόλπο.

Περισσότερα για τα Καμένα Βούρλα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.