Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία

Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, η ορεινή Κορινθία είναι ταμάμ για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη. 

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία

Ένας pocket size προορισμός σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, πότε με φόντο τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, πότε με τον ονειρικό Κάμπο του Φενεού, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, η ορεινή Κορινθία είναι ταμάμ για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη. Ο Βαλσάμης Δουκάκης μόλις επέστρεψε με νέα.

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 1
Βόλτα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Αφήνοντας πίσω σας τα παράλια της Κορινθίας (η πιο ενδεδειγμένη είσοδος για τα Τρίκαλα είναι το Ξυλόκαστρο, για τη Στυμφαλία και τον Φενεό το Κιάτο, ενώ αν μπείτε από Δερβένι θα περάσετε και από την πανέμορφη Ευρωστίνη) σχεδόν δεν θα μπορείτε να πιστέψετε αυτό το πανόραμα φύσης που απλώνεται μπροστά σας μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και καθώς θα ανηφορίζετε προς τα ορεινά του νομού. Δάση με αγριοκυπάρισσα, έλατα και μαύρα πεύκα, λίμνες, ποτάμια και οροπέδια συνθέτουν ένα απίστευτα γαλήνιο σκηνικό με επίκεντρο ασφαλώς την οροσειρά της Ζήριας. Οι 8 πανύψηλες κορυφές της (5 στη Μεγάλη και 3 στη Μικρή Ζήρια) λειτουργούν σαν φυσικό χώρισμα ανάμεσα στα ξακουστά Τρίκαλα Κορινθίας και στην πιο low profile περιοχή του Φενεού. Αυτήν επιλέξαμε κι εμείς ως βάση για την τελευταία μας περιήγηση στην ορεινή Κορινθία και μπορώ να πω ότι πετύχαμε διάνα. Στην καρδιά της έχει τον πανέμορφο Κάμπο του Φενεού, σπαρμένο με τα περίφημα φασόλια «βανίλια» και τα οπωροκηπευτικά, που πραγματικά δεν χορταίνεις να τον κοιτάζεις, ενώ τριγύρω στολίζεται από ήσυχα χωριουδάκια. Το σκηνικό ώρες ώρες είναι σαν παραμυθένιο και με την απόκοσμη, μελαγχολική ομορφιά του ιδανικό για χαλάρωση και σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα (τολμήστε το ακόμη και για μονοήμερη). Μία από τις ομορφότερες βίστες στον Κάμπο, με την οροσειρά της Ζήριας σε πλήρη ανάπτυξη στο background, θα απολαύσετε από το χωριό Φενεός (Σιβίστα). Αυτό το ήσυχο χωριουδάκι ερωτεύτηκαν η Εύχαρις Μπέκα και ο Βασίλης Ταμπουράκης και δημιούργησαν στην άκρη του τον ξενώνα «Εύχαρις Φιλόξενον». Άψογοι γνώστες της περιοχής, διοργανώνουν από φοβερές τζιπάδες με το τζιπ του ξενώνα και εξορμήσεις με mountain bikes μέχρι μανιταρο-εξορμήσεις τριγύρω από τη λίμνη Δόξα και περιηγήσεις στο ύπαιθρο. Ο ξενώνας διαθέτει όλα κι όλα 6 ευρύχωρα, ζεστά και καλόγουστα δωμάτια, όσα δηλαδή χρειάζονται για να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε σπίτι φίλων. Εδώ μείναμε κι εμείς και κάθε πρωί, εκτός από τη θέα στον βυθισμένο στην ομίχλη Κάμπο, απολαμβάναμε το σπιτικό πρωινό που μας ετοίμαζε η Εύχαρις λίγο πριν από τις βόλτες μας στην περιοχή. Να σημειώσουμε ότι ακόμη μία αποκάλυψη στον Φενεό ήταν τα πολύ καλά κρεατικά που σερβίρουν οι κατά τ’ άλλα απλές ταβέρνες.

Η ορεινή Κορινθία σε 3 διαδρομές

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 2
Φυσιολατρικό χιτ η λίμνη Δόξα

Φενεός - Στενό - Γκούρα - Μεσινό - Αρχαία Φενεός (Καλύβια) - λίμνη Δόξα
Άλλα πιο εξωστρεφή, άλλα πιο εσωστρεφή, με παλιά σπίτια να ρημάζουν ακριβώς δίπλα σε καινούργια, είναι τα χωριουδάκια που περιβάλλουν τον Κάμπο του Φενεού. Στάση θα κάνετε ασφαλώς στην Γκούρα. Το κεφαλοχώρι της περιοχής, στους δυτικούς πρόποδες της Ζήριας και με θέα μέχρι τον αντικρινό Χελμό, έχει μια όμορφη κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει η εκκλησία των Ταξιαρχών (από το 1880). Λίγο νωρίτερα (1870) είχε χτιστεί το αρχοντικό της οικογένειας Πρεδάρη, το έτερο οικοδόμημα της πλατείας, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί στον όμορφο ξενώνα «Αρχοντικό Πρεδάρη». Γοητευτική η αντίθεση ανάμεσα στο παμπάλαιο καφενείο με τη φουφού και το έντονα λουστραρισμένο ξύλινο ταβάνι πίσω από την εκκλησία και στο ζεστό cafe του «Αρχοντικού Πρεδάρη» με τους αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες στην άλλη πλευρά της πλατείας. Στο χωριό θα βρείτε κατάστημα με μεγάλη ποικιλία σε ντόπια προϊόντα (μεταξύ άλλων, τυριά, όσπρια, μέλι, βότανα) αλλά και φούρνο-ζαχαροπλαστείο που προμηθεύει με φοβερό ζυμωτό ψωμί τις περισσότερες ταβέρνες της περιοχής. Ξαναπαίρνοντας τους δρόμους, το επόμενο χωριό είναι το Μεσινό, όπου στρίβουμε δεξιά ακολουθώντας τις ταμπέλες προς Αρχαία Φενεό. Το μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο του χωριού θα το βρείτε κατά πάσα πιθανότητα κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού, οπότε συνεχίζετε πια προς το μαγευτικό τέλος αυτής της βόλτας, την τεχνητή λίμνη Δόξα. Η λίμνη, που δημιουργήθηκε το 1997, περιβάλλεται από ένα μεικτό δάσος με έλατα, δρυς, πεύκα και φουντουκιές. Θα την κυκλώσετε με το αυτοκίνητο, θα περπατήσετε στη στενή λωρίδα γης που βρίσκεται στο κέντρο της (εδώ τα σαββατοκύριακα θα βρείτε πάγκους με παραδοσιακά προϊόντα) μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και θα ανεβείτε μέχρι το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου για γλυκό τριαντάφυλλο. Από τη λίμνη ξεκινάει επίσης μονοπάτι που περνάει από το ξωκλήσι του Αϊ-Νικόλα και σκαρφαλώνει στην κορυφή της Ντουρντουβάνας.

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 3
H Zήρια έχει μερικές πολύ όμορφες off road διαδρομές

Καρυά - Τρίκαλα
Αφήνοντας πίσω σας τον Φενεό και ακολουθώντας τις πινακίδες προς Καρυά, θα βρεθείτε πολύ σύντομα να ανηφορίζετε, με τη Μεγάλη Ζήρια από τα δεξιά να σας γνέφει σαν καταπράσινο παραβάν. Μετά από λίγη ακόμη ανηφόρα μέχρι τα 1500 μ. αρχίζει η κατάβαση στα Μεσαία Τρίκαλα. Ύστερα από τόσες ημέρες στην ήσυχη πλευρά του Φενεού, η μετάβαση στα κοσμοπλημμυρισμένα Τρίκαλα ομολογούμε πως μας φάνηκε… κάπως. Το ότι τα Τρίκαλα είναι αγαπημένος προορισμός για ζευγάρια και τα τελευταία χρόνια στην περιοχή είχε σημειωθεί ένα μεγάλο ξενοδοχειακό «μπουμ» το γνωρίζαμε. Το πόσο μεγάλο όμως ήταν αυτό το «μπουμ» είναι κάτι που πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις, καθώς οι τρεις συνοικίες τείνουν πια να ενωθούν και είναι γεμάτες ταμπέλες και εισόδους ξενοδοχείων – δυστυχώς όχι πάντα με χαρακτήρα. Επισκεφθήκαμε όσους περισσότερους γινόταν και κάποια στιγμή πραγματικά κουραστήκαμε να βλέπουμε σουίτες σε ηδυπαθείς αποχρώσεις, τζακούζι ει δυνατόν δίπλα στο κρεβάτι, πίνακες τυλιγμένους με φτερά, λαμπατέρ με σειρές ολόκληρες από κρυσταλλάκια και μαριονέτες κρεμασμένες στους τοίχους. Ασφαλώς υπάρχουν περιπτώσεις ξενοδοχείων και ξενώνων που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν σε αυτήν την αναμφισβήτητης ομορφιάς τοποθεσία, ένα σύμπλεγμα χωριών κυριολεκτικά κρεμασμένων πάνω από το απόλυτο πράσινο. Για να απολαύσετε το ποτάκι σας με αέρα βουνίσιο στα Μεσαία Τρίκαλα, προτιμήστε το «Λίθινο», με αδυναμία στους Faithless και κουκλίστικο παταράκι, και το «Έναστρο», με DJ τα σαββατόβραδα και μεγάλη τζαμαρία με υπέροχη θέα, ενώ στα πιο ήσυχα Κάτω Τρίκαλα εγγυημένη λύση αποτελεί το «Αλφαβητάριο».

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 4
Oι ξενώνες οργανώνουν εναλλακτικές δραστηριότητες στο δάσος

Καστανιά - Στυμφαλία
Γι’ αυτήν τη βόλτα θα φτάσετε και πάλι μέχρι το Μεσινό, μόνο που αυτήν τη φορά θα συνεχίσετε ευθεία, πάνω στον κεντρικό δρόμο που ανηφορίζει σταδιακά, ακολουθώντας τις ταμπέλες προς Καστανιά. Μέχρι να φτάσετε στο χωριό, θα χορτάσετε μία από τις ομορφότερες διαδρομές της περιοχής. Από εκεί και πέρα, κατηφορίζετε προς τον Κάμπο της Στυμφαλίας με το εξαιρετικό Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ανοιχτό καθημερινά, εκτός Τρίτης, στις 10 π.μ.-5 μ.μ., είσ.: € 3) από τη μια και την ειδυλλιακή λίμνη της Στυμφαλίας από την άλλη. Αφορμή για όμορφη στάση το ολοκαίνουργιο all day cafe «Πυγολαμπίδα» πάνω στον κεντρικό δρόμο, στο ύψος των Καλλιάνων, ενώ το χωριό Κεφαλάρι στους πρόποδες της Μικρής Ζήριας αξίζει μια παράκαμψη. Ξαναβγαίνοντας στον κεντρικό, συνεχίζετε ευθεία προς Κιάτο και παίρνετε το δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα.

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 5
Nέα πρόταση διαμονής το «Εύχαρις Φιλόξενον»

Και 3 off road διαδρομές
Η πιο κλασική off road διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από την Γκούρα και καταλήγει στο πανέμορφο οροπέδιο της Σκαφιδιάς, σε υψόμετρο 1.400 μ., λίγο κάτω από τις κορυφές της Μεγάλης Ζήριας. Βρεθήκαμε εκεί την ώρα που έδυε ο ήλιος και, εκτός από ένα κοπάδι αλόγων που ζουν εκεί σε ημιάγρια κατάσταση, πετύχαμε κι ένα απίστευτο παιχνίδισμα του φωτός που έβαφε τις κορυφές της Ζήριας σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, αφήνοντας το υπόλοιπο οροπέδιο στη σκιά. Αν συνεχίσετε βόρεια, η μικρούλα λίμνη Δασίου (έχει νερό μόνο το χειμώνα) δεν απέχει και πολύ. Οι άλλες δύο διαδρομές «ακροβατούν» μεταξύ Κορινθίας και Αχαΐας. Η πρώτη ξεκινάει από το Πανόραμα Φενεού και περιλαμβάνει οδήγηση στο απόλυτα συναρπαστικό Διάσελο του Κυνηγού, με δύσκολα και στενά περάσματα αλλά κι αίσθηση απόλυτης απομόνωσης από τον κόσμο. Καταλήγει στο καταπράσινο Πλανητέρο, ένα χωριό μέσα σε πλατανόδασος, όπου ακούγονται συνεχώς τα τρεχούμενα νερά του Αροάνιου ποταμού, λίγο προτού συναντήσει τον Λάδωνα. Gourmet στάση εδώ ο «Πλανητέρος», όπου σερβίρονται πέστροφες δικής τους εκτροφής μαγειρεμένες με εννιά διαφορετικούς τρόπους – συγκλονιστική η «πέστροφα amandin» με αμύγδαλα (2692032055). Η επιστροφή μπορεί να γίνει όλη στην άσφαλτο, μια εξίσου απολαυστική και καταπράσινη διαδρομή (με αρκετές στροφές) που περνάει από Κλειτορία, Πηγές Λάδωνα και Λυκούρια λίγο πριν από την Αρχαία Φενεό. Την τρίτη off road διαδρομή που συνδέει τον Φενεό με τη Ζαρούχλα δεν τη δοκιμάσαμε, αλλά οι ντόπιοι μας είπαν τα καλύτερα για τα 18 χλμ. που περνούν διαδοχικά από δάση δρυός, μαύρου πεύκου και ελάτης.

Πού να μείνετε

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 6
Η ατμοσφαιρική έθνικ σάλα του Σαλέ των Χρωμάτων

Εύχαρις Φιλόξενον (Φενεός, 6944768115, € 100) Φέρνει στην περιοχή αέρα «προσωπικής φιλοξενίας» με 3 ξύλινες μεζονέτες, 2 πέτρινες σουίτες κι ένα πέτρινο στούντιο (το μόνο χωρίς τζάκι) στην άκρη του χωριού, όλα με αυτόνομη θέρμανση.

Astra Hotel (Καστανιά, 2747061202, € 80) Μικρό ξενοδοχείο-έκπληξη πάνω στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωριό. Αν και διαφορετικού ύφους μεταξύ τους, τα δωμάτια μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά, όπως πατώματα από ξύλο καστανιάς, κρεβάτια και λευκά είδη της CocoMat και καλλυντικά Apivita. Διαθέτει εστιατόριο κι ένα ζεστό χώρο καθιστικού, διακοσμημένο με αντικείμενα από ταξίδια των ιδιοκτητών.

Το Σαλέ των Χρωμάτων (Tρίκαλα Κορινθίας, 27430/91203, € 70) Ο πιο ιδιοσυγκρασιακός ξενώνας της περιοχής με ζωγραφιστά έπιπλα και στίγμα ρομαντικής ξενοιασιάς στα επτά δωμάτια (highlights το μοβ και το τσίλι). Σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες η έθνικ σάλα στο δεύτερο όροφο με τα παχιά χαλιά, τα ινδικά έπιπλα, τις μαξιλάρες και τα μοναστηριακά τραπέζια.

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 7
Αίσθηση αλπικού σαλέ στο «Yάδες Mountain Resort»

Πλειάδες (Καλλιάνοι, 2747022224, € 50) Συγκρότημα από 7 ευρύχωρες και αυτόνομες κατοικίες πάνω στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη Στυμφαλία με το Κιάτο. Διακοσμημένες με μεράκι σε παραδοσιακό στιλ, διαθέτουν τζάκι, πλήρως λειτουργική κουζίνα και μπάνιο με στήλη υδρομασάζ. Επίσης υπάρχει παιδική χαρά.

Ξενώνας Βαρνεβό (Άνω Τρίκαλα, 2743091222, € 65) Χτισμένος σαν πυργόσπιτο πάνω στον κεντρικό δρόμο των Άνω Τρικάλων, ξεχωρίζει χάρη στην προσωπικότητα που διαθέτει. Σε καθένα από τα 5 δωμάτια τα χρώματα αλλάζουν, όπως και η ατμόσφαιρα χάρη σε vintage στοιχεία (από μαρμάρινους νεροχύτες μέχρι ρακοκάζανα) που δίνουν ιδιαίτερο τόνο. Ο χώρος όπου σερβίρεται το πρωινό λειτουργεί και ως αυτόνομο cafe.

Πηγή Ταρλαμπά (Άνω Τρίκαλα, 2743091267, € 80) Επιβλητικό ξενοδοχείο στην κορυφή των Άνω Τρικάλων με θέα μέχρι τον Κορινθιακό και ιστορία από το 1929. Σήμερα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς, που το έχει αναπαλαιώσει υποδειγματικά, χωρίς να του στερεί τη μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος. Κυριαρχούν η ντόπια πέτρα, το ξύλο και το παραδοσιακό μικρό τούβλο.

Χελυδορέα (Μεσαία Τρίκαλα, 2743091445, € 70)
Από τα πιο παλιά ξενοδοχεία της περιοχής, στεγάζεται σε εντυπωσιακό πέτρινο κτίριο και διαθέτει 14 δωμάτια (δίκλινα, στούντιο με σοφίτα και σουίτες), τα οποία ανακαινίζονται σταδιακά. Διοργανώνονται φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Υάδες Mountain Resort (Κάτω Τρίκαλα, 6948949763, € 140 με ξύλα για το τζάκι) Γοητευτικό συγκρότημα 7 αυτόνομων σαλέ από φινλανδικό ξύλο σε ήσυχο σημείο στις παρυφές των Κάτω Τρικάλων. Κάθε σαλέ διαθέτει μπαλκόνι με θέα στον Κορινθιακό και τον κήπο με τα χιλιάδες αρωματικά φυτά. Η εσωτερική διαρρύθμιση περιλαμβάνει κρεβατοκάμαρα με kingsize κρεβάτι, καθιστικό με χτιστό τζάκι, μπάνιο με υδρομασάζ και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ενώ παρέχονται και υλικά για πρωινό.

Εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό, οι τιμές είναι ανά ημέρα και αφορούν διαμονή σε στάνταρ δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν πρωινό. Σε πολλές περιπτώσεις ισχύουν εκπτώσεις για περισσότερες από μία διανυκτερεύσεις ή για διαμονή τις καθημερινές.

Πού να φάτε

Απόδραση αστραπή στην ορεινή Κορινθία - εικόνα 8
Στο Φενεό φάγαμε ανέλπιστα καλά με τις ρουστίκ γεύσεις και το κρέας να κυριαρχoύν

Το Αρχοντικό της Ζάχολης (Ευρωστίνη, 2743031661) Δοκιμάστε τα απίθανα παϊδάκια από προβατίνα, το αρνάκι γκιούλμπασι, που σχεδόν λιώνει στη λαδόκολλα, και το φοβερό κρασάτο κόκορα λίγο πριν από την αφράτη, αν και πολύ γλυκιά για τα γούστα μας καστανόπιτα.

Κοραής (Ευρωστίνη, 2743031786) Στην ιστορική ταβέρνα της Ευρωστίνης φάγαμε απίθανα δικά τους αβγά μάτια, πιάτο με το οποίο ο Γιώργος Γκολφινόπουλος ξεκίνησε να φιλεύει τους περαστικούς πριν από 40 χρόνια. Πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, συνεχίζουν όμως ο γιος και η γλυκύτατη γυναίκα του κ. Ζωή, που θα σας διηγηθεί ιστορίες του παρελθόντος δίπλα στο τζάκι.

Ο Μιχάλης (πάνω στο δρόμο από Αρχαία Φενεό προς Λυκούρια, 2747041183)
Μπήκαμε μάλλον από σπόντα, αλλά ξετρελαθήκαμε με την ομελέτα με δικό τους παστό, το κοκκινιστό μοσχαράκι και τα δικά τους τυριά. Τώρα που χειμωνιάζει μαγειρεύουν και αγριογούρουνο στιφάδο, ενώ κατόπιν παραγγελίας ετοιμάζουν χήνες και παπόγαλα δικής τους εκτροφής, είτε κοκκινιστά, είτε γεμιστά, είτε σούπα.

Το Στέκι (Δεδάκης) (Καστανιά, 2747061297, 6932268320) Ζεστή σάλα με εντελώς αλπική θέα στις πλαγιές του Ολίγυρτου και ιστορία από το 1985. Η δε κουζίνα από τις καλύτερες της περιοχής. Πιάτα-σουξέ η πίτα με γέμιση από πικάντικα χόρτα, η φασολάδα με βανίλιες (τα μικρά φασόλια του Φενεού), το μοσχαράκι κοκκινιστό με τριμμένο μανούρι, η μπριζόλα από αγριομόσχαρο σιτεμένη για 10 ημέρες και ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες. Τα σαββατοκύριακα σουβλίζουν γουρουνόπουλο.

Στου Δεκλερή (Άνω Τρίκαλα, 2743091358) Με ιστορία από το 1938, στα χέρια πλέον της τρίτης γενιάς και με σταθερές τιμές για τρίτη χρόνια όπως διαβάσαμε στον πλούσιο κατάλογο. Παρά τη μεγάλη ποικιλία σε σούβλα και σχάρα, με κρέατα από την Ερμιόνη και την Τρίπολη, εμείς δοκιμάσαμε πολύ νόστιμη τσιγαριστή προβατίνα με κόκκινη σάλτσα, την οποία συνοδεύσαμε με κάτι ιδιαίτερα τηγανόψωμα σαν αφράτα ντόνατ με γέμιση φέτας και μια τεράστια μακαρονοσαλάτα πασπαλισμένη με φέτα, ντομάτα και κάππαρη. Στα υπόψη τα γαρδουμπάκια κατσαρόλας και ο κόκορας κρασάτος.

Όπως Παλιά (Μεσαία Τρίκαλα, 2743091370) Αυτό το κλασικό στέκι είναι extra large σε όλα του: και στην πομπώδη ueber gothic διακόσμηση, και στο χαμόγελο των σερβιτόρων, και στον κατάλογο, και στις τεράστιες μερίδες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.