Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Καβάλα Πάσχα

Αβγομαχίες, αλογοδρομίες, "Κούνιες" και φανοί για το κάψιμο του Ιούδα το Μεγάλο Σάββατο είναι μερικά από τα έθιμα που αναβιώνουν το Πάσχα στα χωριά της Μακεδονίας, από τη Χαλκιδική και την Καστορία ως τη Θάσο και την Καβάλα. Ποικίλα έθιμα, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν τη ρίζα τους από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και κάποιες φορές συνδέονται και με τον κύκλο της φύσης και την επίκληση στα θεία όπως το "Για βρεξ Απρίλη μ'" στα Καλύβια της Θάσου, όπου οι κάτοικοι χορεύουν για να βρέξει, αναβιώνουν στις εξοχές με τους πιστούς να συμμετέχουν ένθερμα φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές. Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη οι ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες αλλά και μονές δίνουν το δικό τους χρώμα στο κατανυκτικό Πάσχα του 2024 - από την πομπή του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ξεκινάει στις 5 το απόγευμα ως τη μεγαλόπρεπη Ανάσταση στην Ιερά Μονή Βλατάδων στην Άνω Πόλη. Φυσικά οι ανεξάντλητες επιλογές για εκδρομές από τα μοναδικά βουνά και δάση των εθνικών δρυμών ως τις παραλίες κάνουν το Πάσχα στη Μακεδονία ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των on the roads.  

"Daios Bar Restaurant", Θεσσαλονίκη: Δημιουργικό Αναστάσιμο μενού με θέα στον Θερμαϊκό

Daios Hotel & Bar Restaurant Πάσχα Θεσσαλονίκη

Η Ανάσταση βρίσκει τη Θεσσαλονίκη σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με τις ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες να μας περιμένουν και όλους τους δρόμους να καταλήγουν στη φωτισμένη παραλία για το εορταστικό δείπνο. Στους τοπ προορισμούς στην ατζέντα μας δεν μπορεί να μην βρίσκεται το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Daios Bar Restaurant" που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Στο πλέον προνομιακό σημείο της Παραλίας της Θεσσαλονίκης με τη σοφιστικέ του αύρα, το "Daios Bar Restaurant" δεν έχει γίνει τυχαία hot spot αφού συνδυάζει άψογα την τοποθεσία με την άνεση, τη χαλαρότητα με τη φινέτσα και την εμπνευσμένη γαστρονομία που δεν λέει όχι στο  μοντέρνο comfort με το επαγγελματικό σέρβις. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Daios Bar Restaurant" εδώ

"Eagles Resort" Χαλκιδική: Πάσχα με παραδοσιακό χρώμα και πολυτέλεια μες στη φύση

Eagles Resort Χαλκιδική Πάσχα 2024

Βραβευμένο, φιλόξενο, καταπράσινο, καινοτόμο, το "Eagles Palace" είναι ένα resort που έχει γράψει ιστορία στην Ελληνική φιλοξενία και πλέον μπαίνει στον δεύτερο αιώνα της ζωής του με τη φρεσκάδα και τη σιγουριά του πρωτοπόρου. Σε ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της Ουρανούπολης της Χαλκιδικής, φωλιασμένο μες στο πράσινο και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον απλώνει τα πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες του μέσα σε υπέροχους κήπους που καταλήγουν στις καταγάλανες ακτές. Η νέα γενιά της ιστορικής οικογένειας Τορνιβούκα έχει ανανεώσει το προφίλ της φιλοξενίας, ενώ η γαστρονομία, η ευεξία και οι εξατομικευμένες ιδέες για δραστηριότητες, εμπειρίες και χαλάρωση με ιδιωτικότητα συνθέτουν ένα ασυναγώνιστο πακέτο που φέτος το Πάσχα παίρνει ακόμη πιο ξεχωριστό χρώμα.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Eagles Palace" εδώ

"Lucy Hotel" Καβάλα: Πολυτελές Πάσχα με μοντέρνο χρώμα αγναντεύοντας το Αιγαίο

Lucy Hotel Πάσχα 2024 Καβάλα

Συστήνοντας μας έναν προορισμό για Πάσχα πέρα από τα κλασικά, το "Lucy Hotel" βάζει στην ατζέντα μας την Καβάλα, μια πόλη-σταυροδρόμι πολιτισμών με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και φόντο το Αιγαίο. Το Πασχα εδώ έχει χρώμα κοσμοπολίτικο και παραδοσιακό ταυτόχρονα, με χωριά όπου αναβιώνουν άγνωστα έθιμα όπως οι αυγομαχίες (Μαζίδια) αλλά και μια πόλη με πλούσια ιστορική, βιομηχανική και οθωμανική κληρονομιά που της δίνει ξεχωριστό χρώμα και, βέβαια, πολύ ζωντανά στέκια για κάθε ώρα της ημέρας. Ορόσημο της πολης, το ξενοδοχείο "Lucy" κάνει αίσθηση από την πρώτη ματιά με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του στο άκρο μιας μικρή χερσονήσου, σαν παρατηρητήριο απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την Καβάλα που απλώνεται αμφιθεατρικά προς το Αιγαίο πέλαγος.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Lucy Hotel" εδώ

"Miraggio Thermal Spa Resort", Χαλκιδική: Πασχαλινές διακοπές πολυτέλειας και ευεξίας

Miraggio Thermal Spa Resort Πάσχα 2024 Χαλκιδική

Μια από τις πιο παρθένες και γοητευτικές όψεις της Χαλκιδικής ξετυλίγει μόνο για τους επισκέπτες του το πολυτελές "Miraggio Thermal Spa Resort" στο Παλιούρι στην άκρη της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Καθώς τα χρώματα της άνοιξης κατακλύζουν τη φύση και η προοπτική της ανανέωσης γεμίζει τον αέρα, το "Miraggio Thermal Spa Resort" προσφέρεται για την πλέον αναζωογονητική απόδραση την περίοδο του Πάσχα προσφέροντας ένα αρμονικό μείγμα πολυτέλειας, ζεστής φιλοξενίας, χαλάρωσης και ευεξίας σε πολυτελή δωμάτια και παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις spa.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Miraggio Thermal Spa Resort" εδώ.

"Pink Dot Café": Αυτό το Πάσχα το πιο πιο instagrammable μαγαζί της Θεσσαλονίκης είναι και πάλι viral!

Pink Dot Πάσχα 2024 Θεσσαλονίκη

Αν αυτό το Πάσχα ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη αφήστε τον εαυτό σας να βυθιστεί στον παραμυθένιο κόσμο του "Pink Dot" και να απολαύσει την πιο ροζ εμπειρία. Ο ξεχωριστός all-day προορισμός της πόλης ξεκινώντας από τις πληθωρικές brunch λιχουδιές που έχουν γίνει θεσμός και συνεχίζοντας με tea for two, συναρπαστικές comfort γεύσεις - από mini burger και truffle pinsa μέχρι ραβιόλι σε σχήμα καρδιάς και βέβαια ονειρεμένα pancakes, cronuts (croissant + donuts!) και άλλους γλυκούς πειρασμούς αλλά και healthy επιλογές, ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ σίγουρα θα σας κερδίσει με τη νόστιμη fun προσέγγιση σε ροζ φόντο! 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Pink Dot" εδώ.

"Πασατέμπος", Καστοριά: Tο χειροποίητο εστιατόριο που αναδεικνύει εύστοχα τις τοπικές γεύσεις

Πασατέμπος Πάσχα 2024 Καστοριά

Αγαπημένο στέκι για τους ντόπιους, το "Πασατέμπος", στον κεντρικό πεζόδρομο της Ερμού, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης της Καστοριάς, είναι από εκείνα τα μαγαζιά όπου αμέσως καταλαβαίνεις ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει και αν βρεθείτε για Πάσχα στην ευρύτερη περιοχή όλο και κάποιος θα σας το συστήσει! Οι δύο σεφ, που ανήκουν και στην ιδιοκτησιακη ομάδα του εστιατορίου, αγαπούν τα τοπικά προϊόντα, στηρίζουν τους παραγωγούς της περιοχής, εμπνέονται από τα πιάτα της Μακεδονίας αλλά και από τις νέες τάσεις και τεχνικές, αγαπούν τον πειραματισμό και δεν φοβούνται τη δημιουργικότητα. Την ίδια στιγμή, η κουζίνα τους είναι comfort, πληθωρική και βαθιά νόστιμη, όπως ταιριάζει δηλαδή στο ίδιο το χειροποίητο αυτό εστιατόριο που έχει κερδίσει και τους ταξιδιώτες της πόλης. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στον "Πασατέμπο" εδώ.

Όμιλος Xenios Gate, Θάσος: βρες το ξενοδοχείο που σου ταιριάζει για αξέχαστο Πάσχα με φόντο πράσινο και γαλάζιο

Xenios Gate Πάσχα 2024 Θάσος

Με 4 διαφορετικά πολυτελή ξενοδοχεία και την ποιότητα και φιλοξενία μιας ξενοδοχειακής οικογένειας που έχει ταυτιστεί με την ποιοτική διαμονή στη Θάσο, ο όμιλος Xenios Gate προσφέρει μια μοναδική βεντάλια επιλογών στα πλέον προνομιακά πακέτα. Είτε αναζητάτε ένα πολυτελές οικογενειακό καταφύγιο είτε ένα boutique ξενοδοχείο για δύο είτε σας γοητεύει το μοντέρνο design και η ατμόσφαιρα των οικισμών είτε θέλετε να χαλαρώσετε πάνω στη θάλασσα, τα ξενοδοχεία του ομίλου Xenios Gate έχουν μια πρόταση ειδικά για σας. Διαμονή σε πολυτελή δωμάτια με όλες τις ανέσεις, πλούσιο πρωινό στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, λαχταριστό δείπνο με νηστίσιμα και μη εδέσματα τη Μεγάλη Παρασκευή, Αναστάσιμο μπουφέ με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πολλές λιχουδιές, και βέβαια, εορταστικό μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα με παραδοσιακά πιάτα δίνουν έξτρα γιορτινό χρώμα στα πασχαλινά πακέτα των τεσσάρων ξενοδοχείων.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στα ξενοδοχεία του ομίλου Xenios Gate εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.