"Lucy Hotel" Καβάλα: Πολυτελές Πάσχα με μοντέρνο χρώμα αγναντεύοντας το Αιγαίο

Ξενοδοχείο - ορόσημο της Καβάλας, το "Lucy Hotel" φέρνει την μοντέρνα αρχιτεκτονική του στο σήμερα προσφέροντας πεντάστερη πολυτέλεια, μοναδική θέα, προσεγμένη γαστρονομία και ξεχωριστές υπηρεσίες.

Lucy Hotel Πάσχα Καβάλα

Συστήνοντας μας έναν προορισμό για Πάσχα πέρα από τα κλασικά, το "Lucy Hotel" βάζει στην ατζέντα μας την Καβάλα, μια πόλη-σταυροδρόμι πολιτισμών με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και φόντο το Αιγαίο. Το Πασχα εδώ έχει χρώμα κοσμοπολίτικο και παραδοσιακό ταυτόχρονα, με χωριά όπου αναβιώνουν άγνωστα έθιμα όπως οι αυγομαχίες (Μαζίδια) αλλά και μια πόλη με πλούσια ιστορική, βιομηχανική και οθωμανική κληρονομιά που της δίνει ξεχωριστό χρώμα και, βέβαια, πολύ ζωντανά στέκια για κάθε ώρα της ημέρας. 

Ορόσημο της πολης, το ξενοδοχείο "Lucy" κάνει αίσθηση από την πρώτη ματιά με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του στο άκρο μιας μικρή χερσονήσου, σαν παρατηρητήριο απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την Καβάλα που απλώνεται αμφιθεατρικά προς το Αιγαίο πέλαγος.

Lucy Hotel Πάσχα Καβάλα

Μένοντας εδώ δεν θέλεις να πάρεις τα μάτια σου απο την υπέροχη θέα, τόσο από τα εντυπωσιακά εστιατόρια όσο και από τα ανακαινισμένα δωμάτια και τις σουίτες με την πολυτελή ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες επιρροές που αναδεικνύουν τον κλασικό αβανγκάρντ χαρακτήρα του ξενοδοχείου που οραματίστηκε ο Ιωάννης Σαράντης τη δεκαετία του ‘70 έχοντας ήδη αποκτήσει και επεκτείνει το Makryammos Bungalows στη Θάσο. Παίρνοντας το όνομα της κόρης του το ξενοδοχείο "Lucy" κατασκευάστηκε από τον ίδιο και τον γαμπρό του, Γιώργο Μιτζάλη, πολιτικό μηχανικό, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αθανασιάδη και άνοιξε την 1η Απριλίου του 1976, ένα πρωτοποριακό και μοντέρνο κτίριο που έδωσε πρωτοφανή ώθηση στην τουριστική σκηνή της πόλης.

Lucy Hotel Πάσχα Καβάλα

Σήμερα, το "Lucy" μάς περιμένει ανακαινισμένο και με την ατμόσφαιρα ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων που συνδυάζει τη φιλοσοφία και τις ανέσεις του σήμερα με τη γοητεία του κλασικού. Φέτος το Πάσχα οι τολμηροί δεν θα χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα κρυστάλλινα νερά στις τρεις ιδιωτικές παραλίες που αγκαλιάζουν το ακρωτήρι και την εξωτερική πισίνα ανάμεσα στα πλατάνια και τις πικροδάφνες, υπό την επίβλεψη του ναυαγοσώστη, ή απλά να ψάξετε για κοχύλια αγναντεύοντας τη Θάσο. 

Lucy Hotel Πάσχα Καβάλα

Ήδη από το πρωινό είναι εμφανής η προσοχή που δίνει το "Lucy Hotel" στις γεύσεις, πάντα με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Ο πλούσιος μπουφές του εστιατορίου "Ανατολή" προσφέρει παραδοσιακό Ελληνικό πρωινό με νοστιμιές από σπιτικό στραγγιστό γιαούρτι και μαρμελάδες μέχρι την ξακουστή μπουγάτσα και μέλι τοπικής παραγωγής καθώς και πολλά άλλα. 

Lucy Hotel Πάσχα Καβάλα

Πίσω από τον μακρύ μαρμάρινο πάγκο του "Bar Gran Turismo" θα βρείτε μια εξαιρετική συλλογή οίνων και ποτών, ενώ οι μουσικές βραδιές ζωντανής μουσικής από νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες που φιλοξενούνται εδώ αποτελούν θεσμό. 

Με δυτικό προσανατολισμό το εστιατόριο "North 40o55" είναι αγνάντι της γαλήνιας ακτής της Καλαμίτσας ενώ οι εποχικές γεύσεις και η λίστα κρασιών εκ των οποίων πολλά προέρχονται από τοπικούς οινοπαραγωγούς αποτελούν από μόνα τους λόγο να το επιλέξετε. Φυσικά, τώρα το Πάσχα τα παραδοσιακά πιάτα συμπληρώνουν τις επιλογές. 

Lucy Hotel Πάσχα Καβάλα

Ειδική μνεία αξίζει και το "Lucy SPA", ανοιχτό στο κοινό, ένα σημείο αναφοράς για την πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας και την μακραίωνη παράδοση των δημόσιων λουτρών. Περιτριγυρισμένο από κίονες, χαρακτηρίζεται από τη γαλήνη και την ηρεμία που εκπέμπει ο χώρος, την απλότητα των γραμμών και των σχημάτων. Οι λιτές τοξωτές είσοδοι, οι μαρμάρινες λεπτομέρειες, οι νιπτήρες, ο ατμός που αναδύεται και η εσωτερική πισίνα που δεσπόζει σαν διαμάντι καταμεσής του χώρου, υπόσχονται να σας προσφέρουν την ιδανική ατμόσφαιρα για αναζωογόνηση με μια πλούσια συλλογή από θεραπείες προσαρμοσμένες ειδικά στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη.

Lucy Hotel Πάσχα Καβάλα

Από την Παλιά Πόλη με το Κάστρο και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέχρι τις καπναποθήκες και το Μουσείο Καπνού, αλλά και το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, η πόλη της Καβάλας κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για όσους αγαπούν το sightseeing, ενώ οι γύρω εξοχές από το Δέλτα του Νέστου και το Όρος Παγγαίο μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων μας δίνουν πολλές ιδέες για ανοιξιάτικες φυσιολατρικές εξορμήσεις. 

Παραλία Καλαμίτσα, Καβάλα, 2510 600060
lucyhotel.gr, FB: Lucy Hotel - Kavala, IG: @lucy_hotel_kavala

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.