Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στις Κυκλάδες

Κοσμοπολίτικο, παραδοσιακό, θαλασσινό, το Πάσχα του 2024 στις Κυκλάδες δεν είναι βέβαια ένα αλλά έχει πολλές διαφορετικές όψεις όπως και τα νησιά του δημοφιλούς συμπλέγματος.

Πάρος Πάσχα

Στους κοσμικούς δρόμους της Μυκόνου, παρόλο που μπορεί κανείς να ζήσει κατανυκτικές και άκρως παραδοσιακές στιγμές –για παράδειγμα, παρακολουθώντας τον Επιτάφιο ή κάνοντας Ανάσταση στο μικρό μοναστήρι του Παλαιόκαστρου στην Άνω Μερά–, η πλειοψηφία  δίνει το παρών για Επιτάφιο στο Ματογιάννι και Ανάσταση στη Μητρόπολη στην Αλευκάντρα. Στη Τζιά η κατανυκτική περιφορά στο Βουρκάρι και τα εντυπωσιακά βεγγαλικά με φινάλε το κάψιμο του Ιούδα στον κόλπο είναι στιγμές που μας μένουν αξέχαστες. Στην Πάρο ξεχωρίζει η αναπαράσταση της ζωής και των παθών του Κυρίου κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου της Μάρπησσας που ζωντανεύουν με πολύ πειστικό τρόπο οι κάτοικοι του χωριού. Από τη συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο της Σύρου, συνοδεία χορωδίας και φιλαρμονικής ή την πανηγυρική Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος μέχρι τα σπάνια έθιμα της Κύθνου όπως αυτό της κούνιας τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πιάτσα της Χώρας, όπου ένα ζευγάρι λικνίζεται σε μια διπλή κούνια στολισμένη με λουλούδια πριν ξεκινήσει το γλέντι, κι από τα φαναράκια του Πύργου της Σαντορίνης ως την Τήνο και την είσοδο του Επιταφίου του Αγίου Νικολάου στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς, οι Κυκλάδες ξέρουν να γιορτάζουν το Πάσχα με το δικό τους ξεχωριστό χρώμα. 

"Aigis Suites", Κέα: Το ευ ζην γίνεται πράξη στο σοφιστικέ boutique hotel της Τζιας που ζει το Πάσχα ολόψυχα

Aigis Suites Πάσχα 2024 Κέα

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν το ιδιαίτερο και έχουν επισκεφτεί την Κέα γνωρίζουν σίγουρα το "Aigis Suites", το κομψό έργο τέχνης όπου η ενστάλλαξαν την ευ ζην φιλοσοφίατους, η Λίζα, ο Τάκης και η Άννας Ασπιώτη, μια οικογένειας που αγαπάει τα ταξίδια, την απλότητα και την αληθινή φιλοξενία. Σε ένα αμφιθεατρικό σημείο στο Βουρκάρι της Κέας, η θέα που κόβει την ανάσα, η αυθεντικότητα της τζιώτικης αρχιτεκτονικής και η πολυτέλεια της μοναδικότητας, ενέπνευσαν τον μεγάλο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό να φιλοτεχνήσει το σήμα και να δώσει στο συγκρότημα το όνομα "Αιγίς" που δηλώνει την ιδιαίτερη φροντίδα, την ασφάλεια, τη θαλπωρή.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Aigis Suites" εδώ

"Andronikos Hotel", Μύκονος: Ατμοσφαιρικό Πάσχα με θέα στο Νησί των Ανέμων

Andronikos Hotel Πάσχα 2024 Μύκονος

Adults only, πολυτελές 4 αστέρων ξενοδοχείο με αέρα και εξυπηρέτηση 5 αστέρων, το artistically designed "Andronikos Hotel" δίνει μια φουτουριστική νότα στην κυκλαδίτικη αισθητική, συνδυάζοντας τον αιγαιοπελαγίτικο μινιμαλισμό με την καλλιτεχνική διάθεση. Η στυλάτη αισθητική και ο αέρας πολυτελείας δεν περιορίζονται στους χώρους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου, αλλά διατρέχουν όλη την εμπειρία διαμονής. Το "Sky Bar", προικισμένο με μοναδική θέα και σαγηνευτικά ηλιοβασιλέματα, μαζί με το "Lady Finger", το fine dining εστιατόριο ελληνικής κουζίνας με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, θα σας ταξιδέψουν σε γαστρονομικά μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια εμπειρία αισθήσεων. Το εξωτικό Earth Spa παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον ιδανικό για πλήρη αναζωογόνηση.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Andronikos Hotel" εδώ

"Avant Mar", Πάρος | Πρόβα καλοκαιριού στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο- έκπληξη της Νάουσας

Avant Mar Πάσχα 2024 Πάρος

Σε ένα μοναδικό σημείο, φωλιασμένο στην παραλία Πιπέρι, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και σε απόσταση μόλις 5 λεπτών περιπάτου από το κέντρο της κοσμοπολίτικης Νάουσας, το "Avant Mar" είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο που έλειπε από την Πάρο και δεν άργησε να γίνει hot spot, φέρνοντας μαζί του, μεταξύ άλλων, και το φημισμένο εστιατόριο "Matsuhisa" του chef Nobu Matsuhisa. Φέτος το Πάσχα είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε το "Avant Mar" και την Πάρο στα καλύτερά της, με τη θάλασσα να μας προκαλεί για τις πρώτες βουτιές, χαλαρές βόλτες στα όμορφα χωριά, όπως η παραδοσιακή Μάρπησσα που γιορτάζει με το μοναδικό έθιμο των "Παραστάσεων", και κοκτέιλ με θέα στο Αιγαίο. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Avant Mar" εδώ

"Nōstos", Σέριφος: Το ξενοδοχείο του Harry και της Bianca δίνει νέο νόημα στην κυκλαδίτικη φιλοξενία

Nostos Πάσχα 2024 Σέριφος

"Πώς θα το κάναμε αυτό στο ξενοδοχείο μας;" αναρωτιόνταν ο Harry και η Bianca κάθε φορά που βίωναν κάτι εξαιρετικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Το "Nōstos" είναι η δική τους απάντηση σε αυτό το ερώτημα και με το που φτάνεις στο απροσποίητα ξεχωριστό ξενοδοχείο τους στο Λιβάδι της Σερίφου γίνεσαι κοινωνός της φιλοσοφίας τους που συνοψίζεται στο μότο ότι όταν είσαι διακοπές πρέπει να κρατάς πάντα χώρο για το απρόσμενο. Ειδικά φέτος που το Πάσχα πέφτει αργά, το "Nōstos" μάς περιμένει για ένα ταξίδι εξερεύνησης που συμπλέει αρμονικά με την αυθεντική ταυτότητα του κρυμμένου διαμαντιού που ονομάζεται Σέριφος.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Nōstos" εδώ.

"Paros Agnanti Resort & Spa", Πάρος: Κυκλαδίτικο Πάσχα με τη διαχρονική γοητεία ενός ξενοδοχείου - αργαλειός συναισθημάτων που ανανεώνεται διαρκώς

Paros Agnanti Resort & Spa Πάσχα 2024 Πάρος

Το δίπτυχο "φιλοξενία-εξυπηρέτηση" στην άριστη και απροσποίητη έκφρασή του και η αρμονική σχέση ποιότητας-τιμής, αποτελούν την πεμπτουσία της φιλοσοφίας του "Paros Agnanti Resort & Spa", με αποτέλεσμα διεθνείς τουριστικοί φορείς να το έχουν κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχείων σε ποιότητα φιλοξενίας, δικαιολογώντας απόλυτα τα 5 αστέρια που το χαρακτηρίζουν. Ανανεώνοντας διαρκώς τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του και επενδύοντας στο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η επιβράβευση που έρχεται από τους σταθερούς επισκέπτες είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της ιδιαιτερης δουλειάς που γίνεται στο "Paros Agnanti Resort & Spa".

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Paros Agnanti Resort & Spa" εδώ

"Poem Gastro Bar", Σύρος: αξέχαστο brunch, αλλιώτικο comfort food, κοκτέιλ και all-day αλεγκρία στο νέο hot spot της Ερμούπολης

Poem Gastro Bar Πάσχα 2024 Σύρος

Είτε πρόκειται για τα περίφημα pancakes, για μια ιταλική πίτσα, για ένα burger κλασικό ή with a twist, αλλά και ένα έξυπνο πιάτο γεμάτο νοστιμιά που "πειράζει" τα κλασικά, όποιος έχει δοκιμάσει τις γεύσεις του "Poem Gastro Bar" συνοδεία ενός ψαγμένου κρασιού από τη μεγάλη λίστα ή κάποιο από τα ευφάνταστα signature cocktails απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της παραθαλάσσιας Ερμούπολης δεν απορεί για τη δημοφιλία του. Το μοντέρνο στήσιμο, η προσεγμένη κουζίνα, η σημασία που έχει δοθεί στη wine list, η δυνατή μπάρα και το καλά ενορχηστρωμένο σέρβις επιβεβαιώνουν ότι το όνειρο του έμπειρου επιχειρηματία της εστίας Κωνσταντίνου Νταούδη να δημιουργήσει ένα χώρο στο αγαπημένο του νησί έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Poem Gastro Bar" εδώ

"Porto Klaras", Κύθνος: Γιορτάζουμε το Πάσχα με την ανεπιτήδευτη Κυκλαδική απλότητα που του ταιριάζει και άπλετη θέα στο Αιγαίο πέλαγος

Porto Klaras Πάσχα 2024 Κύθνος

Είτε επιλέξουμε οικογενειακές σουίτες, VIP στούντιο ή junior σουίτες, όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου "Porto Klaras" συνδυάζουν επιτυχημένα την πολυτέλεια και τις σωστές παροχές με την καλαισθησία που ορίζει η Κυκλαδική απλότητα και κομψότητα. Ιδανικά τοποθετημένο σε ένα υπερυψωμένο σημείο που προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, την οποία μπορούμε όλοι να απολαύσουμε από το μπαλκόνι μας. Το έξυπνα σχεδιασμένο μοντέρνο κτίσμα, που συνδυάζει τη μινιμαλιστική αισθητική με την παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, γίνεται το τέλειο παραθαλάσσιο κέλυφος για να φιλοξενήσει τόσο τις ρομαντικές όσο και τις οικογενειακές στιγμές μας. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Porto Klaras" εδώ

"Βαθυσθέα", Κύθνος: Έξι υπόσκαφες παραδοσιακές κατοικίες με θέα στο Αιγαίο μας καλούν για Πάσχα στις Κυκλάδες

Βαθυσθέα Πάσχα 2024 Κύθνος

Υπέροχες παραλίες, μια γραφική Χώρα και διαδρομές που κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, τι καλύτερο να ζητήσουμε για το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα; Συμπυκνώνοντας την ομορφιά και την αυθεντικότητα των Κυκλάδων όπως παλιά, με ανάπτυξη εναρμονισμένη στο προφίλ ενός ήρεμου και απόλυτα γοητευτικού νησιού, η Κύθνος προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για ένα αξέχαστο νησιώτικο Πάσχα σε λιγότερο από 2 ώρες με το πλοίο. Βάση μας για να την απολαύσουμε είναι η "Βαθυσθέα", ένα ξεχωριστό συγκρότημα με 6 πετρόκτιστες παραδοσιακές κατοικίες υψηλής αισθητικής πλήρως εναρμονισμένες στο κυκλαδίτικο τοπίο. Όπως υπόσχεται το όνομά τους, εδώ η θέα είναι απέραντη με τον ουρανό να αγγίζει τη θάλασσα στο ομορφότερο κοντράστ των αποχρώσεων του μπλε. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στη "Βαθυσθέα" εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.