"Βαθυσθέα", Κύθνος: Έξι υπόσκαφες παραδοσιακές κατοικίες με θέα στο Αιγαίο μας καλούν για Πάσχα στις Κυκλάδες

Πάσχα στο πιο κοντινό Κυκλαδονήσι, την Κύθνο, με βάση ένα συγκρότημα πετρόχτιστων κατοικιών ξεχωριστής αισθητικής.

Βαθυσθέα Πάσχα Κύθνος

Υπέροχες παραλίες, μια γραφική Χώρα και διαδρομές που κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, τι καλύτερο να ζητήσουμε για το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα; Συμπυκνώνοντας την ομορφιά και την αυθεντικότητα των Κυκλάδων όπως παλιά, με ανάπτυξη εναρμονισμένη στο προφίλ ενός ήρεμου και απόλυτα γοητευτικού νησιού, η Κύθνος προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για ένα αξέχαστο νησιώτικο Πάσχα σε λιγότερο από 2 ώρες με το πλοίο. 

Βάση μας για να την απολαύσουμε είναι η "Βαθυσθέα", ένα ξεχωριστό συγκρότημα με 6 πετρόκτιστες παραδοσιακές κατοικίες υψηλής αισθητικής πλήρως εναρμονισμένες στο κυκλαδίτικο τοπίο. Όπως υπόσχεται το όνομά τους, εδώ η θέα είναι απέραντη με τον ουρανό να αγγίζει τη θάλασσα στο ομορφότερο κοντράστ των αποχρώσεων του μπλε. 

Βαθυσθέα Πάσχα Κύθνος

Οι υπόσκαφες παραδοσιακές Κυκλαδίτικες κατοικίες του "Βαθυσθέα", είναι διαμορφωμένες σε επίπεδα φιλοξενώντας άνετα δύο άτομα. Κρεβάτι με στρώμα Simmons Treca για απολαυστικό ύπνο, καθιστικό με καναπέδες με στρώματα Cocomat και λεπτομέρειες που ανανεώνουν ευχάριστα το νησιώτικο στιλ με σύγχρονη μίνιμαλ διάθεση, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, προϊόντα περιποίησης Apivita στο μπάνιο μας καλομαθαίνουν και μας κάνουν να νιώσουμε σαν σε παραμυθένιο εξοχικό. Επίπεδη δορυφορική και επίγεια τηλεόραση, CD player – ραδιόφωνο, δωρεάν WIFI, xώρος στάθμευσης, αλλά και καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας συμπληρώνουν την άψογη εικόνα. 

Βαθυσθέα Πάσχα Κύθνος

Οι βεράντες των κατοικιών απογειώνουν την εμπειρία, εξασφαλίζοντάς μας ηρεμία, υπέροχη θέα και πολλά αστέρια έτοιμα να τα απολαύσουμε από τις ελαφρώς φωτισμένες με κεριά βεράντες…παρέα με ένα ποτήρι λευκό κρασί, ενώ το πρωί η εσπρεσιέρα μάς εφοδιάζει με αρωματικό καφέ για να συνοδεύσουμε το πρωινό μας ταξιδεύοντας με το βλέμμα στο γαλάζιο. 

Βαθυσθέα Πάσχα Κύθνος

Προνομιακά τοποθετημένες σε ήρεμο σημείο στη Δρυοπίδα, οι κατοικίες προσφέρονται τόσο για να χαλαρώσουμε απόλυτα απολαμβάνοντας το τοπίο και τον καλαίσθητο μικρόκοσμο που μας φιλοξενεί, όσο και για να γυρίσουμε την Κύθνο, να τολμήσουμε μια πρώτη βουτιά στις παραλίες της αλλά και να αναζητήσουμε τα τοπικά έθιμα όπως το τραγούδι της κούνιας τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πιάτσα της Χώρας, όπου ένα ζευγάρι λικνίζεται σε μια διπλή κούνια στολισμένη με λουλούδια τραγουδώντας και ακολουθεί γλέντι.

Βαθυσθέα Πάσχα Κύθνος

H δόμηση του συγκροτήματος "Βαθυσθέα" κρύβει μία φιλοσοφία φιλική προς το περιβάλλον και στοχεύει στην κατανάλωση όσο το δυνατόν λιγότερων ενεργειακών πόρων.

Οι παραδοσιακές κατοικίες είναι όλες χτισμένες με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον και είναι ενταγμένες στη λιτή και απέριττη ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου. Η κατασκευή τους έγινε με κυκλαδίτικη τοπική πέτρα, η οποία συλλέχθηκε από το οικόπεδο στο οποίο αυτές έχουν χτιστεί καθώς και πέτρα από άλλα σημεία από το νησί της Κύθνου. Οι όγκοι των κατοικιών, χωνεύονται στη γη με στόχο την ένταξή τους στη φυσιογνωμία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά ταυτόχρονα και τη βιοκλιματική ωφέλεια από τη σταθερή θερμοκρασία του φυσικού εδάφους.

Βαθυσθέα Πάσχα Κύθνος

Η φύτευση και η διακόσμηση του εξωτερικού χώρου των κατοικιών έγινε με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή καθώς η επιλογή των φυτών έγινε αποκλειστικά από τη ντόπια χλωρίδα και αφορά  φυτά είτε ξερικά είτε χαμηλής κατανάλωσης νερού. Μία δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού εξυπηρετεί τις ανάγκες ποτίσματος και καθαριότητας, ενώ έχουν επιλεχθεί λύσεις χαμηλής κατανάλωσης στον φωτισμό και τη χρήση του νερού, και ακολουθούνται πρακτικές ανακύκλωσης αλλά και κομποστοποίησης.

Δρυοπίδα, θέση Πρόκα, Κύθνος, 6945858649, 6945951385
www.vathisthea.gr, info@vathisthea.gr, FΒ: vathisthea, IG: vathisthea

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.