Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

4

Καθηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός και φοιτητής ο Γιάννης Σαρακατσάνης σε μια παράσταση με μοντέρνα, άμεση κι επικοινωνιακή σκηνοθεσία και σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας έργο που υπογραμμίζει την οντολογική διάσταση της αγάπης.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

Καθηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός και φοιτητής ο Γιάννης Σαρακατσάνης σε μια παράσταση με μοντέρνα, άμεση κι επικοινωνιακή σκηνοθεσία και σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας έργο που υπογραμμίζει την οντολογική διάσταση της αγάπης.

Πόσο συχνά συμβαίνει να συναντάς στη ζωή σου τον άνθρωπο εκείνον που έχει την καταλυτική δύναμη να την αλλάξει; Έναν τέτοιο άνθρωπο, τον Μόρι Σουόρτζ (Γρηγόρης Βαλτινός), συνάντησε στο πανεπιστήμιο ο Μιτς Άλμπομ (Γιάννης Σαρακατσάνης) και συνδέθηκαν με μια σπάνια γκαρδιακή φιλία. Συγκινητική, αληθινή και ψύχραιμη είναι η ιστορία του Μιτς Άλμπομ, την οποία διασκεύασε με τη βοήθεια του Τζέφρι Χάτσερ για το θέατρο.

Ο Μόρι, ένας χαρισματικός καθηγητής Κοινωνιολογίας, γνώρισε τον Μιτς στο πανεπιστήμιο και ανάμεσα τους χτίστηκε μια σχέση που θυμίζει πατέρα και γιο, χωρίς όμως τα συνακόλουθα συναισθηματικά βαρίδια και τις τυπικές υποχρεώσεις. «Όταν συναντάς αγκαλιά και κάτι άλλο, να επιλέγεις πάντα την αγκαλιά» προτρέπει ο Μόρι τον Μιτς, αλλά αυτή η διάθεση φαίνεται να υποχωρεί στη ζωή του Μιτς όταν εκείνος μπαίνει στον επαγγελματικό στίβο, όπου μετατρέπεται σταδιακά σε τεχνοκράτη. Απογυμνώνεται από το συναίσθημα και κινδυνεύει, εκτός από τους φίλους του, να χάσει και τον εαυτό του.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι - εικόνα 1

Σκέψεις πάνω στο θέμα της ανάγκης για επικοινωνία και της καθαρής αγάπης γεννά το έργο αναβαπτίζοντας το δράμα στην κολυμπήθρα του χιούμορ. Και είναι εντυπωσιακό με πόσο πάθος και συγκίνηση το μεταφέρει στη σκηνή ο Γρηγόρης Βαλτινός, μην παραλείποντας τις σωστά στοχευμένες κωμικές πινελιές κάποιες στιγμές. Δίνει, έτσι, μια γλυκόπικρη, αισιόδοξη οπτική στη μοναξιά, τις σχέσεις μεταξύ νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων αλλά και τις γέφυρες που μπορούμε να χτίζουμε καθημερινά. Στον ίδιο δρόμο κινείται και ο Γιάννης Σαρακατσάνης, αν και αρχικά μοιάζει λίγο αποστασιοποιημένος. Μέρος της καλής μεταξύ τους χημείας σίγουρα οφείλεται και στον ανήσυχο σκηνοθέτη Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος δεν σταματά να πειραματίζεται με έργα, ύφη και φόρμες.

ΙΛΙΣΙΑ - ΒΟΛΑΝΑΚΗ Παπαδιαμαντοπούλου 4, 2107223010. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η πραγματική ιστορία του καθηγητή κοινωνιολογίας Μόρι Σουόρτζ, που σε μια κρίσιμη στιγμή υπαρξιακής αναζήτησης κατάφερε να αφυπνίσει τον μαθητή του αλλά κι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ιλίσια-Βολανάκης

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.