Ονειρόδραμα

Ονειρόδραμα

  • Διάρκεια: 100'
  • 4

Ένα παράξενο τοπίο. Ένας πύργος ξεπροβάλλει ανάμεσα από λουλούδια και όσο περνά ο χρόνος γίνεται μεγαλύτερος. Μια γυναίκα πλέκει μια κουβέρτα από αστέρια. Ένα κεφάλι ξεπροβάλλει από έναν τοίχο. Αντικείμενα που αλλάζουν ιδιότητες. Πρόσωπα που χωρίζονται, διπλασιάζονται, πολλαπλασιάζονται, εξαφανίζονται, στερεοποιούνται, θολώνουν, ξεκαθαρίζουν… Εικόνες από παιδικό όνειρο ή από ένα παράδοξο ποιητικό παραμύθι γεμάτο απόκοσμες ιστορίες που αφηγείται κάποιος/α ηλικιωμένος/η… Ίσως, τελικά, να είναι μόνο ένα σκηνικό όνειρο, ένα Ονειρόδραμα σαν αυτό που συνέθεσε ο Σουηδός θεατρικός συγγραφέας, το οποίο αφηγείται την ιστορία της κόρης του θεού Αγνής, από τη στιγμή που κατεβαίνει από τον ουρανό για να επισκεφθεί τη γη, προκειμένου να γνωρίσει την ανθρώπινη φύση. Τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα που γνωρίζει μοιράζονται μαζί της το καθένα το δικό του σύμπαν, όπου η Αγνή εισχωρεί άλλοτε ως θεατής και άλλοτε ως συμμέτοχη. Όσο πορεύεται μαζί τους, από πλάσμα του ουρανού, αρχίζει να γίνεται ολοένα και περισσότερο άνθρωπος, γνωρίζοντας από κοντά τις δυσκολίες της ζωής, τις ελπίδες και τις διαψεύσεις της.


Ερμηνεύουν: Αλ. Αλεξανδράκη, Θ. Δόβρης, Β. Καραμπούλας, Μ. Κοτσέλου, Ν. Μάνεσης, Π. Παναγόπουλος, Μ. Τσιμά. Σκην.: Άρ. Φλέσσα. Κοστ.: Λ. Κυριλή. Μουσ.: Χ. Νείλας. Φωτ.: Χριστίνα Θανάσουλα.

Παραστάσεις έως:

Αναλυτική κριτική

Έργο που ανεβαίνει σπάνια και με ιδιαίτερες σκηνικές απαιτήσεις, γίνεται εδώ το υλικό μιας χειροποίητης παράστασης, με κύρια συστατικά την ομαδικότητα και τη χορικότητα. Το αποτέλεσμα είναι ποιητικό, ευαίσθητο και συγκινητικό για τους θεατές που θα αποδεχτούν τον ιδιαίτερο κώδικά του. | Powered by U Διαβάστε ολόκληρη την κριτική