"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Το μπορντέλο Της Μαντάμ Ρόζας Γιώργος Λυμπερόπουλος©

Το έργο της σπουδαίας θεατρίνας Σπεράντζας Βρανά, "Το τίμιο μπορντέλο", σε θεατρική απόδοση και προσαρμογή του Κώστα Παπαπέτρου, σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, και ερμηνεία της Δανάης Καλοπήτα, συνεχίζει τις παραστάσεις του, στον πολυχώρο Αυλαία έως και την Δευτέρα 20 Μαΐου.

Το μπορντέλο Της Μαντάμ Ρόζας
Γιώργος Λυμπερόπουλος©

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Ρηνούλα. Η μαθήτρια με την μπλε ποδιά που αποφάσισε να μεγαλώσει με τον τρόπο που η ίδια η ζωή τής έδειξε από νωρίς. Η Ρηνούλα που έγινε Πεπίτα και κατέληξε Ρόζα. Η ζωή της, ο έρωτας που, από πολύ νωρίς, έγινε δουλειά και η δουλειά που μπλέχτηκε με τον έρωτα. Η επιβίωση, οι σκέψεις και η ελπίδα. Μια γυναίκα που μπήκε απο μικρή στον κόσμο των κόκκινων φαναριών, που κατάφερε να επιζήσει και να ανελιχθεί, να γίνει η κυρία της ζωής της, να μπει, χωρίς να φοβηθεί, στα μονοπάτια του πληρωμένου έρωτα, που δε ντράπηκε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του κάθε πελάτη προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της, δηλαδή την απόκτηση του δικού της σπιτιού. Και μέσα σε όλα αυτά, το κρυφό της μυστικό, ένα μυστικό που από πολύ μικρή ηλικία, αποφάσισε να φυλάει αλλά και να ψάχνει για όσο ζει: η κόρη που αποχωρίστηκε μικρή. Η κόρη που έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει.

Το μπορντέλο Της Μαντάμ Ρόζας
Γιώργος Λυμπερόπουλος©

Το έργο μιλά για τον κόσμο της πορνείας, έναν κόσμο που αποτελεί ταμπού ακόμη και σήμερα. Πελάτες με ακραίες απαιτήσεις, "μαντάμες" που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη κοριτσιών, κρατώντας τους χρήματα από τον κόπο τους, πόνος, σκληρή ζωή, μα και στιγμές τρυφερότητας, όταν σβήνουν τα κόκκινα λαμπάκια των σπιτιών. Κρυφές σκέψεις και μυστικά, που δεν μαρτυράς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Και όλα αυτά σε μια Ελλάδα, που δεν έχει ακόμη μάθει να αποδέχεται και να συγχωρεί, που στιγματίζει όσους επιλέγουν να ξεφύγουν από το συνηθισμένο και αποδεκτό. Εκείνους που ξέρουμε ότι υπάρχουν, μα δεν δεχόμαστε να τους κοιτάξουμε κατάματα.

Προπώληση στο more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά «Το τίμιο μπορντέλο», το έργο ακολουθεί την ιστορία της ζωής της Μαντάμ Ρόζας που μπήκε από μικρή στον κόσμο των κόκκινων φαναριών και κατάφερε να επιβιώσει, να ανελιχθεί και να γίνει κυρία του εαυτού της. Αποκαλύπτεται και το πιο κρυφό της μυστικό, η κόρη της που την αποχωρίστηκε μικρή και ακόμη την ψάχνει. Στη θεατρική μεταφορά του σκληρού έργου, η Ρηνούλα που έγινε Πεπίτα και κατέληξε Ρόζα αφηγείται όσα έχει ζήσει, το πώς ο έρωτας έγινε δουλειά και το αντίθετο, τις σκέψεις, τα όνειρα και τις ελπίδες της.

Αυλαία Πολυχώρος

Β΄ Μεραρχίας & Κουντουριώτου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Χορός επί τρία για αυτή την εβδομάδα

Μία μαμά με την κόρη της, ένα γυναικείο ensemble κι ένα χορευτικό σύνολο με έναν μη χορευτή ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες σε τρεις σκηνές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

Φεστιβάλ Κολωνού: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Open Call του φθινοπωρινού μας ραντεβού στην Αθήνα

Ξεκινά σε λίγες μέρες η περίοδος υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων θεάτρου, χορού και μουσικής για το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο θέατρο Κολωνού.

Ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" περιοδεύει το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

Το σκηνοθετικό δίδυμο συνεχίζει τη μελέτη του πάνω στον Γάλλο κωμωδιογράφο που φώτισε μοναδικά την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου

Γοητευτικές ιδέες κρύβονται πίσω από το πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, όμως, κατά το ανέβασμά του αποδεικνύεται φτωχότερο των προσδοκιών που δημιουργεί. | Powered by Uber

Άτλας της δεκαετίας του 2000

Η εντεκαετία 2000-10 έρχεται στο προσκήνιο σε μια παράσταση που υιοθετεί τη φόρμα ενός τηλεοπτικού reality. Μια ωραία ιδέα και μερικές ωραίες σκηνές δεν καταφέρνουν να απογειώσουν, ωστόσο, μια δουλειά που έχει δραματουργικά όσο και σκηνικά ζητήματα. | Powered by Uber

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει τα 30 και ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έμαθε τις δράσεις του φεστιβάλ (για τις οποίες έχει ανοίξει προπώληση) και σας λέει ποιες ξεχώρισε.