Θέατρο (Κριτική)

Οι δύο χέστηδες

Ευφρόσυνη και λεπτοδουλεμένη παράσταση, που αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα του πόσο ωραία μπορεί να λειτουργήσει ένα όχι και τόσο σπουδαίο έργο, όταν ο σκηνοθέτης πιστεύει σε αυτό.

3

"Ok Boomer": Το ξεκατίνιασμα συνεχίζεται στο Μικρό Παλλάς μέχρι τις 26 Μαρτίου!

Φαίδρα Δρούκα και Θοδωρής Αθερίδης ξεμπροστιάζονται με αγάπη κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, υπό το αδιάκριτο μουσικό βλέμμα του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

Περισσότερα

"Συρανό", ο πιο ρομαντικός και μεγαλόψυχος ιππότης σκορπίζει έρωτα στο Θέατρο Αλκυονίς

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το διάσημο έργο του Εντμόν Ροστάν σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκδοχή.

Περισσότερα

"Play it again, Sam": Η σπιντάτη κωμωδία του Γούντι Άλεν στο "Faust"

O Γιώργος Ζαχαράκης μεταφράζει και σκηνοθετεί το βραβευμένο θεατρικό έργο του μεγάλου Νεοϋορκέζου.

Περισσότερα

"Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν": H καθηλωτική παράσταση με θέμα την πολύκροτη υπόθεση των Αδελφών Παπέν συνεχίζεται στο Altera Pars

Ένα από τα πιο στυγερά και αινιγματικά εγκλήματα του 20ού αιώνα, που αποτέλεσε έμπνευση για τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.

Περισσότερα

Underground

Πλούσιο σε συναίσθημα και ψυχή είναι το σκηνικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα, που, μέσα από μια λοξή ιστορία φιλίας και προδοσίας, αφηγείται την ιστορία της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

3,5

Ο άντρας μου

Τρεις εξαίσιες ερμηνεύτριες, η Αμαλία Καβάλη, η Μαρία Σκουλά και η σκηνοθέτρια Μαρία Μαγκανάρη, δίνουν φωνή στα διηγήματα της Βορειομακεδόνισσας συγγραφέα, που αποτυπώνουν με γλαφυρότητα διαφορετικές εκφάνσεις των γυναικείων σχέσεων με το ανδρικό φύλο.

3,5

Όλοι εμείς πουλιά

Η βαθιά πληγή της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης τροφοδοτεί το έργο του Λιβανο-καναδού συγγραφέα, μέσα από μια επιδραστική ερωτική ιστορία που θίγει πολλαπλά ζητήματα ταυτότητας, καταγωγής και θρησκείας.

3,5

Φακντ-απ

Η γενιά των 20άρηδων και οι ψυχικές ασθένειες απασχολούν το δεύτερο θεατρικό έργο του ηθοποιού, σε μια αξιοπρόσεκτη δραματουργική δουλειά που δικαιώνεται και στη σκηνική της πραγμάτωση.

3,5

Καρδιά του σκύλου

Το ιδιαίτερο, αλληγορικό έργο που θίγει πολλές θεματικές και ζητήματα ηθικής φύσης μέσα από την ιστορία ενός σκύλου που μεταμορφώθηκε σε άνθρωπο, ανεβαίνει εδώ σε μια παράσταση χαρακτηριστικής σωματικής σφραγίδας, με την καθοριστική ερμηνεία του Άρη Σερβετάλη.

4

Συνέβη στο Monterey

Οι δυναμικές και νέες προοπτικές που ανοίγουν για δύο γυναίκες ύστερα από την τυχαία συνάντησή τους απασχολούν το νέο έργο του Έλληνα συγγραφέα, που ανεβαίνει σε μια καλοπαιγμένη –αναμενόμενη, πάντως– παράσταση από τον Τάκη Τζαμαργιά.

3

Μίξερ

Το νέο έργο της Ζέτης Φίτσιου επιβάλλεται κυρίως με την ψυχαγωγική του φόρμα παρά με το κοινωνικοπολιτικό του σχόλιο, σε μια παράσταση με ευφρόσυνη επίγευση χάρη και στην ανεξάντλητη ενέργεια των συντελεστών που καθορίζει το συνολικό αποτέλεσμα.

3

Bella figura

Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση –με άνισες ερμηνείες– της μαύρης κωμωδίας της Γαλλίδας συγγραφέα, που φέρνει στο προσκήνιο τον σύγχρονο δυτικό αστό με τις νευρώσεις, την υποκρισία και τις φοβίες του.

3

Ο γλάρος

Το κατεξοχήν έργο του Τσέχοφ που μιλάει για την ίδια τη θεατρική τέχνη και την τέχνη ως αναγκαιότητα ανεβαίνει σε μια παράσταση που μοιάζει με κατάθεση υπέρ ενός υπαρξιακού κατεπείγοντος.

4

The doctor

Πανελλήνια πρώτη παρουσίαση του σύγχρονου βρετανικού έργου, που θίγει σημαντικά ζητήματα του δημόσιου διαλόγου, με αφορμή τη μάχη μεταξύ θρησκείας και επιστήμης, σε μια καλοπαιγμένη παράσταση και επικεφαλής τη Στεφανία Γουλιώτη.

3,5

Βασιλιάς Ληρ

Ιδιαίτερη σκηνική απόδοση της σαιξπηρικής τραγωδίας, που καθορίζεται από τη χρήση της ζωντανής κινηματογράφησης και την ιδιαίτερη αισθητική, που φέρνει στο επίκεντρο έναν τοξικό και αποκρουστικό κόσμο.

3

Το γάλα

Το έργο-σταθμός της νεοελληνικής δραματουργίας αφηγείται τη δραματική ιστορία μιας επαναπατρισμένης οικογένειας από τη Γεωργία. Είκοσι χρόνια μετά τη συγγραφή του, συνεχίζει να συγκινεί σε μια παράσταση υψηλής συναισθηματικής θερμοκρασίας.

3,5

Συρανό

Το δημοφιλές ρομαντικό δράμα του 19ου αι. ανεβαίνει σε μια παράσταση που γιορτάζει τη θεατρικότητα, ως ένα "υπερθέαμα" φτιαγμένο με λίγα μέσα. Το υποστηρίζουν οκτώ ακάματοι ηθοποιοί με κυρίαρχη τη "χαμαιλεοντική" ερμηνεία του Μιχάλη Σαράντη.

3,5

Κοιμώμενος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος

Ο μονόλογος βασισμένος στη ζωή του Έλληνα γλύπτη ανεβαίνει σε μια παράσταση που αδικείται από την απουσία μέτρου.

2,5

Ο πατέρας

Ένα βαθιά ανθρώπινο και ευφυώς γραμμένο έργο για την άνοια ανεβαίνει σε μια ισάξια παράσταση λεπτών αποχρώσεων, δραματικών ισορροπιών και πολύ ωραίων ερμηνειών, με επικεφαλής έναν συναρπαστικό Περικλή Μουστάκη.

4