Η προξενήτρα

Η προξενήτρα

  • Διάρκεια: 150'
  • 3,5

Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη του 19ου αρχίζει με οδηγό τη δαιμόνια προξενήτρα Ντόλυ Λεβί, η οποία θα αναλάβει με ενθουσιασμό να βρει την ιδανική σύζυγο στον πλούσιο αλλά δύστροπο χήρο Οράτιο. Ταυτόχρονα, η Ντόλυ θα βοηθήσει την ανιψιά του Οράτιου Ερμενεγάρδη, να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της και θα μηχανορραφήσει προκειμένου όλοι και όλες βρουν το ιδανικό τους ταίρι ή τουλάχιστον κάποιον που μπορεί να διαλύσει τη μοναξιά τους. Στην απολαυστική αυτή φάρσα για το χρήμα και τον έρωτα όλοι και όλες αναζητούν διακαώς την περιπέτεια και την εφικτή ευτυχία. Για να την κατακτήσουν όμως θα πρέπει να περάσουν από μια σειρά κωμικοτραγικών εμποδίων: να κρυφτούν, να μεταμφιεστούν, να συνωμοτήσουν, να αντιμετωπίσουν απρόσμενες καταστάσεις που σε όλες έχει βάλει το χεράκι της η τετραπέρατη Ντόλυ.


Ερμηνεύουν: Γ. Χατζηπασχάλη, Σ. Κακάλας, Ρ. Οικονομίδου, Π. Παπαδόπουλος, Ευδ. Ρουμελιώτη. Μουσικός επί σκηνής: Γ. Μαραμαθάς (πιάνο). Σκην.: Ευαγγ. Θεριανού. Κοστ.: Κ. Μπρέισγουελ. Φωτ.: Ν. Βλασόπουλος.

Παραστάσεις έως:

Αναλυτική κριτική

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος δημιουργεί μια παράσταση που τιμάει το κωμικό είδος, αποδέχεται τις ευκολίες του έργου, αλλά αναγνωρίζει και τις δυσκολίες του, ενώ συνολικά παραδίδει μια καλαίσθητη παραγωγή αντάξια του Εθνικού Θέατρου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική