Underground

Underground

  • Διάρκεια: 130'
  • 3,5

Η εμβληματική ταινία, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή και αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση και υπό τον γνώριμο βαλκανικό ήχο, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης, όπου ο παραλογισμός και η τραγωδία συναντούν την απίστευτη ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής αλλά και το εκτυφλωτικό φως της ελπίδας.


Ερμηνεύουν: Β. Χαραλαμπόπουλος, Γ. Τσορτέκης, Αλ. Αϊδίνη, Γ. Μπινιάρης, Κ. Πλεμμένος. Συμμετέχει 5μελής ορχήστρα. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Μουσ.: Γκ. Μπρέκοβιτς, Άγγ. Τριανταφύλλου. Φωτ.: Λ. Παυλόπουλος. Χορογρ.: Αμ. Μπένετ.

Παραστάσεις έως:

Αναλυτική κριτική

Πλούσιο σε συναίσθημα και ψυχή είναι το σκηνικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα, που, μέσα από μια λοξή ιστορία φιλίας και προδοσίας, αφηγείται την ιστορία της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική