Τρεις ηθοποιοί πρώτης γραμμής σε ρόλους-φωτιά

Κανείς δεν περίμενε τον πλουραλισμό που επικρατεί στη φετινή θερινή σεζόν. Τρανά παραδείγματα τρεις παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών με αξιοπρόσεκτα καστ και πρωταγωνιστές ηθοποιούς που ξεχωρίζουν πάντα με τις ερμηνείες τους.

Τρεις ηθοποιοί πρώτης γραμμής σε ρόλους-φωτιά

Κανείς δεν περίμενε τον πλουραλισμό που επικρατεί στη φετινή θερινή σεζόν. Τρανά παραδείγματα τρεις παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών με αξιοπρόσεκτα καστ και πρωταγωνιστές ηθοποιούς που ξεχωρίζουν πάντα με τις ερμηνείες τους.

«Κατά φαντασίαν ασθενής» ο Πέτρος Φιλιππίδης

Τρεις ηθοποιοί πρώτης γραμμής σε ρόλους-φωτιά - εικόνα 1

Στην κλασική κωμωδία του Μολιέρου, που καυτηριάζει τα ήθη της εποχής του, θα δούμε τον Πέτρο Φιλιππίδη σε ρόλο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών στο πλευρό του, μεταξύ άλλων τους Μυρτώ Αλικάκη, Τάκη Παπαματθαίου, Αντίνοο Αλμπάνη, Λαέρτη Μαλκότση. Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» Αργκάν, ο τελευταίος ήρωας που δημιούργησε η πένα του Μολιέρου, παριστάνει τον νεκρό για να μάθει ποιος νοιάζεται πραγματικά για εκείνον. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε ανοιχτά θέατρα ξεκινώντας από το Κατράκειο στις 3/7.

«Μαρία Πενταγιώτισσα» ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Τρεις ηθοποιοί πρώτης γραμμής σε ρόλους-φωτιά - εικόνα 2

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι έτοιμος να βγει στη σκηνή με την ποδιά στη μέση και συμπρωταγωνιστές τους Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Μελέτη Ηλία, Αργύρη Αγγέλου, Γιώργο Δεπάστα. Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί την εμβληματική σάτιρα του Μποστ σε μια πανελλαδική περιοδεία με πρώτο σταθμό το Κηποθέατρο Παπάγου στις 27-28/6. Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, έζησε στους Πενταγιούς της ορεινής Φωκίδας τον 19ο αιώνα και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά της και τα ερωτικά σκάνδαλα που ακούγονταν γύρω από το όνομά της. Ο εξαίρετος ηθοποιός δεν καλείται να υποδυθεί απλώς έναν γυναικείο χαρακτήρα αλλά έναν ιδιαίτερο ρόλο υψηλών απαιτήσεων γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο κατά τον προσφιλή τρόπο του Μποστ που μέσα από τη φαινομενική ελαφράδα του θίγει σημαντικά όσο και διαχρονικά ζητήματα.

«Δον Ζουάν» ο Νίκος Κουρής

Τρεις ηθοποιοί πρώτης γραμμής σε ρόλους-φωτιά - εικόνα 3

Στη λίστα με τους ξεχωριστούς ρόλους που έχει ερμηνεύσει, ο Νίκος Κουρής προσθέτει φέτος τον θρυλικό «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Από 14/7, στην πρώτη στάση της περιοδείας στο Κηποθέατρο Παπάγου, ο γνωστός ηθοποιός θα αναμετρηθεί με το ρόλο του διάσημου γυναικοκατακτητή, έχοντας στο πλάι του τη Ζέτα Μακρυπούλια και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Αξιοσημείωτη είναι η προσέγγιση του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος αποπειράται να αποκαλύψει τις βαθύτερες φιλοσοφικές πτυχές του ήρωα που ποθούν όλες οι γυναίκες και φθονούν όλοι οι άντρες, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις από την στιγμή που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1665.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρία Πενταγιώτισσα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η θρυλική Μαρία Δασκαλόπουλου ζωντανεύει μέσα από τη χαρακτηριστική παρωδία ηθών του Μποστ, γραμμένη σε 15σύλλαβο στίχο και βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Ο κατά φαντασίαν ασθενής

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Το τελευταίο έργο του Γάλλου δραματουργού, με πρωταγωνιστή τον υποχόνδριο, φιλάργυρο και αρρωστοφοβικό Αργκάν, αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή, καθώς προσπαθεί να ξορκίσει τους φόβους και τις αμφιβολίες του ανθρώπου μέσα από το γέλιο.

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.