Ψαροχώρι

Αμπελόκηποι παρά θίν’ αλός

Eχει ρίξει άγκυρα για τα καλά στους Αμπελοκήπους το όμορφο, λευκοντυμένο εστιατόριο, που φέρνει εδώ και δύο χρόνια θαλασσινή φρεσκάδα σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Μαβίλη. Ο λόγος που το «Ψαροχώρι» έχει χτίσει το πιστό κοινό του και κάνει συνεχώς νέους φίλους είναι πως εδώ το γευστικό σενάριο γράφεται με σεβασμό στην παράδοση της ψαροφαγίας και διανθίζεται με μοντέρνες πινελιές, υπηρετώντας έτσι κάθε μας διάθεση. Δίπλα, μάλιστα, στις θαλασσινές του σπεσιαλιτέ, όπως η αλλιώτικη Αθηναϊκή με σφυρίδα, τομπίκο, γιούζου και λάιμ, φροντίζει διαρκώς να λανσάρει καινούργιες, όπως η φοβερή ρεγγοσαλάτα με σχοινόπρασο και μαντζουράνα, η υπέροχη σούπα από ολόφρεσκες καραβίδες, το καπνιστό χέλι στη σχάρα με κρέμα παντζαριού ή τα λινγκουίνι με καραβιδάκι.

Το φρέσκο ψάρι, που έρχεται κυρίως από τη Βόρεια Εύβοια και τη Σχοινούσα, θα το απολαύσετε ψημένο όπως επιθυμείτε, ακόμη και σε κρούστα αλατιού, ενώ η πληρέστατη λίστα κρασιών με επιλογές για κάθε πορτοφόλι ανανεώθηκε πρόσφατα με ιδιαίτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Το σέρβις είναι νεανικό και φιλικό και περιποιείται με χαμόγελο κι επαγγελματισμό ακόμη και τις ώρες αιχμής. 


Tip: Lemon pie, ρευστό κέικ σοκολάτας με παγωτό και άλλα ωραία γλυκά για το τέλος, ενώ σουπιά στιφάδο, χταπόδι κοκκινιστό, συμιακό γαριδάκι και άλλες νηστίσιμες προτάσεις θα προστεθούν ενόψει Σαρακοστής στα πάντα ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας.

Ο χάρτης

Ψαροχώρι

Αθήνα - Αμπελόκηποι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι

Τηλ. 2106438691

Facebook: https://www.facebook.com/psaroxori/


Χώροι