Ακροβόλι

Ακροβολιστείτε για θαλασσινά!

Σαν να βρίσκεσαι σε νησί, αυτή είναι η πρώτη αίσθηση που έχεις όταν βρεθείς στον ήρεμο πεζόδρομο της Ποσειδώνος, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία της Βούλας, για να απολαύσεις δημιουργική θαλασσινή κουζίνα στο Ακροβόλι. Το καλαίσθητο εστιατόριο της Βούλας πήρε το όνομά του από το μολυβένιο βαρίδι που τοποθετείται κοντά στα αγκίστρια της πετονιάς και για του λόγου το αληθές εδώ θα βρείτε τον αφρό της ψαροφαγίας. Στη φωτεινή σάλα με την όμορφη κοκκινωπή πέτρα, τις αρμονικές χρωματικές αντιθέσεις με το λευκό και τις θαλασσινές λεπτομέρειες θα απολαύσετε εκλεκτά όστρακα, θαλασσινά και ψάρια σε κλασικές και μοντέρνες εκδοχές, με την υπογραφή του executive chef Ξενοφώντα Κατσιμαλη και των σεφ του Mίλτου Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλου. 

Από τις νέες προτάσεις πρέπει να δοκιμάσετε το ψητό χταπόδι στα κάρβουνα με τηγανητή ρίγανη και κρέμα μαύρου σκόρδου, τις τηγανητές ροδέλες καλαμαριών με αγιολί παντζαριού, το ριζότο με άγρια μανιτάρια, φιλέτο πεσκανδρίτσας και σπαράγγια σοτέ, τις γαρίδες καταΐφι με μους αβοκάντο και δροσερή σαλάτα με λάχανο και μάνγκο αλλά και το ταρτάρ καβουριού με πικάντικη μαγιονέζα και σάλτσα ponzu. 


Tip: Μετά την ψαροφαγία το αρωματικό σορμπέ λεμόνι είναι ό,τι πρέπει, όπως κι ένα σιροπιαστό κιουνεφέ με ξηρούς καρπούς και παγωτό καϊμάκι ή μια λαχταριστή πανακότα με πορτοκάλι κονφί.

Ο χάρτης

Ακροβόλι

Κεντρικά και Νότια Προάστια - Βούλα

Ποσειδώνος 14, Βούλα

Τηλ. 2108990152

Site: http://www.akrovoli.gr

Facebook: http://Akrovoli Restaurant & Oyster Bar


Χώροι