Βασίλαινας

Ένας αιώνας βαθιάς νοστιμιάς

Νεανικές παρέες, ζευγάρια σε ρομαντικά τετ α τετ, καλοντυμένοι business men και φυσικά το αφοσιωμένο fan club του εστιατορίου, που συμπληρώνει φέτος τα 100 του χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης γεμίζουν ακόμη και τις καθημερινές την υπέροχη σάλα του «Βασίλαινα» με τους λευκούς κισσηρόλιθους, την επιβλητική γυάλινη walk-in κάβα, τα αμέτρητα κρεμάμενα μπουκάλια της οροφής και ασφαλώς την κομψή φιγούρα του «Hilton», που εισβάλλει στο χώρο από τις μεγάλες τζαμαρίες. Όλοι απολαμβάνουν με την ψυχή τους αυτό το ακαταμάχητο πακέτο ατμόσφαιρας, μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με έμφαση στο ψάρι και πολύ καλού σέρβις, που ενορχηστρώνει μοναδικά ο πασίγνωστος Θανάσης Βασίλαινας, κρατώντας το οικογενειακό εστιατόριο σταθερά στην πρώτη γραμμή. Οι γεύσεις που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης αναδεικνύουν τις υψηλού επιπέδου πρώτες ύλες του εστιατορίου και μιλούν τη μοντέρνα γαστρονομική γλώσσα με τρόπο που δεν μας απομακρύνει από το οικείο.

Από τα άχαστα πιάτα του ταλαντούχου σεφ κι επικεφαλής της κουζίνας Μάνου Γαρνέλη η σφυρίδα στα κάρβουνα με «ριζότο» αγκινάρας, σπαράγγια, αρακά και χωριάτικο λουκάνικο Δράμας, η σούπα τσουκνίδας με καπνιστό χέλι, ξινόμηλο και χόρτα και το χριστόψαρο σχάρας με σαλικόρνια, μαραθόριζα, κουνουπίδι και βινεγκρέτ εστραγκόν. Mη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το εκμέκ κανταΐφι με κρέμα μαστίχας, παρφέ φιστικιού Αιγίνης, ράσμπερι και ναμελάκα φιστίκι. Όλα αυτά μπορούμε να τα χαρούμε σε θαυμάσιες αρμονίες με τα καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα που θα βρούμε στην πολύ πλούσια wine list του εστιατορίου, ενώ τα εξαιρετικά επιδόρπια θα γράψουν το ιδανικό φινάλε μιας ολοκληρωμένης γευστικής εμπειρίας με τη σφραγίδα του «Βασίλαινα».

 


Tip: Τα κυριακάτικα μεσημέρια η ατμόσφαιρα στον «Βασίλαινα» γίνεται πιο χαλαρή, με ένα ειδικό μενού γεμάτο νοστιμιές που ξυπνούν μνήμες από οικογενειακά τραπέζια και σερβίρονται από τη μία μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Ο χάρτης

Βασίλαινας

Αθήνα - Ιλίσια

Βρασίδα 13, Ιλίσια

Τηλ. 2107210501

Site: http://www.vassilenas.gr

Facebook: https://www.facebook.com/VassilenasRestaurant


Χώροι