Ζέφυρος

Γεύσεις θάλασσας με βάθος ιστορίας

Oγδόντα οκτώ χρόνια ιστορίας μετράει ο «Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο, με τη γευστική του θαλασσογραφία να έχει χαράξει τη δική της διαδρομή στις ιωδιούχες απολαύσεις της πόλης. Ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια, που μοσχοβολούν αρμύρα, συγκεντρώνονται στη μεγάλη του ψαριέρα απ’ όλο το Αιγαίο, αλλά ιδιαίτερα από την Κορώνη και την Ελαφόνησο, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, συνθέτοντας μια πανδαισία για όλα τα γούστα.

Αέρινα τηγανισμένα μικρόψαρα, σαν τις σαρδέλες και τα μαριδάκια, που πλασάρονται δίπλα σε επιλογές από την εξαιρετική, ελληνικών στροφών wine list και τη συλλογή αποσταγμάτων, δίνουν πάσες για παρεΐστικη μεζεδοφαγία, ενώ φαγκριά, ροφοί και συναγρίδες, που ψήνονται με μαστοριά στη σχάρα, κλείνουν τα πιο στιβαρά τετ-α-τετ με τους απαιτητικούς ψαροφάγους. Παράλληλα κυδώνια, μύδια και άλλα εκλεκτά ευρήματα από τον ελληνικό βυθό συμπληρώνουν τη γευστική φαρέτρα, ενώ σπιτικά εκμέκ, πορτοκαλόπιτες αλλά και ψητά κυδώνια γράφουν γλυκό επίλογο.


Tip: Τη μαστοριά σε τηγάνι και σχάρα συμπληρώνουν οι θαλασσινές μακαρονάδες από ολόφρεσκες καραβίδες και αστακούς, που είναι από τις σπεσιαλιτέ – μαζί με το μυδοπίλαφο.

Ο χάρτης

Ζέφυρος

Πειραιάς & Περίχωρα - Μικρολίμανο

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο

Τηλ. 2104175152, 2104127919

Site: http://www.restaurant-zefiros.gr

Facebook: https://www.facebook.com/restaurantzefiros/


Χώροι