Αστερίας

Το Περιστέρι μοσχοβολά ιώδιο!

Με κομψή θαλασσινή αύρα και τον ταλαντούχο και έμπειρο Γιάννη Στανίτσα στο τιμόνι της κουζίνας, ο «Αστερίας» έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της πόλης για ψάρι και θαλασσινά. Οικείες γεύσεις αλλά και πιο δημιουργικές εμπνεύσεις κι εκτελέσεις, με πρωταγωνιστές τα καλά ελληνικά προϊόντα, καλύπτουν διαφορετικά γούστα.

Το raw bar σερβίρει ξεχωριστά καρπάτσιο και ταρτάρ, όπως για παράδειγμα το καρπάτσιο από κέφαλο Αιτωλικού με σπιρτόζικη σος περγαμόντου και την τραγανή ιωδιούχα έκρηξη που φέρνει το φύκι από τη Βοϊδοκοιλιά ή το λαβράκι ταρτάρ μαριναρισμένο με γάρο, αλλά και λαχταριστά όστρακα, που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Την ίδια στιγμή η κουζίνα βγάζει μαμαδίστικα και ταυτόχρονα εμπνευσμένα πιάτα, όπως ο ροφός με ξινό τραχανά και τα γιουβαρλάκια γαρίδας με μολόχα, καυκαλήθρες και σάλτσα μοσχολέμονου. Θα τα συνδυάσετε με πολλές επιλογές κρασιών, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και ψαγμένη κάρτα παλαιωμένων και μη αποσταγμάτων. 


Tip: Ο παστουρμάς μπακαλιάρου, που παρασκευάζεται από τους ίδιους, είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερο γευστικό βάρος, για μερακλίδικους ουρανίσκους.

Ο χάρτης

Αστερίας

Δυτικά Προάστια - Περιστέρι

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι

Τηλ. 2105722688

Site: http://www.asterias-restaurant.gr

Facebook: https://www.facebook.com/asteriasperisteri/i


Χώροι