Ουζερί του Λάκη (Το)

Ραντεβού για μυημένους

H απόλαυση της θάλασσας έχει το δικό της εθιμοτυπικό στο διαχρονικό και πολύ αυθεντικό ουζερί, που γράφει τη δική του ιστορία από το 1984 στο βάθος ενός μικρού πεζόδρομου πολύ κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας. Το φρέσκο ψάρι, αποκλειστικά ελληνικό και πάντα στην εποχή του, είναι η μεγάλη δύναμη του μαγαζιού, γύρω από το οποίο πλέκεται το σενάριο μιας εκλεκτής ψαροφαγίας με άποψη και προσωπικότητα. Ο Γιώργος Λάμπρου θα σας υποδεχτεί εγκάρδια και θα σας πάει προς την πλευρά της εντυπωσιακής βιτρίνας, που γεμίζει με ό,τι πιο φρέσκο κολυμπά στα νερά της Κύμης και στον Κορινθιακό, ενώ η ταλαντούχα μαγείρισσα Άννα Πασσά φροντίζει να επινοεί διαρκώς νέα ιντριγκαδόρικα πιάτα δίπλα στα κλασικά και αγαπημένα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος εκ των προτέρων για το τι ωραίο και νόστιμο θα βρεις στα πιάτα ημέρας –αυτήν την εποχή παίζουν, για παράδειγμα, χταποδάκι με χυλοπίτες, σουπιά κοκκινιστή με τραχανά αλλά και σουβλάκι μπακαλιάρου–, παρά μόνο αν τσεκάρεις το facebook του μαγαζιού, όπου αναρτούν καθημερινά τις προτάσεις τους. Ό,τι ωραίο δεις, από φρέσκο ψάρι μέχρι μαγειρευτό, μπορείς μάλιστα να το προπαραγγείλεις, όπως φροντίζουν να κάνουν και οι μυημένοι ψαροφάγοι που έχουν το «Ουζερί του Λάκη» για στέκι τους. Δίπλα τους θα βρείτε ακόμη γύρω στα 70 ούζα, τσίπουρα και παλαιωμένα αποστάγματα, και μαζί χαμηλές τιμές, μεγάλες μερίδες και περιβάλλον ζεστό και ανεπιτήδευτο. 


Tip: Πιάτα όπως η ρεγγοσαλάτα, το αχνιστό σαλάχι, ο γαύρος σοφρίτο και η μακαρονάδα με ρέγγα και αμύγδαλα ανήκουν στις πιο αγαπημένες σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και αξίζει να τις δοκιμάσετε.

Ο χάρτης

Ουζερί του Λάκη (Το)

Αθήνα - Πλ. Βικτωρίας

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας

Τηλ. 2108213776

Site: http://www.ouzeritoulaki.info

Facebook: https://www.facebook.com/ouzeritoulaki.athens/


Χώροι