Ιωλκός

Γευστικό θαλασσινό ταξίδι

H «Ιωλκός» έχει κάνει όνομα στη Γλυφάδα ως μαγαζί με ειδίκευση στο ψάρι και στα φρέσκα θαλασσινά αλλά και στην κουλτούρα του ούζου και του τσίπουρου – η βολιώτικη καταγωγή των ιδιοκτητών δεν είναι τυχαία. Από τις αρχές Νοεμβρίου, όμως, ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιάκου, βιρτουόζος της θαλασσινής κουζίνας, έχει εξελίξει το μενού προτείνοντας κάποιες πιο δημιουργικές εκδοχές ψαροφαγίας που σιγοντάρονται από τους θησαυρούς ημέρας που κρύβει η ψαριέρα.

Οι πρώτες ύλες έρχονται από τις ελληνικές θάλασσες: γάμπαρη από την Αμφιλοχία, συμιακό γαριδάκι, πετρομπάρμπουνα από την Κάλυμνο, αλλά και ολόφρεσκες καραβίδες από τον Ευβοϊκό. Η κακαβιά είναι σήμα κατατεθέν της «Ιωλκού», ενώ η κουζίνα παίζει δυνατά τόσο στα ωμά όσο και στα μαμαδίστικα μαγειρευτά with a twist. Το καρπάτσιο από μαγιάτικο, το γιουβέτσι με τη σκορπίνα, το φρικασέ από ψάρι ημέρας, το μαστιχωτό καλαμάρι με μαρμελάδα τσίλι αλλά και τα αχνιστά μύδια με αρωματισμένο σκόρδο είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε.


Tip: Μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το μαστόρικο χειροποίητο κιουνεφέ.

Ο χάρτης

Ιωλκός

Κεντρικά και Νότια Προάστια - Γλυφάδα

Ζέππου 15, Γλυφάδα

Τηλ. 2114111819

Facebook: https://www.facebook.com/pg/iolkosglyfada/about/?ref=page_internal


Χώροι