'Ortsag': Τι εννοείς fine street food σεφ;

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης άνοιξε το νέο του εστιατόριο και παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του γρήγορου φαγητού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ-πατρόν του "CTC" Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να φτιάξει ένα πιο χαλαρό μαγαζί, κόντρα στο γαστρονομικό πρωτότοκο project του και παράλληλα πολύ κοντά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε αυτό. Αρκέστηκε λοιπόν στο να αντιστρέψει τη λέξη 'gastro', να σκεφτεί μερικές νόστιμες ιδέες και κάπως έτσι γεννήθηκε το 'Ortsag'.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το NextGen street εστιατόριο μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας του ΑΤ με τον chef de cuisine του 'CTC' Χρήστο Ρήγα και τον προκάτοχό του, Κώστα Μπαρούτη. Θα χαρακτήριζες τον χώρο του σαν industrial raw αλλά παράλληλα feelgood και ανάλαφρο, με μία μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, πάγκο γύρω από αυτήν καθώς και εξωτερικά τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Κεραμεικού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι απλά ένα street food

Το 'Ortsag' πατά σε μία πολύ βασική πτυχή της γευστικής φιλοσοφίας του σεφ-πατρόν, που σχετίζεται με το zero waste και το sustainability. Αλλά και σε μία ακόμη, αυτή του ποιοτικού street food. 

Αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις 5 εξ' αυτών στο μικρό και μετρημένο μενού: το double smashed με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, το chicken με παναρισμένο σε corn flakes μπούτι κοτόπουλου, το α λα sushi style με μαριναρισμένο σκουμπρί, το pulled brisket pastrami και τη veggie επιλογή με κουνουπίδι στη σχάρα.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πατάτες τηγανητές, μπρόκολο στη ρομπάτα, καρδιές μαρουλιού στα κάρβουνα με Caesar's sauce και λουκουμάδες πατάτας με παστουρμά παίζουν το ρόλο των sides και σε όλα αυτά προσθέτεις και 2 γλυκά (soft cookie με αλμυρή καραμέλα και το εθιστικό παγωτό μηχανής με καραμελωμένα ποπ κορν, τρούφα και μπέικον), για να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του ενός γευστικού πυλώνα εδώ. Ο άλλος έχει να κάνει με τα πιάτα ημέρας που θα προκύπτουν από τα (περίπου) leftovers της κουζίνας του 'CTC'.

Pairing παίζεις με on tap cocktails, όπως το Dark n' Stormy αλλά και το εξόχως ευκολόπιοτο cherry blossom Gin Tonic και μπύρα.


Info

Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412658

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.