Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Ψαράδες

Έτσι αργά που πέφτει φέτος η Ανάσταση, η ελληνοπρέπεια των σύγχρονων ηθών της σημαντικότερης γιορτής ενώνεται με την ιεροτελεστία της Άνοιξης. Έτσι το έδαφος είναι πρόσφορο για παρεΐστικες συνευρέσεις με μεζέδες και ούζο που το αποκορύφωμά τους θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Γι' αυτό ακριβώς διαλέγουμε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια εκλεκτικής ψαροφαγίας σαν τους "Ψαράδες" και ένα ξεχωριστό ούζο σαν το "Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου" για να συντονίσουμε τα πρέπει αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας.

Ψαράδες

Στους "Ψαράδες" την κουζίνα έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο γνωστός για την ευρύτητα του στην προώθηση της δημιουργικής ψαροφαγίας σεφ Γιάννης Λιάκου. Η ταραμοσαλάτα του είναι ένας αιθέριος ξυνούτσικος αφρός ∙ η ρεγγοσαλάτα του με όλη τη γεύση που περιμένεις σε μια κρέμα βελούδινη, ορεκτική, καπνιστή ∙ η μους πιπεριάς Φλωρίνης στο καλωσόρισμα αιχμηρή και aperitif ∙ μαζί τους το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτη είναι ο απολύτως ενδεδειγμένος συνοδός κορτάροντας και αγκαλιάζοντας τις εντάσεις τους.

Ψαράδες

Στο τραπέζι όμως αρχίζουν και παίρνουν θέση τα θαλασσινά. Ο σεφ πασπαλίζει με ροζ πιπέρι το κρουστό και αιχμηρά ξυδάτο χταπόδι ενώ σε μια άλλη εκδοχή το βάζει σχαρισμένο πάνω σε ροδίτικη λαδόπιτα και το σερβίρει τολμηρά με πράσινο ελεκ Γιάννης Λιάκου τρίκ τζατζίκι με γεύση ελαφρώς γλυκόξινη που παίρνει το χρώμα του από αβοκάντο ∙ και τα δύο είναι πολύ αρωματικά και βρίσκουν στην πολυσύνθετη γεύση του "Πλωμαρίου" (γλυκάνισος, πιπέρι, μάραθος, μαστίχα και κόλιανδρος σαν βασικές νότες) το ποτό που θα συγκεραστεί μαζί τους.

Ψαράδες

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλά και για τις γεύσεις χαμομηλιού και εσπεριδοειδών που προβάλλονται επίσης στο απόσταγμα, κάποια άλλα από τις signature σπεσιαλιτέ του Λιάκου ταιριάζουν πάρα πολύ μαζί του ∙ μιλάω για τον θαλασσινό "γύρο" με ψιλοκομμένο λαβράκι σερβιρισμένο πάνω σε λαδόπιτα μαζί με μπόλικο κρεμμύδι, ντοματούλα, όλα τα βουνίσια μυρωδικά που ξέρουμε και σως ταρτάρ, αλλά και για την όμορφα μαστιχωτή σουπιά στη σχάρα σερβιρισμένη με κινόα κι ένα σούπερ αρωματικό λαδολέμονο παρφουμαρισμένο με αστεροειδή γλυκάνισο.

Ψαράδες

Υπάρχουν φυσικά κλασσικοί ουζομεζέδες σαν το καλάρι αέρινα τηγανισμένο ή ψητό (με μελάνι και γλυκάνισο) καθώς και τηγανιτές γαρίδες πεντατράγανες και ζουμερές και μους μελιτζάνας με καπνιστό χέλι, μπαλσάμικο και πράσινο μήλο. Αν ζητήσετε ξινούτσικο το φρικασέ με χριστόψαρο που το φτιάχνουν με πληθώρα μυρωδικών χόρτων θα το ευχαριστηθείτε πολύ. Μέρες που είναι η κρέμα χαλβά με ταχίνι ή ο σιμιγδαλένιος με ξερά φρούτα και κανέλα είναι ότι πρέπει για φινάλε.

Ψαράδες

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.