"Hawker": Τι ετοιμάζουν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης Κίκης στα Πετράλωνα

Το επόμενο viral street food της πόλης θα έχει έδρα τα Άνω Πετράλωνα και χρυσοσκουφάτες υπογραφές.

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Από τη μία, ο Ερβέ Προνζάτο - ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, βραβευμένος πολλές φορές από τους Χρυσούς Σκούφους και με αρκετά χρόνια εμπειρίας πίσω του. Από την άλλη, ο Γρηγόρης Κίκης - ένας από τα πιο ταχύτατα ανερχόμενους μάγειρες στη χώρα -μόλις 26 ετών- και πρόσφατα νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy (Regional Competition/ South-East Europe & Mediterranean). Κοινός τόπος συνύπαρξής των δύο, το -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Hervé", ένα από τα πιο cool fine dining εστιατόρια που είδε ποτέ η Αθήνα. Μετά από αυτό, έρχεται όμως και το "Hawker".

Ένα διαφορετικό street food concept

Προσεχώς, οι δύο σεφ και συνέταιροι θα αποκτήσουν ένα ακόμη 'παιδί' - αναμένεται σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, στην πλατεία Μερκούρη αυτή τη φορά, το "Hawker" θα είναι ένα all day γευστικό spot που θα υπηρετεί το concept του fusion street food, με το μαγειρικό άγγιγμα πάντοτε των δύο μαγείρων.

> Διάβασε ακόμη: Το "Hervé" εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα

Τι -περίπου- θα σερβίρεται εδώ; Burgers με twists, hot dogs, πιάτα με κοτόπουλο, μπολ με ρύζι και σεβίτσε και γενικά φαγητό του δρόμου που θα έχει κάτι να πει, με πινελιές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Θα λειτουργεί ωστόσο από το πρωί με (πολύ καλό) καφέ (σε συνεργασία με τη Μέντα) και θα υπάρχουν επίσης on tap cocktails που θα επιμεληθεί ο Γιώργος Ευθυμόπουλος. Αναμένεται να γίνει στέκι που θα απευθύνεται σε κάθε είδος foodie στην πόλη, ενώ θα -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- θα διαθέτει και μία προσεγμένη αυλή, στο πίσω μέρος. Περισσότερα για το "Hawker" προσεχώς.

Once "Upon" a time στο Παλαιό Φάληρο

Ο Γρηγόρης Κίκης όμως δεν περιορίζεται σε αυτό, καθώς εμπλέκεται ενεργά (μαζί με δύο ακόμη συνέταιρους) και σε ένα ολόφρεσκο all day project στη γειτονιά του, το Παλαιό Φάληρο και την πλατεία Ντάβαρη. Το εν λόγω μέρος ανοίγει τις επόμενες ημέρες και ονομάζεται "Upon". Η κουζίνα του -που θα επιμελείται ο σεφ Κίκης- θα έχει επίσης fusion στυλ, προσαρμοσμένο σε μία πιο comfort λογική. Διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό κελάρι με 300+ ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ενώ πολύ σοβαρή δουλειά θα γίνει και στο κομμάτι του μπαρ, με μία πολύ ηχηρή υπογραφή. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"