Πρώτη γεύση από τα νέα της Μυκόνου

Η κοσμικότερη των Κυκλάδων ετοιμάζεται για τη σεζόν, ξεδιπλώνοντας ηχηρές μεταγραφές, δυναμικά openings αλλά και εισόδους νέων παικτών. Πήγαμε, είδαμε και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Μύκονος 2018: χαρτογραφήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις

Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί όπως κάθε χρόνο, μίλησε με τους ανθρώπους-κλειδιά και τσεκάρισε σε βάθος τις νέες αφίξεις και τις κλασικές αξίες.

Check in first! 10 νέα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν το φετινό καλοκαίρι

Mια άνευ προηγουμένου κινητικότητα παρατηρείται στο ξενοδοχειακό σκηνικό της Ελλάδας. Ιδού δέκα νέες αφίξεις με ξεχωριστό στιλ και χαρακτήρα.

20 must εμπειρίες στην καλοκαιρινή Κρήτη

Σας φτιάχνουμε μια πυξίδα διακοπών στην καλοκαιρινή Κρήτη με 20 ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε διάθεση­, αν κι εννοείται ότι θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε επ’ άπειρον!

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο

Είναι η πόλη όπου, ακόμη και να θες, είναι αδύνατον να προλάβεις τις εξελίξεις, όμως το προσπαθήσαμε και συγκεντρώσαμε τα τελευταία hotel & gastro news για όσους σχεδιάζουν ταξιδάκι στη μητρόπολη των μητροπόλεων.

Κάναμε ένα απολαυστικό γευστικό σαφάρι στην «Costa Navarino»

Πέρα από ένας προορισμός διακοπών υψηλού επιπέδου, η «Costa Navarino» έχει εξελιχτεί σε σημαντικό spot γευστικών απολαύσεων. Δοκιμάσαμε τα πολλά διαφορετικά εστιατόρια του resort στο πλαίσιο των ταξιδιών γευσιγνωσίας των Χρυσών Σκούφων και αναμεταδίδουμε.

Κάν'το όπως η Μεσσηνία

Ο Βαλσάμης Δουκάκης έζησε την ανοιξιάτικη εμπειρία της «Costa Navarino», έφτιαξε και έφαγε χυλοπίτες, έμαθε τα τελευταία νέα και είδε στην πράξη πώς αποδίδει η μοναδική αυτή διασύνδεση της μονάδας με το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

8 hotel trends από το μέλλον

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επιλέγει τις πιο καυτές αναδυόμενες τάσεις και μας δίνει μια πρόγευση από το hotelling του άμεσου μέλλοντος.

Ο σεφ Γιώργος Γραμματικόπουλος μας ξεναγεί στο εστιατόριο του Aqua Blu Hotel + Spa

Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Γραμματικόπουλος διανύει ήδη τον δεύτερο χρόνο του στο εστιατόριο του Aqua Blu στην Κω δίνοντας έμφαση - με ισορροπημένα δημιουργικό τρόπο - στις παιδικές του μνήμες από τα καλοκαίρια δίπλα στην γιαγιά του.

Μύκονος 2016: summer best

Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, τσέκαρε όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τον δήμαρχο και τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το τωρινό στάτους της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.

Σαντορίνη: καλοκαίρι καυτό σαν λάβα

Ηχηρά ξενοδοχειακά openings, γαστρονομικά concepts από βραβευμένους σεφ, gourmet street food… Μετά το περσινό χρυσό (από άποψη αφίξεων) καλοκαίρι της, η Σαντορίνη υποδέχεται τη νέα σεζόν με περισσότερα και πιο ιντριγκαδόρικα νέα από ποτέ.

Κύθηρα: ένα νησί μύθος που συνεχίζει να γοητεύει

Από το χαλαρό beach life στο Καψάλι και από τις νέες προτάσεις αγροτουρισμού μέχρι τις πρώτες private pools, βρήκαμε τα Κύθηρα σε φάση ανανέωσης, που όμως δεν τους έχει στερήσει τίποτε από τη σοφιστικέ γοητεία τους.

«Anassa Ilis Wine Spa»: Νέο mega project οινικής φιλοξενίας στην Ηλεία

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του πρώτου wine spa resort στην Ελλάδα­ έχει αρχίσει και το «α» βρέθηκε πρώτο στο εργοτάξιό του και μίλησε με τους ανθρώπους του.

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία

Ψάχνετε για Christmas getaways της τελευταίας στιγμής; Από τα πολυτελή mountain resorts μέχρι τους παρεΐστικους ξενώνες των βουνών, τα ξενοδοχεία υποδέχονται τις φετινές γιορτές με ιδιαίτερα πακέτα, καλύτερες τιμές και πολλές εκπλήξεις.

Λήμνος: ένας γαστρο-προορισμός γεννιέται

Λήμνο τέτοια εποχή; Κι όμως το ανοιξιάτικο ταξίδι μου στο νησί ήταν μια αληθινή έκπληξη. Ένα ξενοδοχείο και μια εταιρεία τοπικών προϊόντων ξεκινούν ουσιαστικά να «στήνουν» το νέο γαστρονομικό προορισμό της χώρας.  

Μαρακές

Από τα παραδοσιακά σουκ στις στιλάτες μπουτίκ-γκαλερί κι από τα εξωτικά αρώματα των μαροκινών τραπεζιών στις chic oriental νεο-brasserie. Η Νταϊάνα Σαλεβουράκη πιάνει τον παλμό του κοσμοπολίτικου Μαρόκου στο Μαρακές, εκεί όπου το καρτποσταλικό άρωμα της Μεδίνας μπλέκεται με τις νέες τάσεις σε ένα μοναδικό fusion.

Love-break στην Αθήνα

Ο ψαγμένος ταξιδιώτης που αναζητά αφορμές και ευκαιρίες για να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία, για εμάς βρίσκεται ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος της Ελλάδας! 

Μύρισε… Ζαγόρι

Με τα μανιτάρια να δίνουν τον τόνο στα εστιατόρια αλλά και στους ξενώνες, ο αγαπημένος ορεινός προορισμός της Ηπείρου είναι αυτήν την εποχή στα καλύτερά του.