Πότε να πάτε : Το καλοκαίρι αλλά και το Πάσχα, που γιορτάζεται με παραδοσιακό χρώμα με τους Επιτάφιους να μπαίνουν στη θάλασσα. Ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα και στο καθολικό Πάσχα.
Το Αιγαίο έχει γεμίσει με καλές ελληνικές μπίρες και εμείς σαλπάρουμε στις μικροζυθοποιίες των Κυκλάδων. Στο κάθε ζυθοποιείο μάλιστα κάνουμε στάση για να δοκιμάσουμε τις πιο καινούργιες και ιδιαίτερες ετικέτες, ντουέτο με τα καλύτερα ντόπια εδέσματα.
Αλώβητο ακόμα από το μαζικό τουρισμό, το νησί της Παναγίας κρύβει γοητευτικά ατού για όσους του αφιερώσουν χρόνο και προσφέρει γραφικούς οικισμούς, γαστρονομικές απολαύσεις και παραλίες σε ένα σοφιστικέ αμπαλάζ.
Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Τα νησιά των Κυκλάδων γέμισαν τοπικές μπίρες. Κάποιες αξιοποιούν τα αρώματα της καταγωγής τους, άλλες κάνουν focus στη φυσική ζύμωση και πολλές φλερτάρουν με ιδιαίτερες κατηγορίες. Τις περισσότερες δεν τις βρίσκουμε αλλού, οπότε οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία για να τις δοκιμάσουμε.
Τοπία επιστημονικής φαντασίας, σπάνιες ιδιωματικές γεύσεις, κρασιά διεθνούς εμβέλειας^ ο Δημήτρης Αντωνόπουλος γύρισε ενθουσιασμένος από την Τήνο και σας την προτείνει για δυνατές φθινοπωρινές αποδράσεις.
Από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.
Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.
Ο Alpha Guide προτείνει μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες των Κυκλάδων αξιολογημένες και βαθμολογημένες, και βέβαια έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για να βρείτε πολλές ακόμη ανάλογα με τον προορισμό που θα διαλέξετε.
Από τη νέα της θέση πλέον και ως ζυθοποιού, η Μάγια Τσόκλη μας μιλά για το αγαπημένο της νησί που φέτος την άνοιξη ανθίζει, κυριολεκτικά και μεταφορικά λόγω των εμπνευσμένων επιχειρηματιών που επενδύουν σε ένα ποιοτικό προφίλ τουρισμού. Και μας δίνει Πασχαλινά tips.
Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής στην Κέρκυρα, ιεροτελεστικά στην Πάτμο, κατανυκτικά στα Μετέωρα ή με ρουκετοπόλεμο στη Χίο; Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus στους προορισμούς με το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό χρώμα στην Ελλάδα και μας δίνει το απαραίτητο know how.
Χωρίς το σφυροκόπημα των μελτεμιών και της πολυκοσμίας του κατακαλόκαιρου, οι Κυκλάδες δελεάζουν με μια λεπταίσθητη φιληδονία λίγο πριν σκάσει μύτη το θέρος. Με ανθισμένες από αγριολούλουδα πλαγιές και πεζούλες, παραλίες ιδανικά μοναχικές και την εξυπηρέτηση να ακολουθεί τα ήθη του παλιού καλού καιρού, μια και οι συνθήκες το επιτρέπουν, η εμπειρία είναι πραγματικά διαφορετική. Σας δίνουμε την ατζέντα μας για τη Νάξο, την Τήνο και τη Σίφνο, ώστε να ζήσετε το κυκλαδίτικο έαρ σε όλη του τη μεγαλοπ