Πότε να πάτε : High season είναι η περίοδος μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου αλλά και το Πάσχα, για το οποίο φημίζεται η Ζάκυνθος, λόγω των… σουρεαλιστικών εθίμων της, όπως η περιφορά του Επιταφίου τα ξημερώματα, συνοδεία της φιλαρμονικής.

Ζάκυνθος: πώς ένα κλασικό νησί κάνει ολική επαναφορά

Μετά τη βελούδινη αγροτουριστική «επανάσταση» που άρχισε πριν από μια δεκαετία και καλά κρατεί, η Ζάκυνθος ζει μια δεύτερη άνοιξη φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή και εστιατορική υποδομή της με νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Οι σεφ που πάνε στο νησί

Νομίζετε ότι οι σεφ πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι; Ε, λοιπόν, όχι. Στήνουν κουζίνες, παίζουν με τα ντόπια υλικά, κεντάνε επιπλέον χρώματα και αρώματα στη γευστική εικόνα των νησιών. Επιστρέφοντας, όλο και κάτι καλό θα μας φέρουν. μέχρι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να τους συναντήσετε στο θερινό τους πόστο.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού.