Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού. 

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 1

Το ότι ο ξένος τουρισμός την Ζάκυνθο την έχει γεμίσει παμπ, κινέζικα/ινδικά εστιατόρια και Greek tavernas με ονόματα του δωδεκάθεου είναι ένα ζήτημα. Σου χαλάει λίγο την αισθητική. Το ίδιο το νησί όμως είναι όμορφο. Πιάνεις ξαπλώστρα και βιβλίο σε γαλάζιες παραλίες, οδηγείς ανάμεσα σε πλατάνια και αροκάριες, μυρίζεις μπουγαρίνια, μένεις να χαζεύεις μια παρέα παππούδες που καθισμένοι στο παγκάκι, πιάνουν μια απογευματινή ζακυνθινή καντάδα. Τώρα, στο πεδίο της γεύσης, αν έχεις μείνει στο (ωραιότατο κατά τα άλλα) ζακυνθινό κοκκινιστό, στο κουνέλι και στα μαντολάτα και παστέλια που θα φέρεις πεσκέσι σε γονείς και φίλους, ετοιμάσου φέτος να εκπλαγείς ευχάριστα με μια πιο μοντέρνα προοπτική. Στην ανοικτή κουζίνα του «Neptune», του βραδινού εστιατορίου του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί, ο Δημήτρης Κατριβέσης -σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Σκαρμούτσο- κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 2

Παραλλαγές στα κλασικά γεμιστά έχω πετύχει αρκετές, αλλά η δική του «ανάποδη» γεμιστή ντομάτα, που κρύβει ψιλοκομμένο καλαμαράκι με πράσο και μπέικον, και σερβίρεται μέσα σε κονσομέ ντομάτας είναι πραγματικά ντελικάτη, αέρινη και γήινη μαζί. Το ότι το εν λόγω πιάτο κοστίζει € 8, 90 σχεδόν δεν το πίστευα. Κάνει κι άλλα «μαγικά» ο σεφ, όπως ένα καλοδουλεμένο inside out κρασάτο κόκορα με μανούρι και σάλτσα ντομάτας φούρνου ή ένα ιμάμ που τρόπον τινά ιαπωνίζει, με πολύ ωραία καραμελωμένη μελιτζάνα κεντημένη με σουσάμι και σόγια. Ή ένα… στερεό ελαιόλαδο για να αλείψεις στο ψωμί σου που θα μπορούσε άνετα να πάρει θέση στα delicatessen του κόσμου. Αν δε έχει κέφια, μπορεί να τον πετύχεις να φλερτάρει και με το μπαρ με ένα mojito γκέιπφρουτ ή μια pina colada που τη μεταμορφώνει σε γλειφιτζούρι. Τα γλυκά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλαναν εξίσου. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα: μια δημιουργική ελληνική κουζίνα με επίπεδο και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, εκεί που δεν το περιμένεις, είναι.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 3

Με έξτρα θετικά στοιχεία τo γεγονός ότι το ξενοδοχείο έχει έναν δικό του λαχανόκηπο –ο ιδιοκτήτης του «Lesante Hotel and Spa» Φωτεινός Βυθούλκας τον επιμελείται και προσωπικά- και ότι προσπαθούν να αναδεικνύουν και τα τοπικά υλικά τόσο στο εστιατόριο όσο και στο πρωινό (πρέτζα, γραβιέρα Ζακύνθου και τα λοιπά), τακτική στην οποία έχει επιμείνει ιδιαίτερα και ο Τρύφων Γεωργόπουλος, διευθυντής της Luxury Hotel Collection, αλυσίδα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο. Για να επιστρέψω πάντως στο «Neptune», οι ντόπιοι δεν είδα να το έχουν αγκαλιάσει ακριβώς. Ίσως και να ήταν η μέρα που πήγα, αλλά αυτή την εντύπωση έχω, και φαντάζομαι ότι είναι θέμα τοπικού… comfort zone. Εγώ πάντως, αν βρεθείτε στο νησί, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.