Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες.

Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες. Μέχρι πρότινος προορισμένη αποκλειστικά για όσους επέλεγαν τις εντυπωσιακές βίλες του για εμπειρίες εκλεκτικής ιδιωτικότητας, η γευστική πρόταση του πρώτου από τα μόλις δύο ultra luxury ξενοδοχεία της Ελλάδας έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer, ως executive consultant chef μιας ταλαντούχας ομάδας, που περιλαμβάνει την Αλεξάνδρα Φυτιλά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πιάτα ντελικάτης φινέτσας, τη Μαρία Χαραλαμπίδη ως σεφ παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας να φροντίζει ώστε οι άριστης ποιότητας πρώτες ύλες να εκφράζουν ατόφιο τον γευστικό τους πλούτο στο πιάτο και τον John Reano, ως executive chef του «Maya», να προσφέρει ένα πανασιατικό πανόραμα με μόσχους Wagyu A5, sashimi με φρέσκα ψάρια και όστρακα τεμπούρα.

Στο ίδιο νησί, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ως executive chef των εστιατορίων των Contessina Collection, υπογράφει για άλλη μία χρονιά πιάτα που αξιοποιούν τα υλικά του νησιού και της γειτονιάς του, μέσα από δημιουργίες όπως το καρπάτσιο μοσχαριού με κρέμα από λαδοτύρι Ζακύνθου ή το καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και αβγά ρέγγας σε αριάνι. Βορειότερα, ο Έκτορας Μποτρίνι μεταφέρει το χρυσοσκουφάτο «Botrini’s» του στη βεράντα του θεαματικού «Angsana Corfu», επαναπροσεγγίζοντας την κερκυραϊκή παράδοση με τον μοναδικό ανατρεπτικό του τρόπο, μέσα από δημιουργίες όπως ο ξιφίας καρπάτσιομε κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα και παγωτό jalapenos.

Ενώ στα νότια, ο σεφ Stefano Rossi, τον οποίο γνωρίσαμε στο «Cupola», αποκαλύπτει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας στο «Segreto», το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του «Porto Galini Seaside Resort & Spa» στη Λευκάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ενορχηστρώνει και πάλι τα "Μαγειρέματα του Δρόμου" στον Άγιο Νικόλαο

Μια αλλιώτικη γαστρονομική εκδήλωση συγκεντρώνει και φέτος ένα λαμπρό team καταξιωμένων σεφ, με σκοπό να προβάλει την τοπική γαστρονομία και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
27/09/2023

Φανάρι-Μπαλάτ: Γνωριμία με μια άλλη Κωνσταντινούπολη

Στις νότιες όχθες του Κεράτιου Κόλπου στην Κωνσταντινούπολη, δυο ολοζώντανες γειτονιές της παλιάς Πόλης, το Φανάρι και το Μπαλάτ διεκδικούν την ιστορία τους. Ινσταγκραμικές προσόψεις και απλωμένες μπουγάδες, πολυσύχναστα καφέ και ερημωμένα εργοτάξια εναλλάσσονται στα φιδωτά σοκάκια.

Ένας "Menexes" ανθίζει μες στο φθινόπωρο στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια που θα γίνουν η βάση μας για μια ρομαντική απόδραση.

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

Πολιτισμός και Τουρισμός: Συγκλίνουσες ή Αντίρροπες Δυνάμεις;

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Marketing Greece αναφορικά με την διαρκώς εξελισσόμενη σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.