10α Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2008

Παραμονές του περίφημου millennium και ανάμεσα σε δυσοίωνες και εσχατολογικές προβλέψεις, εμείς στο /αθηνόραμαa, γεμάτοι αισιοδοξία, ξεκινήσαμε δέκα χρόνια πριν έναν φιλόδοξο θεσμό, βάζοντας στο παιχνίδι τους θεατρόφιλους αναγνώστες, ένα κοινό που είχε ήδη αρχίσει να κάνει δυναμικά αισθητή την παρουσία του.

10α Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2008

Παραμονές του περίφημου millennium και ανάμεσα σε δυσοίωνες και εσχατολογικές προβλέψεις, εμείς στο /αθηνόραμαa, γεμάτοι αισιοδοξία, ξεκινήσαμε δέκα χρόνια πριν έναν φιλόδοξο θεσμό, βάζοντας στο παιχνίδι τους θεατρόφιλους αναγνώστες, ένα κοινό που είχε ήδη αρχίσει να κάνει δυναμικά αισθητή την παρουσία του. Μέσα από τις προτιμήσεις και τις αξιολογήσεις τους άρχισαν νi αναδεικνύονται οι παραστάσεις και οι συντελεστές τους. Η κρίση του κοινού, με το /μαραθώνιο της Θεατρομανίας, μετουσιώθηκε σε βραβεύσεις που απέκτησαν κι αυτές τη δική τους /θεατρική υπόσταση, συγκεντρώνοντας για ένα βράδυ κάθε χρονιά όλο τον κόσμο του θεάματος ώστε να τον τιμήσουν αλλά και να τον ψυχαγωγήσουν.

Και να λοιπόν που φτάνουμε στα δέκα χρόνια και το επετειακό ραντεβού είναι την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Ορφέας Αυγουστίδης και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος μαζί με άλλους λαμπερούς guests, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Κακλέα, θα είναι εκεί για να γιορτάσουμε μαζί με το Haig τα δεκάχρονα των Θεατρικών Βραβείων και να βραβεύσουμε τους καλύτερους της σεζόν 2007-8 όπως εσείς τους αναδείξατε μέσα από το θεσμό της Θεατρομανίας.

OI ΦΙΝΑΛΙΣΤ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Bossa Nova

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Το γάλα

Ο ηλίθιος

Η γυναίκα με τα μαύρα

Η μέθοδος Γκρόνχολμ

Δύο τρελοί τρελοί παραγωγοί

Metamorphoses+ :Με αφορμή τον Οβίδιο

Ένας στους δέκα

Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα

ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ Αντώνης Aντύπας Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα Άννα Βαγενά Το γάλα Λαέρτης Βασιλείου Ένας στους δέκα Πέτρος Ζούλιας Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου Δάνης Κατρανίδης Η γυναίκα με τα μαύρα Στάθης Λιβαθινός Ο ηλίθιος Θωμάς Μοσχόπουλος Metamorphoses+ :Με αφορμή τον Οβίδιο Κωνσταντίνος Ρήγος Bossa Nova Σταμάτης Φασουλής Δυο τρελοί τρελοί παραγωγοί Διαγόρας Χρονόπουλος Η μέθοδος Γκρόνχολμ ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ Βασίλης Ανδρέου Ο ηλίθιος Γεράσιμος Γεννατάς Caveman Γιώργος Καραμίχος Η μέθοδος Γκρόνχολμ Δημήτρης Καταλειφός Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα Δάνης Κατρανίδης Η γυναίκα με τα μαύρα Γιώργος Κέντρος Η γυναίκα με τα μαύρα Δαβίδ Μαλτέζε Ένας στους δέκα Σπύρος Παπαδόπουλος Tο φιόρο του Λεβάντε Κρις Ραντάνοφ Ένας στους δέκα Ένκελεντ Φεζολλάρι Ένας στους δέκα ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ Μπέτυ Αρβανίτη Βάσσα Άννα Βαγενά Το γάλα Κάτια Δανδουλάκη Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας Φιλαρέτη Κομνηνού Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν Νένα Μεντή Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου Κατιάνα Μπαλανίκα Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας Μαρία Ναυπλιώτου Ο ηλίθιος Μαρία Ναυπλιώτου Βossa Νova Ράνια Οικονομίδου Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα Λήδα Πρωτοψάλτη Σωτηρία με λένε

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Σοφία Αδαμίδου Σωτηρία με λένε Πέτρος Ζούλιας Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου Γιάννης Μαυριτσάκης Το τυφλό σημείο Γιάννης Οικονομίδης Σπιρτόκουτο Σάκης Σερέφας Λιωμένο βούτυρο ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΙ Αναστασία Αρσένη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου Γιάννης Βαμβούρας Tο γάλα Γιώργος Γαβαλάς Ο Δον Ζουάν στο Σόχο Ελένη Μανωλοπούλου Ο ηλίθιος Μανώλης Παντελιδάκης Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Metamorphoses+ :Με αφορμή τον Οβίδιο Γιώργος Πάτσας Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα Γιώργος Πάτσας Η γυναίκα με τα μαύρα Γιώργος Πάτσας Δυο τρελοί τρελοί παραγωγοί Γκάυ Στεφάνου - Κων/νος Ρήγος Βossa Νova ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ Keira Coltrane Caveman Ντένυ Βαχλιώτη Δυο τρελοί τρελοί παραγωγοί Κατερίνα Δαφίνη Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας Νατάσα Δημητρίου Βossa Νova Ελένη Μανωλοπούλου Ο ηλίθιος Άγγελος Μέντης Στο βυθό Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Metamorphoses+ :Με αφορμή τον Οβίδιο Γιώργος Πάτσας Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα Γιώργος Πάτσας Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ Μαρία-Χριστίνα Πολυμενάκου Ο Δον Ζουάν στο Σόχο ΣΥΝΘΕΤΕΣ Θοδωρής Αμπαζής Βάσσα Θοδωρής Αμπαζής Ο ηλίθιος Πλάτων Ανδριτσάκης Καυτός πάγος Νίκος Βελιώτης Λιωμένο βούτυρο Σταύρος Γασπαράτος Μotortown Δημοσθένης Γρίβας Βossa Νova Παναγιώτης Καλατζόπουλος Το φιόρο του Λεβάντε Ελένη Καραΐνδρου Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα Σταμάτης Κραουνάκης Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας Ανδρέας Τρούσσας Σπιρτόκουτο ΦΩΤΙΣΤΕΣ Αλέκος Αναστασίου Ο ηλίθιος Αλέκος Αναστασίου Tο γάλα Μελίνα Μάσχα Η γυναίκα με τα μαύρα Ανδρέας Μπελλής Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου Σάκης Μπιρμπίλης Ένας στους δέκα Σάκης Μπιρμπίλης Βossa Νova Ελευθερία Ντεκώ Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας Λευτέρης Παυλόπουλος Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ Λευτέρης Παυλόπουλος Δυο τρελοί τρελοί παραγωγοί Λευτέρης Παυλόπουλος Metamorphoses+ :Με αφορμή τον Οβίδιο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.