Χυτήριο: Οι πρώτες παραστάσεις που θα δούμε στη θεατρική αυλή του Κεραμεικού

Το καλοκαίρι έφτασε και ο πολυχώρος πολιτισμού ανοίγει ξανά τις πόρτες του με το «Πλους» της Χριστίνας Χριστοφή και το «Χάπι» του Στέλιου Ανατολίτη.

Χυτήριο: Οι πρώτες παραστάσεις που θα δούμε στη θεατρική αυλή του Κεραμεικού

Το σταθερό καλοκαιρινό ραντεβού μας στη θεατρική του αυλή ανανεώνει το Χυτήριο, βάζοντας την τέχνη και το κοινό πάνω απ' όλα, ειδικά στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Οι πρώτες παραστάσεις που θα δούμε στη σκηνή του πολυχώρου εμπνέουν χιούμορ και θετική διάθεση, αφήνοντας παράλληλα περιθώριο για εσωτερικές αναζητήσεις.

«Μα ποιος πλέει και για πού;»

Χυτήριο: Οι πρώτες παραστάσεις που θα δούμε στη θεατρική αυλή του Κεραμεικού - εικόνα 1
© Χρήστος Καλαϊτζής

Για έξι βράδια, από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου, ανεβαίνει το νέο έργο της Χριστίνας Χριστοφή σε δική της σκηνοθεσία από την Εταιρεία Θεάτρου Μπιπ. Με τίτλο «Πλους», το έργο παραπέμπει στην αφετηρία ενός ταξιδιού, του μεταφορικού ταξιδιού που πραγματοποιούν οι οκτώ ήρωες στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον, τη στιγμή που το παρόν τους απογοητεύει. Το κείμενο, που γράφτηκε κατά την περίοδο του εγκλεισμού, θέτει με πολύ χιούμορ και παιγνιώδες ύφος το επίμαχο ερώτημα «τι είναι αυτό που μπορεί να ρέει σε μια εποχή στασιμότητας». Οι χαρακτήρες μέσα σε αυτό το γνώριμο σε όλους μας κλίμα, καταφεύγουν στα μπαλκόνια τους, ονειρεύονται ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους με τον εαυτό τους αλλά και με τους γύρω τους. Ένα παράλληλο ταξίδι στο μέσα και στο έξω που μας βάζει σε σκέψεις για όσα μπορεί να αποκομίσαμε από την καραντίνα ή και όχι. Πρωταγωνιστούν οι Πέτρος Αποστολόπουλος, Σπύρος Ασημένιος, Ηλίας Γκογιάννος, Χριστίνα Καζάζη, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Βαγγέλης Κουντουριώτης, Μαρία Μπρανίδου, Νίκος Μπρανίδης, Δημοσθένης Φίλιππας.

i Απαραίτητη κράτηση θέσης στα: 2103412313, 6989803141.

Πάρε ένα «Χάπι» να σου περάσουν όλα!

Χυτήριο: Οι πρώτες παραστάσεις που θα δούμε στη θεατρική αυλή του Κεραμεικού - εικόνα 2

Ο Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει την πιο κατάλληλη στιγμή με ένα δυνατό «Χάπι» για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Το επιτυχημένο αυτοβιογραφικό σόλο του γνωστού κωμικού, που έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2019 πηγαίνοντας από το ένα sold out στο άλλο, παρουσιάζεται και φέτος το καλοκαίρι στο Χυτήριο κάθε Τετάρτη του Ιουνίου. Στην κωμική ψυχοθεραπεία που μας προσφέρει απλόχερα από σκηνής, ο Ανατολίτης ξορκίζει τα κοινωνικά δαιμόνια, βγάζοντας τα θέματα-ταμπού από το ντουλάπι χωρίς να μουδιάσει το κοινό, ενώ μοιράζεται τις προσωπικές του εμπειρίες από το πρώτη-φορά-κάτοικος-Αθήνας, τα φοιτητικά χρόνια στο Χημικό αλλά και τις ψυχολογικές διαταραχές που αντιμετώπισε.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Πλους

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Στο έργο-προϊόν της εποχής του εγκλεισμού, 8 ήρωες ονειρεύονται ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους με τον εαυτό τους αλλά και με τους άλλους.

Χάπι

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Η σόλο παράσταση-ψυχοθεραπεία του γνωστού κωμικού, που αντλεί από προσωπικά βιώματα και μιλάει για τα παραπάνω κιλά, την επιστήμη, την κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα κ.ά., ύστερα από τρεις επιτυχημένες σεζόν, ήρθε η ώρα να μαγνητοσκοπηθεί, κλείνοντας έτσι τον κύκλο της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.