Χατζηπαναγιώτης, Τσαλταμπάσης, Κουρλαμπάς περιοδεύουν με το «Art»

Για δεύτερη φορά σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής το έργο της Γιασμίνα Ρεζά με ένα δυνατό τρίπτυχο πρωταγωνιστών.

Χατζηπαναγιώτης, Τσαλταμπάσης, Κουρλαμπάς περιοδεύουν με το «Art»

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Θανάσης Κουρλαμπάς πρωταγωνιστούν στο «Art» της Γιασμίνα Ρεζά, το έργο στο οποίο επιστρέφει ο Σταμάτης Φασουλής μετά από 22 χρόνια μιας και η πρώτη φορά που το είχε μεταφράσει και σκηνοθετήσει ήταν το 1998, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Η πρεμιέρα της πανελλαδικής περιοδείας της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, ενώ θα ακολουθήσει το Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» στις 17/7, το Κηποθέατρο Παπάγου στις 24/7 και το Βεάκειο την 1/8.

Η υπόθεση

Με αφορμή ένα πανάκριβο πίνακα που δεν απεικονίζει τίποτα περισσότερο από το απόλυτο λευκό, οι τρεις ήρωες και κολλητοί φίλοι, Σερζ, Ιβάν και Μαρκ, εμπλέκονται σε μια φιλική διένεξη για την τέχνη, η οποία εξελίσσεται -πάντα στο πλαίσιο της κωμωδίας- σε μια αποκάλυψη όσων τους προβληματίζουν: η φιλία, ο γάμος, ο χωρισμός, ο έρωτας, η προδοσία και φυσικά η τέχνη. Όπως δήλωνε σε συνέντευξη του το 1998 ο Σταμάτης Φασουλής: «Αυτό το έργο έχει μια ιλαρότητα στον τρόπο που βλέπει τα πολύ σοβαρά προβλήματα. Συζητάμε για σοβαρά θέματα με τρόπο αστείο».

Trivia

Το «Art», που ξεχώρισε τη δεκαετία του ‘90 κατακτώντας, μεταξύ άλλων, βραβείο Ολίβιε και Τόνι, εξηγεί πως μια ασυμφωνία πάνω στο τι θεωρείται τέχνη μπορεί να διαλύσει μια φιλία. Την αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη παρουσίαση του για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1994 κι έπειτα στο Λονδίνο το 1996 για 8 ολόκληρα χρόνια, διαδέχτηκε η μεταφορά του στο Μπρόντγουαιη της Νέας Υόρκης το 1998, όπου πραγματοποίησε περί τις 600 παραστάσεις. Έχει ανέβει με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική σκηνή με πιο πρόσφατη την σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη τις δύο τελευταίες σεζόν.

i Σύντομα θα ανακοινωθεί η προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Art

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Το πολυβραβευμένο έργο που ξεχώρισε τη δεκαετία του ‘90 εξηγεί πώς μια ασυμφωνία πάνω στο τι είναι τέχνη μπορεί να διαλύσει μια φιλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.