Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν

Ακραίος ρεαλισμός, συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες και σπαρακτικές ερμηνίες ανεβαίνουν ξανά στο σανίδι.

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν

«Άνθρωποι και ποντίκια»

Το απόλυτο sold out της προ­ηγούμενης σεζόν επιστρέφει στο Cartel. Η παράσταση που δεν έγινε άδικα talk of the town μεταφέρει το έργο του Τζον ­Στάινμπεκ στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα μέσα από την ακραία ρεαλιστική σκηνο­θεσία του Βασίλη Μπισμπίκη.

«Αρίστος»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 1

Η συγκλονιστική ιστορία του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου» Αριστείδη Παγκρατίδη σε μια καθηλωτική –και μονίμως sold out– παράσταση για τρεις ηθοποιούς, επιστρέφει με ανανεωμένη διανομή (Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Λεάκος), αλλά πάντα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Παπαγεωργίου. (Θέατρο Άνεσις)

«Σίρλεϋ Βαλεντάιν»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 2

Η Μπέσυ Μάλφα ερμηνεύει για τρίτη σεζόν με ζωντάνια μια γυναίκα –λίγο μετά τα πενήντα– σε έναν συμβατικό γάμο, που κάνει την προσωπική της επανάσταση και διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τη γλυκόπικρη κωμωδία του Γουίλι Ράσελ σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας. (Ριάλτο)

«Άρης»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 3

Ο Τάσος Σωτηράκης σε μια ­συγκλονιστική ερμηνεία ως Άρης Βελουχιώτης. Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, που επιστρέφει για τρίτη σεζόν στο Cartel, βασίζεται στις τελευταίες στιγμές του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και τη συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Μπισμπίκης.

«Μύρτος»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 4

Το διήγημα του Παύλου Μάτεσι βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο, καταδεικνύοντας την πλήρη χρεοκοπία της οικογένειας αλλά και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Ευφυής προσέγγιση και δυνατές ερμηνείες σε αυτήν την παράσταση των 4Frontal, την οποία σκηνοθετεί ο Θανάσης Ζερίτης. (Θέατρο του ­Νέου Κόσμου)

«Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 5

Η φιλοσοφική νουβέλα του Τολστόι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη. Δύο ηθοποιοί, ο Γιώργος Γαλίτης και ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ερμηνεύουν όλους τους ρόλους του έργου, σε ένα θεατρικό στοίχημα που (ξανα)αποδεικνύει την ερμηνευτική τους δεινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Άρης

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και τους αγώνες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ερμηνευτικό στοίχημα για τους δύο ηθοποιούς τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, που υποδύονται όλους τους ρόλους του αριστουργήματος του Τολστόι, για το θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, για πέμπτη συνεχή χρονιά στην επιτυχημένη παράσταση. Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξή του σείεται συθέμελα μέχρι που αποφασίζει ότι θα ξεγελάσει το θάνατο.

Άνθρωποι και ποντίκια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 135 '

Το έργο του Τζον Στάινμπεκ μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το ρατσισμό αλλά και την αλληλεγγύη, με την πλοκή να μεταφέρεται σε ένα παλιό μηχανουργείο στην περιοχή του Ρέντη.

Άνθρωποι και ποντίκια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Το έργο του Τζον Στάινμπεκ μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το ρατσισμό αλλά και την αλληλεγγύη, με την πλοκή να μεταφέρεται σε μια μάντρα ανακύκλωσης στον Βοτανικό, δίπλα στα hot spots προσφύγων και μεταναστών.

Σίρλεϋ Βαλεντάιν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 100 '

Μια γλυκόπικρη κωμωδία για μια Βρετανίδα λίγο μετά τα 50, που ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Μύρτος

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 95 '

Οι έννοιες της ενοχής, της κακίας και της αμαρτίας επαναπροσδιορίζονται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι που μας μεταφέρει στο τέλος της δεκαετίας του ’30.

Αρίστος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.