Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα

Θέατρο και χορός, ελληνική και ξένη δημιουργία συναντιούνται στους χώρους της Πειραιώς 260.

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα

Θέατρο και χορός, ελληνική και ξένη δημιουργία συναντιούνται στους χώρους της Πειραιώς 260.

«In situ»

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

Αφορμή για να επισκεφθούμε έναν ωραίο μουσειακό χώρο μάς δίνει η Έλενα Αντωνίου. Η Κύπρια καλλιτέχνις, επιχειρώντας να αναγάγει την ανθρώπινη παρουσία σε αέναο έργο τέχνης, ξεκινά τη δράση της με μια περιήγηση στα εκθέματα του μουσείου ως επισκέπτρια και στη συνέχεια γίνεται ζωντανό έκθεμα δίπλα στα ίδια τα ευρήματα. (Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, 5-13/6)

«Ζιζέλ»

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Ο γνωστός χορογράφος Κώστας Τσιούκας, πιστός στην υπόθεση του διάσημου μπαλέτου του ρομαντισμού, τη φέρνει στο σήμερα, συνδυάζοντας στοιχεία της γκοθ και ποπ κουλτούρας με τη νεο-ρομαντική μουσική και τους κλασικoύς ζωγράφους. Χορευτικά ακουμπά σε σύγχρονους κινησιολογικούς κώδικες. (Πειραιώς 260, 5-6/6)

«Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό)»

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 3

Στο ντεμπούτο της στο φεστιβάλ η σκηνοθέτις Έλενα Καρακούλη σχολιάζει την τάση του ανθρώπου να εθελοτυφλεί, μέσα από το έργο του Ισπανού Χουάν Μαγιόργκα, βασισμένο στο πραγματικό γεγονός της επίσκεψης του Ερυθρού Σταυρού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίν (1944). Με τους Ν. Ψαρρά, Θ. Δήμου. (Πειραιώς 260, 7-10/6)

«Οι αγνοούμενοι»

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 4

Στον περσινό «Αποχαιρετισμό», οι Κολομβιανοί Mapa Τeatro «έπαιξαν» με σύμβολα της πατρίδας τους και τώρα επανέρχονται με ένα νέο τρίπτυχο, το οποίο αποκαλύπτει τις ανατροπές και τις εύθραυστες ισορροπίες που κυριαρχούν στην Κολομβία σήμερα. (Πειραιώς 260, 11-12/6 – με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους)

«Η σινε-παρμένη»

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 5

Η Ηλέκτρα Γεννατά, η Μαρία Θρασυβουλίδη και ο Θύμιος Κούκιος πρωταγωνιστούν στη site specific παράσταση του Θανάση Χαλκιά, η οποία βασίζεται στη νουβέλα «Η αφηγήτρια ταινιών» του Ερνάν ­Ριβέρα Λετελιέρ και θα παρουσιαστεί σε θερινά της πόλης. (Ζέφυρος 4/6, Βοξ 11/6, Στέλλα 18/6)

Περισσότερες πληροφορίες

Ζιζέλ

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 60 '

Πιστός στη δομή του ρομαντικού μπαλέτου, ο γνωστός χορογράφος δίνει μια σύγχρονη, προσωπική χροιά στην τραγική ιστορία αγάπης μέσω μιας νέας κινητικής προσέγγισης, με goth, pop, νεο-ρομαντικές και κλασικές επιρροές.

Η σινε-παρμένη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Βασισμένη στη νουβέλα «Η αφηγήτρια ταινιών» του Χιλιανού συγγραφέα Ερνάν Ριβέρα Λετελιέρ, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2019 ως site specific παράσταση, η παράσταση μιλά για τη δύναμη της αφήγησης.

In situ

  • Performance

Η χορεύτρια και χορογράφος επαναπροσδιορίζει τη σχέση του επισκέπτη/θεατή ενός μουσειακού χώρου με το έργο τέχνης και το χρόνο παρατήρησης μέσα από μια περφόρμανς μακράς διάρκειας, επικεντρωμένη στην ανθρώπινη παρουσία.

Οι αγνοούμενοι (Los incontados)

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επανέρχεται ο κολομβιανός θίασος στο φεστιβάλ. Αυτήν τη φορά με ένα τρίπτυχο που σκιαγραφεί τη ζωή στη σύγχρονη Κολομβία

Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό)

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ψευδών εντυπώσεων στήνεται από τη ναζιστική κυβέρνηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίν το 1944, κατά την επίσκεψη του Ερυθρού Σταυρού. Η παράσταση σχολιάζει, με βάση ένα πραγματικό γεγονός, την τάση του ανθρώπου να εθελοτυφλεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.