Έργα από τα ράφια των βιβλιοπωλείων στη σκηνή

Ιστορίες που ξεκίνησαν από τις σελίδες των βιβλίων και βρήκαν το δρόμο τους για το θέατρο κι άλλες που αγαπήθηκαν επί σκηνής και έγιναν μετέπειτα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Έργα από τα ράφια των βιβλιοπωλείων στη σκηνή

Ιστορίες που ξεκίνησαν από τις σελίδες των βιβλίων και βρήκαν το δρόμο τους για το θέατρο κι άλλες που αγαπήθηκαν επί σκηνής και έγιναν μετέπειτα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά (εκδ. Εστία) εκπληρώνεται στη σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη, με τους Ναταλία Δραγούμη και Ησαΐα Ματιάμπα, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα. Διάσημοι ήρωες αγαπημένων παραμυθιών, όπως η Ωραία Κοιμωμένη και ο Πίτερ Παν, ζωντανεύουν στην εποχή της τεχνολογίας στο θέατρο Σταθμός με την «Επιστροφή των Παραμυθιών» της Γεωργίας Παρασκευά (το θεατρικό έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη).

Το τρυφερό παραμύθι του Χρήστου Δασκαλάκη «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» (εκδ. Άγκυρα) που μιλά για τον κύκλο της ζωής ανεβάζει στο θέατρο Αλκμήνη η ομάδα Λωτοφάγοι. Οι «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» της ομάδας Κοπέρνικος επιβιβάζονται στο Τρένο στο Ρουφ. H ιστορία δύο μαγείρων που ανταγωνίζονται για μία θέση στη βασιλική αυλή, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε στη σκηνή, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. «Μια ζαχαρένια συνταγή» ετοιμάζει στο θέατρο Φούρνος η Ελεάννα Σαντοριναίου, βασισμένη στο ευφάνταστο παραμύθι της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με κεντρικό ήρωα ένα ζαχαροπλάστη που αποφασίζει να κάνει δώρο στους ανθρώπους την πιο γλυκιά συνταγή (Ελληνοεκδοτική).

Περισσότερες πληροφορίες

Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ένας βασιλιάς καλεί δύο μάγειρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα για τον πρίγκιπα γιο του που σταμάτησε ξαφνικά να τρώει και να μιλάει. Η συνεργασία μεταξύ τους όμως μοιάζει αδύνατη.

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα τρυφερό παραμύθι για τον κύκλο της ζωής με γρήγορους ρυθμούς κι εναλλαγές συναισθημάτων, πολύ χιούμορ, μουσική και διάδραση.

Μια ζαχαρένια συνταγή

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 55 '

Μια παραμυθένια ιστορία που εκτυλίσσεται σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη. Με τραγούδι, μουσική, χιούμορ και μηνύματα αγάπης.

Το όνειρο του σκιάχτρου

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Αχυρούλης ζωντανεύει μέσα από την τεχνοτροπία 3D mapping και παραδίδει μαθήματα φιλίας, θέλησης κι ελευθερίας, αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι ένα σκιάχτρο μπορεί να μάθει να πετάει αρκεί να το θέλει.

Το όνειρο του σκιάχτρου

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Αχυρούλης ζωντανεύει μέσα από την τεχνοτροπία 3D mapping και παραδίδει μαθήματα φιλίας, θέλησης κι ελευθερίας, αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι ένα σκιάχτρο μπορεί να μάθει να πετάει αρκεί να το θέλει.

Η επιστροφή των παραμυθιών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων, σε μια παράσταση που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του παιδιού με το διάβασμα.

Λαμπέτη

Λεωφ. Αλεξάνδρας 106

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Τρένο στο Ρουφ

Σιδ. σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.