Greek freak / Fire and fury!

3,5

Στο Χώρος Θέατρο παίζεται το πιο ανατρεπτικό και καλτ θέαμα της πόλης. Ο Σίμος Κακάλας και η έξοχη ομάδα του στήνουν το δεύτερο μέρος του οπτικοακουστικού τους σόου, που δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο να φτάσει στον θεατή ως ευχάριστο ή ανώδυνο.

Greek freak / Fire and fury!

Στο Χώρος Θέατρο παίζεται το πιο ανατρεπτικό και καλτ θέαμα της πόλης. Ο Σίμος Κακάλας και η έξοχη ομάδα του στήνουν το δεύτερο μέρος του οπτικοακουστικού τους σόου, που δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο να φτάσει στον θεατή ως ευχάριστο ή ανώδυνο.

Greek freak / Fire and fury! - εικόνα 1

Το πρώτο μέρος του «Greek Freak», που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών, από κάποιους καταχειροκροτήθηκε και από κάποιους άλλους αποδοκιμάστηκε. Ε, δεν βλέπεις κάθε μέρα φαλλούς και ξεράσματα πάνω στη σκηνή... Αυτό ίσως είναι το δικό μας in-yer-face θέατρο του 2017, το οποίο σχολιάζοντας την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε κοινωνικό και διαπροσωπικό επίπεδο κολλάει στον τοίχο τον θεατή με τις αλήθειες του και τον προκαλεί να αισθανθεί τα ακραία συναισθήματα των χαρακτήρων. Ο Σίμος Κακάλας, ειλικρινής και αυθεντικός, δεν έρχεται να ποζάρει αλλά να κλοτσήσει και να ταρακουνήσει κι έχει αποδείξει πως δεν τον αφορά μια αισθητική εμπειρία που μας κάνει «ανθρώπινους». Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι το ζήτημα του «φαίνεσθαι» και του «είναι» και η υπέρβασή του. Και, χωρίς να έχει κάτι να φοβηθεί, μοχθεί μαζί με τους συνεργάτες του για κάτι που θεωρούν σημαντικό τόσο για το κοινό όσο και για τους ίδιους.

Στο δεύτερο μέρος του «Greek freak / Fire and fury!», ένα βαριετέ με παρλάτες, σκετς και τραγούδι, συνεχίζει να δηλώνει πως κανένας σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι αθώος και με έναν τρόπο μας λέει: «Ελάτε να γκρεμίσουμε οτιδήποτε ψεύτικο υπάρχει, βγάλτε τις μάσκες, κοροϊδέψτε εμάς, τους φίλους μας, τους θεσμούς». Σε ευθεία αντιπαράθεση με την αστική ανοχή, στοχοποιεί με πικρό χιούμορ την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, αναφέρεται στο Φεστιβάλ Αθηνών –έχει τοποθετήσει μάλιστα ως οικόσημο στη σκηνή μια φωτογραφία του διευθυντή του με δύο πέη να δια­σταυρώνονται στο κάτω μέρος–, καυτηριάζει το θέατρο, την κριτική, διεκδικεί και βαθμολογεί με πέντε αθηνοραματικά αστεράκια την παράσταση, χλευάζει την έλλειψη αξιοπρεπών αμοιβών, πυροβολεί με ατάκες και πριμοδοτεί τον αυτοσχεδιασμό και από την πλευρά του κοινού.

Greek freak / Fire and fury! - εικόνα 2

Όταν η πραγματικότητα σε καίει, δίνεις στο αποκρουστικό υπαρξιακή διά­σταση και αυτό συμβαίνει στην παράσταση (η οποία, σημειωτέον, είναι ακατάλληλη για ανηλίκους). Μόνο που δεν ήταν όλα τα σκετς τόσο ενδιαφέροντα όσο η «Αναγούλα», ένα τηλεπαιχνίδι για την ικανότητά μας να αντέξουμε χωρίς να ξεράσουμε τα κλισέ που ακούμε, ή η αναπαράσταση παλιάς ελληνικής ταινίας, με έναν ηθοποιό με το πρόσωπο του Νίκου Σταυρίδη να χαϊδεύει μια νεαρή πάνω­ στο τραπέζι μιας παλιάς αθηναϊκής ταβέρνας. Κάποια από τα νούμερα φαίνονται κάπως φλύαρα, δεν παίζουν με τη δύναμη της ατάκας και το κωμικό νεύρο, ενώ ένας πιο σφιχτός ρυθμός θα υποστήριζε τη δίωρη παράσταση και θα την απογείωνε. Ο Σίμος Κακάλας είναι ο ιδανικός κονφερασιέ και η εκρηκτική του ενέργεια δεν κρύβεται, όπως κι εκείνη της Δήμητρας Κούζα, του Μιχάλη Βαλάσογλου, του Κωνσταντίνου Μωραΐτη και του Γιώργου Λόξα. Στο τέλος οι ηθοποιοί, με μάσκες των AC/DC, ροκάρουν σαν τυφώνας στο «Thunderstruck», οδηγώντας το οπτικοακουστικό σόου σε πανηγυρικό φινάλε.

ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Πραβίου 6, Βοτανικός, 2103426736. Διάρκεια 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Greek freak / Fire and fury!

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

New age, αντισυμβατικό βαριετέ πάνω στην επικαιρότητα, με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.