5 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν

Πέντε παραστάσεις με διαφορετική ταυτότητα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. Όλες όμως κατάφεραν να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον για διαφορετικό λόγο η καθεμία.

5 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν

Πέντε παραστάσεις με διαφορετική ταυτότητα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. Όλες όμως κατάφεραν να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον για διαφορετικό λόγο η καθεμία.

«Τα μάτια του Έρωτα»

5 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 1

Ο Β. Μαυρογεωργίου, η Κ. Μαυρογεώργη και η Μ. Φιλίνη συνσκηνοθετούν τα «Μάτια του έρωτα» στο Skrow. Βασισμένη στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», η παράσταση ακροβατεί ανάμεσα στον έρωτα και στο όνειρο, τις μεγαλύτερες πηγές της ανθρώπινης έμπνευσης, που συναντιούνται σε αυτήν την κωμωδία και υφαίνουν μια πλοκή γέλιου. (Από 2/12).

«Moth»

5 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 2

Μια βιογραφική αυτοσυνέντευξη του ηθοποιού Ανδρέα Κωνσταντίνου σε αντιπαράθεση με το κινηματογραφικό υλικό από την εν εξελίξει ταινία του video artist Τζώρτζη Κόντος, σε μουσικό περιβάλλον του Κωστή Κόντος. Την παράσταση θα δούμε στο Μαύρο Κουτί του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης». (Από 4/12)

«Ο χιλιαεννιακόσια»

5 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 3

Το έργο του Αλ. Μπαρίκο ανεβαίνει στο Θέατρο Σημείο. Γνωστό από την κινηματογραφική ταινία «Ο θρύλος του 1900» του Τζ. Τορνατόρε με τον Τ. Ροθ, αφηγείται τη ζωή του μεγαλύτερου πιανίστα που έπαιξε ποτέ σε υπερωκεάνιο μέσα από τα μάτια του τρομπετίστα του πλοίου. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Χ. Καρνάκης και ο Ρ. Τζάνης. (Από 4/12)

«Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη»

5 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 4

Η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016 παίχτηκε πέρυσι με επιτυχία και τώρα επιστρέφει στο «Bios». Στη σκηνή οι Αμ. Καβάλη και Γ. Σοφολόγης, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη θεατρική μεταφορά, και τη σκηνοθεσία. (Αvant premiere για τους αναγνώστες του www.athinorama.gr στις 30/11)

«Ωκεανός»

5 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν - εικόνα 5

O Σ. Μπιρμπίλης σκηνοθετεί την Ηλ. Φραγκιαδάκη στο μονόλογο του Αλ. Μπαρίκο «Ωκεανός» στο Θεάτρο του Νέου Κόσμου. Μια ακυβέρνητη σχεδία στη μέση του ωκεανού, 147 άνθρωποι αντιμέτωποι με τη φρίκη. Μέσα σε μια νύχτα έχουν να αντιμετωπίσουν την πείνα, το φόβο αλλά κι έναν παράξενο άντρα. (Από 4/12)

Περισσότερες πληροφορίες

Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα γεμάτη παρεξηγήσεις και με έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Ωκεανός

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 55 '

Ένα έργο για τη συνάντηση και την πάλη του ανθρώπου με τον εαυτό αλλά και τα πιο κρυφά και σκοτεινά ένστικτα, όταν ισορροπεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Τα μάτια του έρωτα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Στο παιχνίδι του έρωτα το βλέμμα έχει τον πρώτο λόγο. Μια κωμωδία βασισμένη στο σαιξπηρικό «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Moth

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Μια σόλο περφόρμανς του ηθοποιού Ανδρέα Κωνσταντίνοy σε αντιπαράθεση με το κινηματογραφικό υλικό μιας εν εξελίξει δουλειάς του video artist Τζ. Κόντος, σε μουσικό περιβάλλον του Κ. Κόντος.

Χιλιαεννιακόσια

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Μια ιδιαίτερη ιστορία γύρω από την προσωπικότητα και τη ζωή ενός χαρισματικού πιανίστα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.