6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική

Ιντριγκάρισαν, απογοήτευσαν ή ενθουσίασαν…Δείτε ποιος είναι ο πρώτος σταθμός των έξι πολυσυζητημένων παραστάσεων που πήραν το βάπτισμα του πυρός στην Επίδαυρο.

6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική

Ιντριγκάρισαν, απογοήτευσαν ή ενθουσίασαν…Δείτε ποιος είναι ο πρώτος σταθμός των έξι πολυσυζητημένων παραστάσεων που πήραν το βάπτισμα του πυρός στην Επίδαυρο.

Πλούτος

6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική - εικόνα 1

Από την κρίση μέχρι το δημοψήφισμα, η διασκευή του Γιώργου Κιμούλη στην αριστοφανική κωμωδία έχει πολλές αναφορές στο σήμερα. Ο ίδιος δίνει διπλό ρεσιτάλ ως Πλούτος και ως Πενία, με συμπρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο (Χρεμύλος) και Πέτρο Φιλιππίδη (Καρίωνας), δύο ηθοποιούς με περγαμηνές στην κωμωδία. (Κατράκειο, 26/8)

Ορέστεια

6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική - εικόνα 2

Μπορεί να ξένισε, αλλά δεν αλλοίωσε το ήθος της τραγωδίας του Αισχύλου η ανάγνωση του Γιάννη Χουβαρδά με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Μεταφέροντας τη δράση στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, υπογραμμίζει τη δυσοίωνη ατμόσφαιρα των καιρών μας καθώς και τη δική του απογοήτευση. (Ελευσίνα, 5/9)

Αντιγόνη

6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική - εικόνα 3

Τίμησε τη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη ο Στάθης Λιβαθινός με ένα ποιητικής υφής αποτέλεσμα, που αποδεικνύει πως το έργο του Σοφοκλή υπερβαίνει τα σύνορα της κοινωνίας και του ιστορικού χρόνου. Μια ωραία παράσταση συνόλου με έναν πανίσχυρο Δημήτρη Λιγνάδη στον ρόλο του Κρέοντα. (Ηλιούπολη, 25/8)

Επτά επί Θήβας

6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική - εικόνα 4

Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον Ετεοκλή και η γνωστή κωμική ηθοποιός της νεότερης γενιάς Νάντια Κοντογεώργη δοκιμάζεται στον κόντρα ρόλο της Αντιγόνης. Την πολιτική τραγωδία του Αισχύλου σκηνοθέτησε για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ο Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις, προασπιστής του θεάτρου της ομάδας, της σωματικότητας και της πολιτικής οντολογίας. (Παπάγου, 28/8)

Οιδίπους Τύραννος

6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική - εικόνα 5

Η τραγωδία του Σοφοκλή σε μια δίγλωσση θεατρική συνάντηση του Εθνικού Θεάτρου με το ιστορικό Θέατρο Βαχτάνγκοφ υπό τη σκηνοθετική σφραγίδα του διεθνούς κύρους Ρίμας Τούμινας και τον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θοδωρή Αμπαζή στη μουσική και τη διδασκαλία του Χορού. (Ηρώδειο, 22/9)

Λυσιστράτη

6 επιδαύριες παραστάσεις στην Αττική - εικόνα 6

Οι Λένα Κιτσοπούλου, Αιμίλιος Χειλάκης, Λένα Δροσάκη, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Βογιατζής απαρτίζουν τον ετερόκλητο θίασο που επέλεξε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για την ανατρεπτική του παράσταση. Ο γνωστός σκηνοθέτης συναντά για πρώτη φορά τον Αριστοφάνη με βάση την καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, υπό τους ήχους του Δημήτρη Καμαρωτού. (Παπάγου, 4/9)

Περισσότερες πληροφορίες

Ορέστεια

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 135 '

Στη μοναδική σωζόμενη τριλογία της αρχαιότητας («Αγαμέμνων», «Χοηφόροι» κι «Ευμενίδες») ο Γ. Χουβαρδάς τοποθετεί τη δράση στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου και από εκεί σε ένα… φουτουριστικό σύμπαν ιδανικών πολιτειών.

Πλούτος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 130 '

Ο Αριστοφάνης κάνει με παραμυθένιο τρόπο πραγματικότητα την ανθρώπινη λαχτάρα για πλούτο

Αντιγόνη

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η απόφαση της Αντιγόνης να θάψει τον αδερφό της Πολυνείκη αντίκειται στην εντολή του βασιλιά Κρέοντα και την οδηγεί στο θάνατο.

Επτά επί Θήβας

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Πολιτική τραγωδία με θέμα τη σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα για το θρόνο.

Λυσιστράτη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 150 '

Με αναφορές στην πολιτική, στο σεξ, στη βιολογία αλλά και στη σεμνοτυφία, η «Λυσιστράτη» αυτή φέρνει στη σκηνή έναν ετερόκλητο θίασο ωραίων ηθοποιών

Οιδίπους Τύραννος

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Ρώσοι κι Έλληνες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν, ρωσικά κι ελληνικά ακούγονται μαζί κι ένα ιστορικό θέατρο, το Βαχτάνγκοφ, ενώνεται με το Εθνικό για να μας παρουσιάσουν το πιο εμβληματικό ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.