Φωτογραφίες από την παράσταση "Εάν αυτό είναι ο Άνθρωπος"

Ένα από τα πλέον διαβασμένα βιβλία το «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος» του Πρίμο Λέβι παρουσιάζεται στο Tempus Verum σε θεατρική διασκευή των Domenico Scarpa, Valter Malosti και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη.

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος Κώστας Γκιόκας©

Αν και πέρασε απαρατήρητο το 1947 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το  "Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος" του Πρίμο Λέβι ωστόσο από το τέλος της δεκαετίας του ’60 και ύστερα, έγινε ένα από τα πλέον διαβασμένα. Ίσως γιατί ο τρόπος που ο Λέβι καταγράφει τη βιωμένη εμπειρία του στο Άουσβιτς, τις καθημερινές καταστάσεις και τις συμπεριφορές τόσο των φυλακισμένων όσο και των "φυλάκων" είναι μοναδικός, ακριβής σχεδόν δοκιμιακός, χωρίς ίχνη λογοτεχνικότητας και ηθικοπλασίας. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βρίσκεται στο επίκεντρο και ο θίασος επτά ηθοποιών (Μελαχρινός Βελέντζας, Νικόλας Κατούνης, Γιάννης Κατσιμίχας, Αμαλία Κόμινου, Δήμητρα Μάζη, Γιώργος Τάτσης, Νάνσυ Χρυσικοπούλου) που ανέλαβε με την σκηνοθέτιδα Γεωργία Μαυραγάνη να κάνει τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου για να το παρουσιάσει στη σκηνή σκύβει με ευαισθησία πάνω από τη μαρτυρία του εγκλεισμού στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας του Άουσβιτς όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο "Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος".

"Αναπαριστά στιγμιότυπα και περιστατικά. Και φέρνει στο προσκήνιο τις πιο σύγχρονες ιδέες του Πρίμο Λέβι όπως αυτές καταγράφονται μέσα από τις συνεντεύξεις του ίδιου και τις σκέψεις των συνομιλητών του, δίνοντας τη δυνατότητα στο θεατή να αντλήσει πολύτιμα ερωτήματα και συμπεράσματα για τη ζωή και τη ¨φύση” του ανθρώπου μέσα από αυτή την "αδιανόητη” θηριωδία ,που οφείλουμε να μην ξεχάσουμε πως έχει συμβεί".

Δείτε τις φωτογραφίες από την παράσταση "Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος"

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος

Περισσότερες πληροφορίες

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η μαρτυρία του εγκλεισμού στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας του Άουσβιτς όπως μας παραδόθηκε από τον Πρίμο Λέβι στο ομώνυμο βιβλίο του, σε θεατρική διασκευή των Ντομένικο Σκάρπα και Βάλτερ Μαλόστι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
01/03/2024

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.

"Ο συνεργός": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης

Το θεατρικό έργο του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου με θέμα την έμφυλη βία επιστρέφει και πάλι σε δική του σκηνοθεσία και μόλις άνοιξε προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις σε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Νέος κύκλος παραστάσεων για την "Pietà" της Μάρθας Μπουζιούρη

Η συγκλονιστική παράσταση ντοκουμέντο που στηρίχτηκε σε πραγματικές ιστορίες γυναικοκτονιών επιστρέφει σε νέα στέγη.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Παράταση παραστάσεων για το μονόλογο της Σπεράντζας Βρανά

Το έργο μιλά για τον κόσμο της πορνείας, έναν κόσμο που αποτελεί ταμπού ακόμη και σήμερα.

Η αθηνοραματική πλευρά της Χρύσας Παπά

Η Θεσσαλονικιά ηθοποιός, που ερμηνεύει τον συγκλονιστικό μονόλογο "Σέρρα- Η ψυχή του Πόντου", μιλά στο "α" για τη δική της Κυψέλη, το vegan στέκι της, το ταξίδι που έκανε στον Πόντο και μας απαντά: τηλεόραση ή θέατρο;

"Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν": Τρίτη παράταση για την αληθινή ιστορία που αποκαλύπτει ένα από τα πιο αινιγματικά εγκλήματα του 20ού αιώνα

Tη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Altera Pars, Πέτρος Νάκος και παίζουν οι Μίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού, Άντα Κουγιά, Αιλιάνα Μαρκάκη.