Χιπ χοπ "τελετουργία" στον "Θάλαμο Νο 6" στο Θέατρο Άλφα

Ο λόγος, ο ήχος και η κίνηση της χιπ χοπ κουλτούρας συνομιλούν με το τσεχοφικό διήγημα του 1892, "Θάλαμος Νο 6”.

“Θάλαμος Νο 6” © Γιώτα Εφρεμίδου, Proxima Estacion Esperanza

Η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου διασκευάζει και σκηνοθετεί τη νουβέλα του Άντον Τσέχοφ "Θάλαμος Νο 6” σε μια σύγχρονη απόδοση που αποτυπώνει τον αγώνα ενάντια στη βία της πατριαρχίας, στην τυφλή αστυνομική βία και κάθε κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη σκηνή του Θεάτρου 'Αλφα Ληναίος- Φωτίου από 12 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη (9 μ.μ), το ψυχιατρικό άσυλο της ιστορίας του Τσέχοφ γίνεται "ένα σύμβολο για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία που συχνά λειτουργεί ως ψυχική μέγγενη για κάθε ανυπόταχτη, διαφορετική και ευαίσθητη ψυχή". Το νήμα της αφήγησης του έργου του Τσέχωφ, ξεδιπλώνεται συνδεδεμένο με τις πολιτικές δολοφονίες του σήμερα, με τις γυναικοκτονίες, με τους αγώνες της γενιάς του Αλέξη και του Παύλου, αποδεικνύοντας ότι το πολιτικό θέατρο μπορεί να είναι ποιητικό κι ότι το θέατρο της κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορεί να είναι τρυφερό, φρέσκο και ανθρώπινο. 'Όλη η παράσταση μοιάζει σαν μια χιπ χοπ "τελετουργία" με τη Νατάσα Φαίη Κοσμίδου να πρωτοστατεί στην αφήγηση έχοντας πλέξει σε εύηχες ρίμες όλη τη χρονική διαδρομή που συνδέει την ανώνυμη τσεχωφική πόλη του 1892 με την Αθήνα του 2023.

Η 'Έρη Μανουρά και η Ιωάννα Παπακωνσταντίνου υποδύονται σαν μπαλαντέρ όλους τους ρόλους του έργου, η Σίλια Καρφοπούλου με το σώμα της υπογράφει χορευτικά το έργο καθώς λειτουργεί σαν μια σωματική έκφραση των όσων μάς μεταφέρει η αφήγηση και η Μαρία Μιχαλάκα με το βιολί της αποδίδει μελωδικά τους τρυφερούς τόνους μιας ψυχικής ευρυχωρίας. 'Ένα έργο για τον άνθρωπο που συνεχίζει να παλεύει, να ονειρεύεται, να τραγουδάει την αλήθεια με τρυφερότητα...Η μουσική είναι της Έρης Μανουρά και του Κώστα Γάκη. Χορεύει η Σίλια Καλφοπούλου και βιολί παίζει η Μαρία Μιχαλάκα.

Εισιτήρια: Viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Θάλαμος Νο 6

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 85 '

Μια παράσταση όπου ο λόγος, ο ήχος και η κίνηση της χιπ χοπ κουλτούρας συνομιλούν με το διήγημα του 1892 για τη διαφορετικότητα, σε σύλληψη του Κώστα Γάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Περιοδεύων θίασος" επιστρέφει στο θέατρο Ελέρ

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Ο αδερφός μου ο Αμαντέους" εξιστορεί μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, που έρχεται στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.

Κλειστές οι σκηνές του Εθνικού την Τετάρτη 8/2

Λόγω της απεργίας που προκήρυξε το ΣΕΗ παραμένουν κλειστές οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται με τα προαγορασμένα εισιτήρια.

Παράταση παραστάσεων για το "Ζουβέ - Ελβίρα" στο Θέατρο Πράξη Επτά

Οκτώ παραστάσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του έργου που αναφέρεται στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Συνεχίζεται η κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου

Υπό κατάληψη τελεί το Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών που διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Το "Χάος και Τάξη" είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα

Σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν τις νεότερες γενιές παρουσιάζονται στη σκηνή του Θεάτρου 104.

Ο Σωτήρης Ρουμελιώτης μάς εξηγεί γιατί η σουρεαλιστική παράσταση που σκηνοθετεί στην Πειραματική του Εθνικού ταιριάζει γάντι στην Αθήνα

Ο σκηνοθέτης της παράστασης "Δε Φάιναλ Θολούθιον" μας μιλά για την πρώτη φορά που δάκρυσε στο θέατρο αλλά και για τις βόλτες του στην Αθήνα, όπου παρατηρεί τραγελαφικές συμπεριφορές που υπάρχουν στην παράσταση.