Χιπ χοπ "τελετουργία" στον "Θάλαμο Νο 6" στο Θέατρο Άλφα

Ο λόγος, ο ήχος και η κίνηση της χιπ χοπ κουλτούρας συνομιλούν με το τσεχοφικό διήγημα του 1892, "Θάλαμος Νο 6”.

“Θάλαμος Νο 6” © Γιώτα Εφρεμίδου, Proxima Estacion Esperanza

Η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου διασκευάζει και σκηνοθετεί τη νουβέλα του Άντον Τσέχοφ "Θάλαμος Νο 6” σε μια σύγχρονη απόδοση που αποτυπώνει τον αγώνα ενάντια στη βία της πατριαρχίας, στην τυφλή αστυνομική βία και κάθε κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη σκηνή του Θεάτρου 'Αλφα Ληναίος- Φωτίου από 12 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη (9 μ.μ), το ψυχιατρικό άσυλο της ιστορίας του Τσέχοφ γίνεται "ένα σύμβολο για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία που συχνά λειτουργεί ως ψυχική μέγγενη για κάθε ανυπόταχτη, διαφορετική και ευαίσθητη ψυχή". Το νήμα της αφήγησης του έργου του Τσέχωφ, ξεδιπλώνεται συνδεδεμένο με τις πολιτικές δολοφονίες του σήμερα, με τις γυναικοκτονίες, με τους αγώνες της γενιάς του Αλέξη και του Παύλου, αποδεικνύοντας ότι το πολιτικό θέατρο μπορεί να είναι ποιητικό κι ότι το θέατρο της κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορεί να είναι τρυφερό, φρέσκο και ανθρώπινο. 'Όλη η παράσταση μοιάζει σαν μια χιπ χοπ "τελετουργία" με τη Νατάσα Φαίη Κοσμίδου να πρωτοστατεί στην αφήγηση έχοντας πλέξει σε εύηχες ρίμες όλη τη χρονική διαδρομή που συνδέει την ανώνυμη τσεχωφική πόλη του 1892 με την Αθήνα του 2023.

Η 'Έρη Μανουρά και η Ιωάννα Παπακωνσταντίνου υποδύονται σαν μπαλαντέρ όλους τους ρόλους του έργου, η Σίλια Καρφοπούλου με το σώμα της υπογράφει χορευτικά το έργο καθώς λειτουργεί σαν μια σωματική έκφραση των όσων μάς μεταφέρει η αφήγηση και η Μαρία Μιχαλάκα με το βιολί της αποδίδει μελωδικά τους τρυφερούς τόνους μιας ψυχικής ευρυχωρίας. 'Ένα έργο για τον άνθρωπο που συνεχίζει να παλεύει, να ονειρεύεται, να τραγουδάει την αλήθεια με τρυφερότητα...Η μουσική είναι της Έρης Μανουρά και του Κώστα Γάκη. Χορεύει η Σίλια Καλφοπούλου και βιολί παίζει η Μαρία Μιχαλάκα.

Εισιτήρια: Viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θάλαμος Νο 6

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 85 '

Μια παράσταση όπου ο λόγος, ο ήχος και η κίνηση της χιπ χοπ κουλτούρας συνομιλούν με το διήγημα του 1892 για τη διαφορετικότητα, σε σύλληψη του Κώστα Γάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Άτλας" του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη εφευρίσκει τον κοσμογονικό μύθο της μοναξιάς

Το έργο, που παρουσιάζεται στο PalmTree-MCA, ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων που είναι χαμένα στην αιώνια λήθη και ταυτόχρονα γνωρίζουν τον πυρήνα και τη σκέψη όλου του σύμπαντος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

"Fame The Musical": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του αγαπημένου μιούζικαλ που παίζεται στο Christmas Theater

Το "α" μίλησε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της λαμπερής ελληνο-βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.

"Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης": Το έργο του Ματέι Βισνιέκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η βία του πολέμου, το πώς εγγράφεται στην ανθρώπινη συνείδηση αλλά και το θαύμα της ζωής από την άλλη πλευρά απασχολούν τον σύγχρονο Ρουμάνο συγγραφέα του "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα".

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.

"Ο συνεργός": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης

Το θεατρικό έργο του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου με θέμα την έμφυλη βία επιστρέφει και πάλι σε δική του σκηνοθεσία και μόλις άνοιξε προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις σε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.