Εθνικό και Θέατρο Τέχνης συμπράττουν στη "Στέλλα με τα κόκκινα γάντια"

Στις αρχές Νοέμβρη έρχεται στη Φρυνίχου η παράσταση που συνδημιούργησαν οι δύο θεατρικοί οργανισμοί για τον εορτασμό του Έτους Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα με την Εύη Σαουλίδου στον ομώνυμο ρόλο.

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια Karol Jarek©

Με νέα ημερομηνία πρεμιέρας στις 4 Νοεμβρίου αναμένουμε την ”Στέλλα με τα κόκκινα γάντια” σε σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα με την Εύη Σαουλίδου στον ομώνυμο ρόλο στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Η παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε μία και μοναδική φορά διαδικτυακά το 2020 από το Εθνικό Θέατρο, αποτελεί συμπαραγωγή των δύο θεατρικών οργανισμών προκειμένου να τιμήσουν από κοινού τη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο πλαίσιο του έτους που έχει αφιερωθεί στη μνήμη του. Πρώτη φορά θα συναντήσει το κοινό η παράσταση σε μια νέα προσέγγιση ειδικά για τη σκηνή της Φρυνίχου με μικρή αλλαγή στη διανομή.
Το έργο, γραμμένο το 1954, είναι κυρίως γνωστό από την κινηματογραφική του εκδοχή, που σημείωσε τεράστια επιτυχία μέσα από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννου Περλέγκα, η τραγική ερωτική ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε έναν κόσμο που με τα ρεμπέτικα τραγούδια και το γλέντι προσπαθεί να αποδράσει από την καταπιεστική καθημερινότητα, τα έμφυλα στερεότυπα και την βαθιά οικονομική κρίση μιας κοινωνίας που αναζητά την ταυτότητά της, ενώ παλεύει να ανακάμψει από τα ερείπια του Εμφυλίου.

Στέλλα με τα κόκκινα γάντια
Karol Jarek©

Στο συνοικιακό υπαίθριο "Νυχτερινό κέντρο η Μαρία" τραγουδάει η Στέλλα, μια γυναίκα ανεξάρτητη, ανυπότακτη και αδιάφορη για τον κοινωνικό αντίκτυπο που προκαλεί η ελεύθερη  ζωή της. H  Στέλλα επιμένει να ορίζει η ίδια τον εαυτό της, να ζει τον έρωτα χωρίς όρια και να μην συμβιβάζεται με τα κοινωνικά "πρέπει". Στο πρόσωπο του Μίλτου, η Στέλλα θα βρει το αρσενικό αντίρροπο του δικού της δαιμονίου. Ο έρωτάς τους θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγκρουση καθώς ο Μίλτος  θα προσπαθήσει, προτείνοντάς της γάμο, να υποτάξει την ελεύθερη φύση της. Η Στέλλα εγκαταλείπει τον Μίλτο στα σκαλιά της εκκλησίας και με την απόφασή της αυτή προσβάλει τόσο την "ανδρική τιμή" του,  όσο και τις κατεστημένες αντιλήψεις του κοινωνικού τους  περιγύρου. Ο δρόμος του αίματος που από καιρό έχει ανοίξει, τώρα πρέπει να κλείσει. Ένα "άγριο γλέντι, ακόμα πιο άγριο", όπως προειδοποιεί ο Μίλτος, ετοιμάζεται…

Τα κοστούμια είναι της Λουκίας Χουλιάρα, όπως και τα σκηνικά τα οποία συνυπογράφει μαζί με τον σκηνοθέτη. Οι φωτισμοί είναι του Τάσου Παλαιορούτα και το βίντεο της Μαρίας Αθανασοπούλου. 

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Τιτόπουλος. Μουσικός επί σκηνής ο Στράτος Γκρίντζαλης.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.