Χορευτική παράσταση στον εκθεσιακό χώρο του T.A.F.

Το έργο αναλύει τις σωματικές και συναισθηματικές εμπειρίες που συνδέονται με την απώλεια.

Minor Inconveniences ©Ioanna Bouzika

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του T.A.F. / the art foundation, η χορευτική παράσταση "In the Garden at Dusk" (gallery solo edition), από την χορογράφο και ερμηνεύτρια Δανάη Πάνου. Η παρουσίαση αυτή αποτελεί τη δεύτερη παράλληλη εκδήλωση στα πλαίσια της έκθεσης "Minor Inconveniences", σε επιμέλεια Γρηγορίας Βρυττιά.

Το έργο αναλύει τις σωματικές και συναισθηματικές εμπειρίες που συνδέονται με την απώλεια. Είναι ένας οδηγός για τη διαμόρφωση προσωπικών τελετουργιών. Σκοπός του είναι να θυμίσει την αναγκαιότητα για ζωή και να απελευθερώσει από το βάρος της παροδικότητας της προσφέροντας παρηγοριά μέσα από την ιδέα της αιώνιας ξεκούρασης και της συντροφικότητας. Απομακρυνόμενοι από τον φόβο ίσως μπορέσουμε να βρούμε ξανά χαρά και απόλαυση μέσα στη ζωή. Βασισμένο στο ομότιτλο ντουέτο της ομάδας του 2021.

Η "Flamboyance Dance Company" είναι μια νέα ομάδα συγχρόνου χορού που δημιουργήθηκε από τη Δανάη Πάνου, με αισθητική που ισορροπεί ανάμεσα στις πλουραλιστικές παραδόσεις και τις μινιμαλιστικές επιρροές. Έμπνευση για τη δημιουργία είναι απλές καθημερινές στιγμές που περιλαμβάνουν μέσα τους το παράλογο, το αστείο, την ηρεμία, τον ανώτερο και τον κατώτερο εαυτό. Μέσα από τα έργα της ομάδας ερευνάται το σημείο συνάντησης του προσωπικού με το πανανθρώπινο

In the garden at dusk T.A.F

Χορογραφία, ερμηνεία: Δανάη Πάνου
Δημιουργία υλικού, έρευνα, αρχική εκτέλεση: ‘Ελτον Πετρή & Πωλίνα Χρυσάφη
Μουσική: "Piano Trio in E Minor, Op. 67 "Dimitri Shostakovich, "Five Pieces in Folk-Style, Op.102" Robert Schumann, "Requiem” Op. 40 Gabriel Fauré
Κοστούμια & Σκηνικά: Flamboyance

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Minor Inconveniences

  • Εικαστικά

Ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης προήλθε από μια ιδέα για το δίπολο μεταξύ θανάτου και χιούμορ. Παρόλο που η απώλεια ενός προσώπου και γενικότερα το κόνσεπτ του θανάτου είναι κάτι με το οποίο δύσκολα συμβιβαζόμαστε, το χιούμορ λειτουργεί ως μηχανισμός άμυνας όταν φτάνουμε πια στο τελικό στάδιο της ύπαρξής μας. Η σατυρική νότα στην ονομασία της έκθεσης μας κάνει να αναρωτηθούμε τι άλλο θα μπορούσε να θεωρεί ως «άβολη μικροκατάσταση», μέσα από έργα που μιλούν για το υπαρξιακό άγχος.

Taf The Art Foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.