Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ντύνουν μια παράσταση για τη ζωή του στη Ρεματιά

Η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην παράσταση-αφήγηση "Αναμνήσεις ενός κοριτσιού" με ζωντανή μουσική από το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», Λιποτάκτες.

Ρέκβιεμ για τον Μίκη Θεοδωράκη

Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ενώνονται με αποσπάσματα κειμένων της κόρης του Μαργαρίτας στην παράσταση λόγου και μουσικής "Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” που παρουσιάζεται την Τρίτη 5 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Η ίδια διαβάζει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τα κείμενά της, που περιγράφουν στιγμές από την οικογενειακή της ζωή κατά την περίοδο της παιδικής της ηλικίας, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, σε σύμπραξη με το μικρό συγκρότημα της Ανεξάρτητης Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης", Λιποτάκτες, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.
Στις "Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” ο Παναγιώτης Πετράκης ερμηνεύει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη. Επί σκηνής βρίσκονται οι μουσικοί Δημήτρης Ανδρεάδης (πιάνο), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κιθάρα), Θοδωρής Κουέλης (μπάσο), Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης (κρουστά).

Αναμνήσεις ενός κοριτσιού

Ελεύθερη είσοδος με δελτίο εισόδου μέσω viva.gr | Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναμνήσεις ενός κοριτσιού

  • Μουσική Παράσταση

Μια παράσταση λόγου και μουσικής πάνω σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και κείμενα που έγραψε (και διαβάζει) η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την παιδική και εφηβική της ηλικία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.