Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Ευρωπαϊκές θεατρικές ομάδες παρουσιάζουν έργα με θέμα την οικολογία στο Πόρτα

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
ΣΕΡΒΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (Legacy), Theater company DRŽ - NE DAJ

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Εye Net 2.0 και η Polyplanity Productions παρουσιάζουν το Φεστιβάλ European Youth Engagement Network 2.0, που περιλαμβάνει οκτώ θεατρικές παραστάσεις από οκτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ, νέες, νέοι, εκπαιδευτικοί αλλά και το ευρύτερο κοινό, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παραστάσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Σερβίας, που έχουν κοινό θέμα την Οικολογία, την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. στο θέατρο Πόρτα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους συντελεστές των ομάδων του προγράμματος και καλεσμένους ειδικούς σε ζητήματα περιβάλλοντος και οικολογίας. 

Συνεργάτες από κάθε χώρα συγκέντρωσαν ομάδες νέων ανθρώπων, κυρίως μαθήτριες και μαθητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με διαφορές ως προς την φυλετική και εθνική καταγωγή, τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις, δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσα σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η προοδευτική, κριτική και αναλυτική σκέψη, η αυτοπεποίθηση, η ομαδική εργασία, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα. To πρόγραμμα ΕΥΕ Net 2.0 περιλαμβάνει διεθνείς δραστηριότητες με εργαστήρια και φεστιβάλ στις παρακάτω χώρες: Σερβία, Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία και στην Ελλάδα, με νέους ταλαντούχους συντελεστές που απευθύνονται ειδικά στους νέους! Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη, την πολιτιστική αλληλεπίδραση, την πολιτική συνείδηση καθώς και τη διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ των νέων πολιτών. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, ή σε άλλη γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους. Η συζήτηση που ακολουθεί είναι στα αγγλικά. Το πρόγραμμα ΕΥΕ – ΝΕΤ 2.0 έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης 2.2. Δίκτυα Πόλεων, της πρωτοβουλίας "Europe for Citizens" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν σε αυτό 16 φορείς από 9 χώρες. Βασικός φορέας υλοποίησής του είναι το Ίδρυμα "Novi Sad - Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης". 

 

"Ιταλία - Σας αρέσει η σάλτσα ντομάτας"; (Do You Like Tomato Sauce?)

Αναλυτικά, οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:

"Ελλάδα – Άγραφα" (Unwritten Land)
Με την ελληνική φύση κατεστραμμένη από τις πυρκαγιές και χτυπημένη από τις συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα. Στο επίκεντρο της συζήτησης έχει μπει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε αρκετά σημεία που χαρακτηρίζονται από τη σπάνια φυσική ομορφιά τους. Το θέμα της ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και να θέσουμε σημαντικά ερωτήματα, καλώντας έτσι σε ενεργή συμμετοχή και συνεργασία όλη την Ευρώπη. Πως διαχειριζόμαστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεσματικά; ο χρόνος τελειώνει..!
Παραγωγή: Polyplanity Productions σε καλλιτεχνική επιμέλεια Γιολάντα Μαρκοπούλου, Δημήτρης Γεωργιάδης. Με την υποστήριξη του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν" 

"Ιταλία - Σας αρέσει η σάλτσα ντομάτας"; (Do You Like Tomato Sauce?)
Πώς συμβαίνει και έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας αλλά με χαμηλό κόστος; Τι καθορίζει την τιμή ενός προϊόντος; Θα διασχίσουμε  τα χωράφια της Νότιας Ιταλίας και θα βρεθούμε ανάμεσα στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην συγκομιδή του "κόκκινου χρυσού" της ντομάτας. Μια έρευνα για την εργασιακή εκμετάλλευση των μεταναστών, αλλά και του ντόπιου εργατικού δυναμικού. Οι ιστορίες των γυναικών και ανδρών που βρίσκονται πίσω από την ειδυλλιακή δημόσια εικόνα της ιταλικής σπιτικής ντομάτας.
Παραγωγή: Associazione Culturale Capotrave / Kilowatt, Comune di Sansepolcro —Scuola Comunale di Teatro. Σκηνοθέτις-συγγραφέας: Chiara Ramanzini.

"Σερβία κληρονομιά" (Legacy)
Μπορούμε να καταστρέψουμε τα πάντα έχοντας πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει; Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης και της ανθρωπότητας, θα γίνουμε μάρτυρες του τέλους του κόσμου. Ένας άνθρωπος παίρνει γη από τα παιδιά του χωρίς να ανησυχεί. Αντιμετωπίζει τη μητέρα-γη σαν κάτι που μπορεί να αγοραστεί, να κλαπεί και να πουληθεί σαν κοπάδι από ζώα ή σαν συλλογή λαμπερών κοσμημάτων. Η απληστία του μια μέρα θα καταστρέψει και θα αφήσει τη γη έρημη και κατεστραμμένη. Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή;
Παραγωγή: Theater company DRŽ - NE DAJ. Δραματουργία: Sonja Leštar. Σκηνοθεσία: Maja Grgić

Για περισσότερες πληροφορίες - ομαδικές κρατήσεις στο θέατρο Πόρτα:  210 7711333 (Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-13.00) polyplanity@gmail.com. Οι κρατήσεις των θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά ή μέσω email.  Θα διατεθούν και δελτία εισόδου με σειρά προτεραιότητας 1 ώρα πριν την παρουσίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Δέσποινα Σαραφείδου σε παγκόσμια περιοδεία ως Μήδεια και Κασσάνδρα

Διεθνείς διακρίσεις για την καλή ηθοποιό μέσα από δύο εμβληματικούς ρόλους σε δύο πειραγμένες εκδοχές των οικείων μύθων που έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 20 φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

3 φεστιβάλ για παιδιά έρχονται αυτό το σαββατοκύριακο

Το 6ο Big Bang Festival στη Στέγη Ωνάση, το Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και το Generations Family Festival στο ΚΠΙΣΝ πλημμυρίζουν την Αθήνα με δυνατά ντεσιμπέλ και γέλια.

Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στα φεστιβάλ

Kλείνουμε εισιτήρια, αγοράζουμε μάρκες και προετοιμαζόμαστε για τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις

Με πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα διεξάγεται και φέτος το φεστιβάλ ΛΕΑ στην Αθήνα και τη Λευκάδα υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Athens Jazz συναντά το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ In-Edit

H μεγάλη γιορτή της Jazz στην Τεχνόπολη διανθίζεται με ένα τριήμερο open-air προβολών μουσικών ντοκιμαντέρ και live music shows.

Στο Generations Family Festival η ψυχαγωγία είναι "οικογενειακή υπόθεση"

Μιλήσαμε με την κ. Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής, για τις εκπλήξεις που επιφυλλάσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στο ΚΠΙΣΝ.

Δείτε τις βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας "Αγών"

Η φετινή διεξαγωγή με τίτλο Οικουμενική Κοινότητα" είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο η Μαρία Φαραντούρη τίμησε ερμηνεύοντας στα πλαίσια του φεστιβάλ.