Οι διαγωνισμοί επιστρέφουν στο «α»

Κερδίστε και πάλι προσκλήσεις για τα μεγαλύτερα θεάματα του καλοκαιριού.

Οι διαγωνισμοί επιστρέφουν στο «α»

Η πόλη ξαναβρήκε τους ρυθμούς της, οι καλλιτέχνες παίρνουν σιγά σιγά θέση σε θεατρικές σκηνές, συναυλιακά stages και πίστες ενώ οι μηχανές προβολής των κινηματογράφων έχουν πάρει φωτιά, με επανεκδόσεις και πρεμιέρες να διεκδικούν το ενδιαφέρον των θεατών. Μαζί επιστρέφουν και οι διαγωνισμοί του «αθηνόραματος» που σας εξασφαλίζουν προσκλήσεις σε avant premiere, κινηματογραφικές προβολές και πολλά άλλα προνόμια!

Ξεκινάμε με προσκλήσεις για το City Drive-in στο λόφο του Λυκαβηττού, για feelgood ταινίες που ανεβάζουν την καλοκαιρινή διάθεση με πανοραμική θέα στην Αθήνα: το «Pride» (2014, Μάθιου Γουόρτσας) θα σας μεταφέρει στο Λονδίνο του 1984, όταν μια ομάδα γκέι ακτιβιστών προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της μεγάλης απεργίας των ανθρακωρύχων, ενώ το cult rock ‘n’ roll μιούζικαλ «Hedwig & the Angry Inch» (2001, Τζον Κάμερον Μίτσελ) θέλει τον ίδιο τον Μίτσελ να πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός ροκ τραγουδιστή που δίνει ανεξέλεγκτες περφόρμανς φορώντας ντραγκ και αναζητώντας έναν πρώην συμπαίκτη του στην μπάντα που έκλεψε τα τραγούδια του.

Οι θεατρόφιλοι, που στερήθηκαν για τόσους μήνες τη ζωντανή θεατρική εμπειρία, μπορούν να διεκδικήσουν 25 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν στο Θέατρο Χυτήριο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο Αντόνιο, ένας απελπισμένος άντρας, που επιθυμεί διακαώς να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα, η μόνη εγγύηση που διαθέτει, ωστόσο, είναι ο λόγος της τιμής του. Όταν ο διευθυντής της τράπεζας αρνείται να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, εκείνος τον απειλεί ότι έχει τον τρόπο να αποπλανήσει τη γυναίκα του. Δύο διαμετρικά αντίθετες κοσμοθεωρίες συγκρούονται σε αυτό το διασκεδαστικό, γεμάτο ανατροπές έργο του Γκαλθεράν που θυμίζει φάρσα και σατιρίζει τη σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση και τους τρόπους που βρίσκει ο άνθρωπος-αγωνιστής της καθημερινότητας για να επιβιώσει.

Το ίδιο ισχύει και για την παράσταση «Το υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζέραλντιν Άρον που κάνει πρεμιέρα στο Χυτήριο στις 15 Ιουλίου, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 50 τυχεροί αναγνώστες του «α», διεκδικώντας 25 διπλές προσκλήσεις. Με ένα αναπάντεχο χωρισμό έρχεται αντιμέτωπη η πενηντάχρονη Άντζελα Κένεντι Λίπσκι, ηρωίδα της Ιρλανδής Τζέραλντιν Άρον στο «Υπέροχό μου διαζύγιο». Τον γλυκόπικρο μονόλογο που έχει παρουσιαστεί σε 28 χώρες παγκοσμίως, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει επί σκηνής η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. Μητέρα μιας κόρης στην εφηβεία, η Άντζελα μετά από είκοσι χρόνια έγγαμου βίου και καλείται να γυρίσει σελίδα στη ζωή της και να ονειρευτεί ξανά, ενώ μοιράζεται μαζί μας όλα τα επακόλουθα του διαζυγίου με πολύ χιούμορ.

Μείνετε συντονισμένοι στο athinorama.gr για να κερδίσετε προσκλήσεις για τα μεγαλύτερα θεάματα του καλοκαιριού!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.