Η πρόσβαση στην τέχνη είναι με «No Limits»

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ξεκινάει μια σπουδαία πρωτοβουλία που πρέπει να αγκαλιάσουμε, το 1ο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ τέχνης και αναπηρίας.

Η πρόσβαση στην τέχνη είναι με «No Limits»

Σημειώστε στα ημερολόγιά σας τις 21 & 22 Μαΐου 2019, καθώς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γίνεται ένα φεστιβάλ που σπάει τα όρια και ξεπερνάει τις απαγορευτικές συνθήκες. Το φεστιβάλ «No Limits», με ελεύθερη είσοδο, είναι το πρώτο στην Ελλάδα διήμερο φεστιβάλ τέχνης και αναπηρίας, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Διοργανώνεται από την Dagipoli Dance Co σε συνεργασία με τη Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ και περιλαμβάνει οκτώ ομάδες χορού και θεάτρου από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία την Πολωνία και την Ελλάδα, που πρόκειται να αποδείξουν πως η αναπηρία δεν είναι ατέλεια και αδυναμία, αλλά ένα «κρυφό όπλο» που δεν γνωρίζει εμπόδια.

Η πρόσβαση στην τέχνη είναι με «No Limits» - εικόνα 1

Όσον αφορά το πρόγραμμα, πάρε και διάλεξε: παραστάσεις, workshops και ένα πολύ ενδιαφέρον συμπόσιο με ακαδημαϊκούς, ηθοποιούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς με διεθνή και εγχώρια εκπροσώπηση, γύρω από την κοινωνική πολυμορφία και την καθολική προσβασιμότητα της τέχνης. Εντάσσεται συνεπώς σε ένα κύμα από πρωτοβουλίες που επιχειρούν να ξορκίσουν τους δαίμονες του παρελθόντος και να ξεπεράσουν τα στερεότυπα, ώστε να κατανοηθεί από την κοινή γνώμη, πως δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί στη δημιουργία της τέχνης και στην προσβασιμότητα σε αυτή. Όπως τονίζουν οι ίδιοι: «Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε».

Η πρόσβαση στην τέχνη είναι με «No Limits» - εικόνα 2

Το πρόγραμμα του «No Limits» Festival 2019

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

i«No limits» Festival 2019 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | 21 & 22 Μαΐου | Είσοδος ελεύθερη | Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. | Για τις παραστάσεις και το συμπόσιο: 2103418579, Δευ. - Παρ. 11.00 π.μ. - 2 μ.μ. | Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια: 2105900838, 6942832974 και στο jiochri@gmail.com | mcf.gr | fb: @MichalisCacoyannisFoundation | instagram: @mcf.gr |

Περισσότερες πληροφορίες

No Limits Festival

  • Φεστιβάλ

Οκτώ μεικτές ομάδες χορού και θεάτρου, με επαγγελματίες κι ερασιτέχνες, ανάπηρους και μη, από την Ελλάδα και άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, συμμετέχουν στο πρώτο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τέχνης και αναπηρίας. Σκοπός τους να αποδείξουν ότι η τέχνη είναι καθολικά προσβάσιμη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.