Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival

Μια γιορτή του σύγχρονου χορού έρχεται τον Μάιο με νέες παραστάσεις, πολλές παράλληλες δράσεις και ελεύθερη είσοδο.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc for Dance μπαίνει δυναμικά στην ενδέκατη χρονιά και τη δεύτερη δεκαετία του, κρατώντας ανοιχτούς τους διαύλους σωματικής έκφρασης, επικοινωνίας και πειραματισμού από 4 έως 26 Μαΐου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2008 από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φρόσως Τρούσα.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 1
«Afterwords», Σοφία Μαυραγάνη

Κάθε χρόνο η διοργάνωση επιδιώκει και ενισχύει την αλληλεπίδραση του χορού με τις υπόλοιπες τέχνες, δημιουργώντας ένα γόνιμο περιβάλλον που αναδεικνύει νέες δημιουργικές κατευθύνσεις και προωθεί τον ουσιαστικό πειραματισμό πάνω στη γλώσσα του χορού όχι μόνο από πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και από διακεκριμένους χορογράφους και χορευτές. Το σημαντικότερο για το Arc for Dance έγκειται στον διεθνή χαρακτήρα του, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες δημιουργούς να συμμετέχουν σε έναν παγκόσμιο διάλογο και να ενταχθούν σε διεθνή δίκτυα μέσα από την επαφή τους με επαγγελματίες του χορού από όλο τον κόσμο-προσκεκλημένους του φεστιβάλ.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 2
«Tamata», Φώτης Νικολάου

Η φετινή θεματική του Arc for Dance εστιάζει στον ήχο που πηγάζει από την κίνηση του χορευτή αλλά και τις προσλαμβάνουσες του θεατή πάνω στην ηχητική του σώματος. Στο βασικό μέρος του προγράμματος, που θα διεξαχθεί από 23 έως 26 Μαΐου στο θέατρο Κιβωτός, Έλληνες και ξένοι χορογράφοι και χορευτές θα παρουσιάσουν οκτώ παραστάσεις έργων σύγχρονου χορού, επιδιώκοντας να προσδιορίσουν τον ήχο της κίνησης, τις νέες διαστάσεις που προκύπτουν από την πολυφωνία των σωμάτων και εν τέλει τη γλώσσα που αρθρώνει ο χορός σήμερα. Πιο συγκεκριμένα θα ανέβουν επί σκηνής οι Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου («Evil Unicorns», 23/5), Σοφία Μαυραγάνη («Afterwords»,23/5), Ξένια Κογχυλάκη («JunkDance», 24/5), Fouad Boussouf («Nass», 24/5/Μαρόκο-Γαλλία), Στέφανος Μπίζας («The Playground», 25/5), Φώτης Νικολάου («Τamata», 25/5), Ιωάννα Αντώναρου & Νατάσα Σαραντοπούλου («It’s better in the bahamas», 26/5), Flora Detraz («Muyte Maker», 26/5/Πορτογαλία-Γαλλία).

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 3
«Evil Unicorns», Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου

Μέρος των παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, δράσεις στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, επιμορφωτικά workshops για επαγγελματίες του χορού πάνω στις εξελίξεις των χορευτικών τεχνικών, τις διεθνείς τάσεις και τα νέα χορευτικά ιδιώματα (23 & 24/5), αλλά και ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση των παραστάσεων του κεντρικού πυρήνα του φεστιβάλ το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 4
«The playground», Στέφανος Μπίζας

Το φεστιβάλ είναι καθολικά προσβάσιμο από ΑμεΑ.

i«Arc for Dance Festival 11» | 4-26 Μαίου | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στο www.arcfordancefestival.gr & arcfordancefestival@gmail.com |

Περισσότερες πληροφορίες

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.