Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival

Μια γιορτή του σύγχρονου χορού έρχεται τον Μάιο με νέες παραστάσεις, πολλές παράλληλες δράσεις και ελεύθερη είσοδο.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc for Dance μπαίνει δυναμικά στην ενδέκατη χρονιά και τη δεύτερη δεκαετία του, κρατώντας ανοιχτούς τους διαύλους σωματικής έκφρασης, επικοινωνίας και πειραματισμού από 4 έως 26 Μαΐου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2008 από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φρόσως Τρούσα.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 1
«Afterwords», Σοφία Μαυραγάνη

Κάθε χρόνο η διοργάνωση επιδιώκει και ενισχύει την αλληλεπίδραση του χορού με τις υπόλοιπες τέχνες, δημιουργώντας ένα γόνιμο περιβάλλον που αναδεικνύει νέες δημιουργικές κατευθύνσεις και προωθεί τον ουσιαστικό πειραματισμό πάνω στη γλώσσα του χορού όχι μόνο από πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και από διακεκριμένους χορογράφους και χορευτές. Το σημαντικότερο για το Arc for Dance έγκειται στον διεθνή χαρακτήρα του, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες δημιουργούς να συμμετέχουν σε έναν παγκόσμιο διάλογο και να ενταχθούν σε διεθνή δίκτυα μέσα από την επαφή τους με επαγγελματίες του χορού από όλο τον κόσμο-προσκεκλημένους του φεστιβάλ.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 2
«Tamata», Φώτης Νικολάου

Η φετινή θεματική του Arc for Dance εστιάζει στον ήχο που πηγάζει από την κίνηση του χορευτή αλλά και τις προσλαμβάνουσες του θεατή πάνω στην ηχητική του σώματος. Στο βασικό μέρος του προγράμματος, που θα διεξαχθεί από 23 έως 26 Μαΐου στο θέατρο Κιβωτός, Έλληνες και ξένοι χορογράφοι και χορευτές θα παρουσιάσουν οκτώ παραστάσεις έργων σύγχρονου χορού, επιδιώκοντας να προσδιορίσουν τον ήχο της κίνησης, τις νέες διαστάσεις που προκύπτουν από την πολυφωνία των σωμάτων και εν τέλει τη γλώσσα που αρθρώνει ο χορός σήμερα. Πιο συγκεκριμένα θα ανέβουν επί σκηνής οι Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου («Evil Unicorns», 23/5), Σοφία Μαυραγάνη («Afterwords»,23/5), Ξένια Κογχυλάκη («JunkDance», 24/5), Fouad Boussouf («Nass», 24/5/Μαρόκο-Γαλλία), Στέφανος Μπίζας («The Playground», 25/5), Φώτης Νικολάου («Τamata», 25/5), Ιωάννα Αντώναρου & Νατάσα Σαραντοπούλου («It’s better in the bahamas», 26/5), Flora Detraz («Muyte Maker», 26/5/Πορτογαλία-Γαλλία).

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 3
«Evil Unicorns», Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου

Μέρος των παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, δράσεις στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, επιμορφωτικά workshops για επαγγελματίες του χορού πάνω στις εξελίξεις των χορευτικών τεχνικών, τις διεθνείς τάσεις και τα νέα χορευτικά ιδιώματα (23 & 24/5), αλλά και ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση των παραστάσεων του κεντρικού πυρήνα του φεστιβάλ το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου.

Πειραματισμός και νέες προτάσεις στο Arc for Dance Festival - εικόνα 4
«The playground», Στέφανος Μπίζας

Το φεστιβάλ είναι καθολικά προσβάσιμο από ΑμεΑ.

i«Arc for Dance Festival 11» | 4-26 Μαίου | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στο www.arcfordancefestival.gr & arcfordancefestival@gmail.com |

Περισσότερες πληροφορίες

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Ποια η σχέση των θεατρικών "Free Freaks" με τον διαδικτυακό ήρωα Mr. Freeman;

Ο ανατρεπτικός διαδικτυακός ήρωα, Mr. Freeman, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα βίντεό του να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες μόλις κυκλοφορούν, ενέπνευσε τον Κώστα Δελακούρα για τη δημιουργία παράστασης. Διαβάστε όσα μας είπε.

"+1": Μια βραδιά γεμάτη τέχνη στο Bios

Εκδηλώσεις με χορό, περφόρμανς, προβολές και μουσική από τη Mophradat.

"My Mind Like The Sky" της ‘Ιρις Καραγιάν στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Eνα σόλο προσωπικό και υπαρξιακό σχεδόν ψυχαναλυτικό.

Νένα Μεντή και Ρένη Πιττακή διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου μοιράζονται τις πιο παραμυθένιες ιστορίες δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εθνικού Θεάτρου στο Ρεξ.

Μαρία Παπαφωτίου: Αυτό είναι το κορίτσι που υποδύεται την "Κυβέλη" σε νεαρή ηλικία στη σειρά "Φλόγα και Άνεμος"

Το ευρύ κοινό γνώρισε τη Μαρία Παπαφωτίου στην τηλεοπτική σειρά "Φλόγα και Άνεμος", όμως έχει διαγράψει μια πορεία στο θέατρο και ετοιμάζεται για μια νέα παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής. Γνωρίστε την.